HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Haziran 2021 Perşembe - 18:09

Ünlü oyuncular için flaş 'arazi' iddiası: 'Çukur' Karaburun'da!

Show TV'de yayınlanan Çukur adlı dizinin oyuncularından Aras Bulut İynemli, Necip Memili, Rıza Kocaoğlu, Öner Erkan ve yönetmen Sinan Öztürk ile oyuncu Kerim Sarp Apak'ın kurdukları iddia edilen şirketin Karaburun'da satın aldıkları birinci derece sit alanına müdahale ettikleri iddia edildi. Bölgede işlemlerin yapılmasının ardından Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan kurallara aykırı inşaat yapanlara karşı bir ayrım olmadan işlem yaptıklarını dile getirdi.

Ünlü oyuncular için flaş  arazi  iddiası:  Çukur  Karaburun da!

EGEDESONSÖZ – Show TV’de yayınlanan ‘Çukur’ adlı dizinin başrol oyuncularından Aras Bulut İynemli, Necip Memili, Rıza Kocaoğlu, Öner Erkan ve yönetmen Sinan Öztürk ile oyuncu Kerim Sarp Apak'ın kurdukları şirket üzerinden Karaburun’da birinci derece sit alanı satın aldıkları ve SİT alanındaki araziye müdahale ettikleri iddia edildi.

İddialar üzerine Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan açıklamalarda bulundu. Bölgenin birinci derece sit alanı olmasına rağmen zemine müdahale edildiğini ve çevresinin çitlerle kapatıldığını dile getiren Erdoğan, belediye olarak gerekli işlemlerin yapılmasından sonra hem Cumhuriyet Savcılığı’na hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na şikayette bulunduklarını söyledi.

Başkan Erdoğan firma sahipleri hakkında “İşlemlerin ardından bize de ilettiler buranın sahipleri bunlar diye. Biliyorsunuz ki toplumda örnek olması gerekenler bu insanlar. Bizim için fark etmiyor o gayrimenkulün sahibinin kim olduğu” dedi.

KURALLARA AYKIRI İNŞAAT YAPANLARA KARŞI AYRIM YOK
Kurallara aykırı inşaat yapanların karşısında hiçbir ayrımcılık yapmadan müdahale ettiklerini dile getiren Erdoğan “Hukuka ve kurallara aykırı olarak inşaat yapanların CHP veya AK Parti gibi bir ayrımı yok. Benim kendi partilim olupta yerini mühürlediğimiz, yıktığımız inşaat yerleri var ve onlar da anlayışla karşılıyorlar. Karaburun’a hak ettiği değeri kazandıracaksak bizim gerçekten bir yapı şeklimiz olmalı. Çünkü Bodrum dediğinizde nasıl aklınıza gelen varsa Alaçatı dediğinizde aklınıza gelen evleri ve mimari dokusu ve yapısı varsa Karaburun dediğinizde de eğer biz marka olmaya talipsek bizim de bir mimari yapımız olmalı. Bunun da ötesinde burası birinci derece bir sit alanı ve doğal sit. Biz doğamızla varız. Cennet Karaburun diyoruz ve özel çevre koruma alanı şu anda. Kim olursa olsun kafasına göre iş yapması mümkün değil” açıklamalarında bulundu.

BAKANLIK ÇOK HASSAS
Firmanın olası bir ısrarı konusuna değinen Başkan Erdoğan, bu konuda Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün çok hassas olduğunu dile getirdi. Erdoğan’ın yaptığı açıklama şu şekilde:

"Bizim gittiğimiz tespitlerde ben de fotoğrafları gördüm. Bizim emlak birimi ve zabıta birimi gitti oraya. Orada bir inşaat yok şu an, orada zemine bir müdahale var. Açılmış zemin ve etrafı çevrilmiş. Sit alanlarında böyle bir şey yapamazsınız kuruldan izin almadan. Tabiat varlıkları bu konuda çok hassas. Katiyen verileceğini düşünmüyorum. Ne yapmayı düşündüklerini bilmiyorum. Orası birinci derece sit alanı ve oraya yapı yapılması mümkün değil. Derecesine göre değişirse ve yarın bir gün yapılaşma olursa onu bilemem. Şu anda yapmamız gerekeni yaptık.

Şunu iç rahatlığıyla söyleyebilirim, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Özel Çevre Koruma Alanı Birimi’ndeki arkadaşların çok hassas olduklarını ve bölgenin zararına hareket ettiklerini hiç görmedim. İnanın aynı düşünüyoruz. Beraber çok uyumlu çalışıyor ve bu konuda çok hassaslar. Başta çok ön yargılıydık. Benim bölgemde bundan sonra bir şey olacağını düşünmüyorum.

 
Akademisyene saldırıda tutuklama talebi
 
'Yılmaz Erbek' iddianamesi kabul edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den tüm dünyaya İzmir daveti!
9-11 Eylül tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek UCLG Kültür Zirvesi ...
Belediyeye polis baskını yapılmıştı... O müdür serbest bırakıldı!
İzmir'de rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan Menderes Belediyesi hukuk ...
Çiğli’de büyük temizlik tamamlandı
Çiğli Belediyesi tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ...
 
Narlıdere'nin üretici kadınları iş başında
Narlıdere Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi, Urla’daki kooperatiflerin ...
Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Özgan: Birliğimizi bozamayacaklar!
Kendisi üzerinden CHP’nin ve belediyenin hedef alındığını belirten Torbalı ...
Buca’nın gençleri üniversitede zirveye çıktı
Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi’nin lise öğrencileri,  ...
 
Karşıyakalı çocuklar kitaplarla buluştu
Karşıyaka Belediyesi ve Edebiyat Atölyesi Dergisi’nin iş birliği ile düzenlenen ...
Karabağlar’da görüntü kirliliğiyle mücadele sürüyor
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı noktalarına ...
Bayraklı'dan UNESCO hamlesi
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Eski Smyrna Kenti'nin UNESCO ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva