HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ekim 2015 Salı - 15:06

Üniversitelinin ev eşyası Bizim Ev’den

Üniversite eğitimi için İzmir'e gelen ancak yurt imkanı bulamadıkları için ev kiralamak zorunda kalan öğrenciler Konak Belediyesi'nin Bizim Ev'i sayesinde ihtiyaç duydukları ev eşyalarına ücretsiz kavuşuyor.

Üniversitelinin ev eşyası Bizim Ev’den

İZMİR - Konak Belediyesi yardımseverlerin bağışladığı ev eşyalarını 'Bizim Ev' birimi aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmaya devam ediyor. Gelen talepleri değerlendiren Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri yangın veya sel gibi faciaların ardından evini kaybetmiş vatandaşların yanı sıra üniversite öğrencilerinin de yüzünü güldürüyor. Yüksek öğrenim için İzmir'e gelen ancak yurt imkanı bulamadıkları için ev kiralamak zorunda kalan ihtiyaç sahibi öğrencilerin evlerindeki eksik eşyalar Bizim Ev aracılığıyla gideriliyor. Okulların açılmasıyla birlikte eşya talep edenlerin sayısında ciddi artışlar yaşanırken, gerekli kriterlere uyan üniversite öğrencilerine koltuktan yatağa, halıdan televizyona kadar bir evin ihtiyacı olan tüm eşyalar ücretsiz veriliyor. Bizim Ev sayesinde son olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü’nde okuyan Zonguldaklı iki gencin eşya ihtiyacı giderildi. Okullarına yakın olması için Buca Tınaztepe’de ev kiralayan gençlerin talep ettiği koltuk, yatak, battaniye, halı, televizyon ve elektrikli soba Bizim Ev personeli tarafından adreslerine teslim edildi. Eşyaları bağışlayan hayırseverlere ve aracı olup eşyaları kendilerine ulaştıran Konak Belediyesi’ne teşekkür eden üniversiteli gençler, verilen eşyaları titizlikle kullanıp mezun olduktan sonra da gelecek öğrencilere bırakacaklarını söyledi.

“ARACI OLMAYA HAZIRIZ”
Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet vermeyi sürdürdüklerini belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yürüttükleri ‘Bizim Ev’ projesine katkı koymak için tüm yardımseverlerden destek beklediklerini dile getirdi. Bizim Ev’e bağışlanacak her türlü kullanılabilir durumdaki beyaz eşya, elektronik eşya, mobilya ve mutfak eşyasının ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldığını söyleyen Pekdaş, “Şehir dışından kentimize okumaya gelen çok sayıda öğrencimiz Bizim Ev aracılığıyla evlerindeki eşya eksikliklerini giderdi. Bu hizmetimizle bir nebze de olsa onların ihtiyaçlarına çare olmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de sadece belediye kaynaklarını değil, yardımsever Konaklıların, İzmirlilerin de katkı koymasını bekliyoruz. Belediye olarak biz aracı olmaya, gelecek yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya hazırız. Ne kadar çok bağış gelirse o kadar çok kişiye yardım ederiz” diye konuştu.

ARAYIN, GELİP ALSINLAR
Konak Belediyesi'nin ‘Bizim Ev’ birimine hayırsever vatandaşlar kullanılabilir durumdaki ikinci el eşyalarının yanı sıra sıfır eşyalar da bağışlayabiliyor. Bugüne kadar pek çok aileye ve öğrenciye destek olan ‘Bizim Ev’de bağışların hızla tükendiğini belirten yetkililer hayırsever vatandaşları katkı koymaya, bağış yapmaya davet etti. Televizyondan yatağa, beyaz eşyadan mutfak gereçlerine kadar her türlü ev eşyasına ihtiyaç olduğunu belirten yetkililer, kullanılabilecek durumdaki eşyalarını vermek isteyen vatandaşların, 484 53 00 numaralı telefonu arayarak 2960 dahili hattan görevlilere bağış yapmak istediklerini belirtmeleri yetiyor. Bağışlanan eşyalar görevli personel tarafından bulunduğu yerden alınarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. 
 

 
AK Parti kadın kolları başkanı ölü bulundu!
 
Yol ortasında bayıltan taciz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asker istedi, Valilik havai fişeği yasakladı!
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Çiğli’de bulunan 2. Ana Jet Üssü ...
Kocaoğlu’ndan santral çıkışı: Ankara’da iş pişirilmesine…
Bergama'da yapılmak istenen termik santral konusunda ilk kez konuşan İzmir ...
‘Barış Şehitleri’ Karşıyaka’da yaşayacak
Ankara'da meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan patlamalarda hayatını ...
 
Bornova'nın ‘iyilik hareketi’ gittikçe yayılıyor
Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerinin erzak ihtiyacını ücretsiz ...
Büyükşehir'den Halkpınar'a vagon üssü!
Metro vagonlarının depolama ve bakımı için bir yer altı otoparkı inşasına ...
Başkan Gönenç’ten ‘kamulaştırma’ açıklaması
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ilçede tartışmalara neden olan ...
 
Selçuk Kent Belleği’nde keçe sergisi
Kuşadası Halk Eğitim Merkezi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ...
Foça yelkencilerin gözdesi olmaya devam ediyor
Foça, İl Birinciliği ve Teşvik Kupası Yelken Yarışları’na ev sahipliği yaptı.
Girne’de çok amaçlı salon açılıyor
Spor kenti Karşıyaka’ya yeni ve modern tesisler kazandırmak için çalışmalarını ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva