HABERLER>GÜNCEL
2 Nisan 2018 Pazartesi - 10:35

UNICEF çocuklar için Türk firmayı seçti

Çocukların ve gençlerin yaşam kalitesinin artırılması ve temel ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışan UNICEF, bu amaca yönelik ürünleri olan teknoloji firmalarıyla iş birliği yapıyor.

UNICEF çocuklar için Türk firmayı seçti

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), çocukların ve gençlerin yaşam kalitesinin artırılması ve temel ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalar kapsamında teknolojinin sunduğu olanaklardan yararlanıyor. UNICEF, gündelik hayatı olumsuz etkileyen aşırı korku, stres bozuklukları ve sosyal anksiyete tedavisinde kullanılmak üzere Türkiye'de geliştirilen sanal gerçeklik sistemini destekleme kararı aldı.
Yenilikçi teknolojiler, sanal ve artırılmış gerçeklik, sağlık ve güvenlik sistemleri alanında faaliyet gösteren İdeasis, ruh sağlığı çalışanları, uzman psikolog ve psikiyatristler tarafından kullanılmak üzere TÜBİTAK Ar-Ge hibe desteğiyle VivoosVR'yi geliştirdi.

İdeasis yönetici ortakları Oğuzhan Köksal ve İlker Durubal'ın verdiği bilgilere göre, VivoosVR sayesinde sanal gerçeklik teknolojisi kullanılarak, maruz bırakma terapisi çok daha etkili uygulanabiliyor.
VivoosVR ile kullanıcılar, son derece gerçekçi 3 boyutlu sanal dünyada, çeşitli mekan, durum ve objelere kademeli olarak maruz bırakılıyor. Bilgisayar grafikleri kullanıcıya yeni nesil sanal gerçeklik gözlükleriyle aktarılıyor. Sanal dünyayla etkileşim ise hareket algılayan kontrol cihazları aracılığıyla sağlanıyor. Kullanıcıların stres ve nabız değerleri terapist tarafından gerçek zamanlı izlenebiliyor.
Terapist bir yandan danışanın sanal dünyada neler gördüğünü bilgisayar ekranı aracılığıyla izliyor, bir yandan da kişinin fizyolojik verilerini takip edebiliyor. Sanal dünyadaki maruz bırakma seviyesi de bu veriler doğrultusunda terapist tarafından arayüz üzerinden yönetilebiliyor.

YAYGIN KORKULARLA BAŞ ETME SENARYOLARI
Terapinin güvenli bir sanal ortamda yapılabilmesini sağlayan VivoosVR, istenilen her durum, ortam ve objenin düşük maliyetle oluşturulabilmesine olanak sunuyor. Terapinin, terapistin ofisinde yapılabilmesi halka açık yerlerde yaşanabilecek utanç kaygılarını ortadan kaldırıyor.

VivoosVR ile bütün terapi veya terapinin herhangi bir bölümü istenildiği kadar tekrar edilebiliyor. Hasta beyanının yanında hastanın fizyolojik verileri de terapi sırasında gözlemlenebiliyor, gerçeğe çok yakın bir tecrübe yaşatması terapinin etkinliğine katkıda bulunuyor.

Sistem, uzman ruh sağlığı çalışanlarının kullanımı düşünülerek geliştirildi. Sistemin kullanılması için ileri düzey bilgisayar veya sanal gerçeklik bilgisine gereksinim bulunmuyor.

VivoosVR için birçok maruz bırakma simülasyonu geliştirildi. Bunlar arasında köpek, yükseklik, böcek, uçuş, asansör, sosyal anksiyete, fırtına, karanlık ve kapalı alan senaryoları bulunuyor. Yeni simülasyonlar geliştirildikçe senaryolar da çeşitleniyor. Gelen taleplere uygun özel çözümler de üretilebiliyor.

UNICEF'İN İLGİSİNİ ÇEKTİ
UNICEF bütün dünyada çocukların ve gençlerin yaşam kalitesinin artırılmasına ve temel ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalar ve projeler yürütüyor.
UNICEF, İnovasyon Fonu Programı adı altında, bu amaca yönelik ürünleri olan teknoloji firmalarıyla iş birliği yapıyor. Bu fonla uygun bulunan ürünlerin UNICEF desteğiyle tüm dünyada kullanımının artırılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
İdeasis ile UNICEF'in iş birliği de bu kapsamda başladı. UNICEF, VivoosVR'nin kapsamının genişletilmesi ve kullanımının yaygınlaşması için destek sağlıyor.

Yaklaşık 1 yıl sürecek proje kapsamında çocuk ve gençlerin farklı korku ve sosyal kaygılarının teknoloji desteğiyle giderilmesi hedefleniyor.
Sistem halihazırda çeşitli üniversite ve kurumlarda gerek klinik araştırma gerekse terapi amacıyla kullanılıyor.(AA)

 
Aliağa'da iş insanları dernekleşti
 
Buca'da neşe dolu hafta sonu: Ot şenliği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karlov suikasti ile ilgili yeni gelişme!
Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastına yönelik soruşturmada yeni bir gelişme ...
Barolar'dan 'cinsel istismar' yasası çıkışı!
Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nin öncülüğünde düzenlenen ve ...
110 bin Türk, Rum vatandaşı oldu
KKTC'de 110 bin 734 Kıbrıslı Türk, 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti'nden kaynaklanan ...
 
İzmir'in o üniversitesinde onlarca çalışan işsiz kaldı!
Ege Üniversitesi bünyesinde çalışan 450 personelin gerekçesiz bir şekilde ...
ASELSAN mühendisinin sır ölümüyle ilgili şok ifadeler!
ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in 2006'da aracında ölü bulunması ile ...
Afrin şehidi için tören düzenlendi
Suriye'nin Afrin bölgesinde, arama tarama faaliyetleri sırasında askeri ...
 
Çiftlik Bank'a para yatıranları şoke eden mesaj!
Çiftlikzedelere “Geçmiş olsun” mesajı gönderen Mehmet Aydın’ın cep telefonu ...
İzmir'de korkunç ölüm: Yangının ortasında kaldı!
İzmir'in Çiğli ilçesinde apartman dairesinde çıkan yangında bir kişi yaşamını yitirdi.
Binlerce Türk için 'sınır dışı' tehlikesi!
BBC Türkçe'nin haberinde 'Avusturya’da yaşayan 18 bin 500 Türkiye kökenli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva