HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Kasım 2019 Cuma - 12:17

Urla’da 'Tarım ve Kalkınma' Zirvesi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi öncülüğünde, Urla Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tarım Orman İş Sendikası iş birliğiyle Urla’da düzenlenen “Kırsalda Üretim ve İstihdam Temelli Kalkınma Çalıştayı” başladı. Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz “Düzenlediğimiz bu çalıştay ile ülkemizin kırsal kesimini kaldıracak yeni bir tarım kalkınma modeli belirleyeceğimize inanıyorum” dedi.

Urla’da  Tarım ve Kalkınma  Zirvesi

Urla Eski Tamirhane Binası’nda gerçekleşen açılış programına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarım Politikalarından ve Tarım Örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Tarım Orman İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko ve Tacettin Bayır, CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir, CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, önceki dönem milletvekillerinden Bülent Baratalı, Alaattin Yüksel ve Zeynep Altıok,  önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki dönem Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, belediye meclis üyeleri, akademisyenler,  muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Urlalılar katıldı.

BAŞKAN OĞUZ: “EMEĞİN VE ÜRETİCİNİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, yaptığı açılış konuşmasında “Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin kırsal nüfusunun içinde bulunduğu kaotik ortamın aşılmasında emeğin, çalışanın ve üretenin yanında daima yer almıştır. Bu çalıştayı, ülkenin dört bir tarafında kazanılan belediye başkanlıklarımızla ve kırsalda yaşayan halkımızın birlikte hayata geçireceği yeni bir tarım kalkınma modeli oluşturmak amacıyla ilçemizde organize etmiş bulunuyoruz. Eminim ki bu çalıştay, katkı veren tüm katılımcılarımızın, ülkemizin her bölgesinde yaşayan ve geçimini tarımsal üretimin her alanında çalışarak sağlayan halkımızın geleceğe daha güvenle bakmasını sağlayacak bir sonuçla tamamlanacak ve bu bilgi birikimi belediyelerimizin desteği ile de tüm halkımızın hizmetine sunulacaktır” dedi.

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Tarım Politikalarından ve Tarım Örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal; “Gerçekleştirdiğimiz bu çalıştay ülkemiz için çok büyük bir öneme sahip. Kırsaldan kente göçün artması, köylerimizde her geçen gün nüfusun azalması ülkemizin üretimini çok etkilemektedir. Bu tür çalıştaylarla yeniden kırsaldan kalkınmayı, yeniden köylere dönüşü tartışıp çözümler bulmak zorundayız. Türkiye’de yaşanan tarım ve çiftçi sorunları son yıllarda çokça artmıştır. Bizler her zaman çiftçimizin yanında yer alarak, ülkemizde tarımın yeniden canlanması için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Tarım Orman İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş ise: “Çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Türkiye bir tarım ülkesidir. Fakat yanlış politikalarla tarım her geçen gün bitmekte, çiftçimiz her geçen gün tarımdan uzaklaşmaktadır. Bu tür Tarım Çalıştayları, inanıyoruz ki ülkemize bir yön haritası olacaktır. Kalkınma kırsaldan olacaktır. Tarımın canlanması, çiftçimizin yüzünün gülmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Urla’da düzenlenen çalıştay üç gün sürecek. Pazar günü ise tartışılan konuların ve grup çalışmalarının sonuç bildirisi okunacaktır. 

 
Altay deplasmanda Hatay'la oynuyor
 
Bornova'daki atıklar için uyarı: Ciddi risk var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bayır kitabını Bornova'da imzaladı
Bornova'da düzenlenen söyleşiye katılan CHP İzmir Milletvekili Tacettin ...
Soyer'den mesaj seli: Aleviler, Kürtler, Romanlar ve mülteciler için flaş açıklama!
Yerel yönetimlerin önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ...
Çiğli Belediyespor'dan örnek farkındalık
Çiğli Belediyespor yöneticileri meme kanserinde erken tanı farkındalığının ...
 
Karşıyaka’da ‘Ödev Evleri’ yola çıkıyor
Sosyal belediyecilik anlayışıyla eğitime destek hizmetlerini sürdüren ...
Sarnıç’ta temizlik seferberliği
Sarnıç’taki moloz ve evsel atık sorununa Gaziemir Belediyesi ekipleri ...
Buca Kent Konseyi’nden Başkan Kılıç’a ziyaret
Buca Belediyesi’nin ortaklaşa pek çok sosyal sorumluluk projesine imza ...
 
Menderes’te odun-kömür denetimi
Menderes Belediyesi tarafından ilçe genelinde kömür ve odun denetimleri gerçekleştiriliyor.
Kısa filmler Bayraklı’da izleyiciyle buluşacak
İzmirli sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği İzmir Kısa Film Festivali’ne ...
Başkan tezgahı açtı, herkese dağıttı: Kestane kebap
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’inde kestane ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva