HABERLER>SPOR
19 Ocak 2022 Çarşamba - 11:10

Üçüzlerin hedefi: Milli takım!

Himmet-Ahu Çalık çiftinin üçüz çocukları Azra, Asya ve Ada, Türkiye'de bir spor kulübünde forma giyen tek üçüzler olma özelliği taşıyor.

Üçüzlerin hedefi: Milli takım!

İzmir Torbalı'da yaşayan Himmet-Ahu Çalık çiftinin üçüz çocukları Azra, Asya ve Ada, Türkiye'de bir spor kulübünde forma giyen tek üçüzler olma özelliği taşıyor. Çiftin 2011 yılında dünyaya gelen üçüzleri Torbalı 80'nci Yıl Okulu'nda eğitim hayatlarına devam ederken aynı takımda basketbol oynuyor. Üçüz kardeşler, Torbalı Belediyespor'un U12 basketbol takımında forma giyiyor. Gösterdikleri performans ile takımın vazgeçilmez oyuncuları arasında yer alan üçüzler aynı zamanda dönüşümlü olarak takım kaptanlığını da yapıyorlar. Takımda 1, 11 ve 21 numaraları terleten üçüz kardeşlerin hedefi ise milli takımda oynamak.

Azra, Asya ve Ada Çalık kardeşler Türkiye'de bir spor kulübünde forma giyen tek üçüz kardeşler olma özelliği de taşıyor. Torbalı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün açmış olduğu kurslarda kendilerini gösteren ve Torbalı Belediyespor'un U12 basketbol takımının vazgeçilmezi olan Çalık kardeşler, ayrılmayı düşünmüyorlar. Birbirlerine tıpa tıp benzeyerek özellikle müsabakalardaki rakiplerini şaşkına çeviren Azra, Asya ve Ada Çalık kardeşler, rakip sporcuların, "Bunlar bir türlü bitmek bilmiyor" yorumu yapmalarına neden oluyor. Takımın skor yükünün yaklaşık yüzde 80'ini üçüzler karşılıyor.

ÜÇÜNÜN DE HEDEFİ MİLLİ TAKIM
Hedeflerini A Milli Takım olarak belirleyen üçüz kardeşlerden Azra Çalık, "Kardeşlerimle birlikte 4 yıldır basketbol oynuyoruz. Basketbol oynamayı çok seviyorum. Biz üç kardeşin hedefi milli takımda birlikte oynamak. Bunun için durmadan çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Ada Çalık ise yaptığı açıklamada, "Kardeşlerimle hep birlikteyiz. Aynı okuldayız aynı takımdayız. Onlarla vakit geçirmekten çok mutlu oluyorum. İlerleyen yıllarda da hep birlikte oluruz. İnşallah milli takımda da beraber oynama fırsatı yakalarız. Tek hayalimiz bu" diye konuştu.

Kardeşlerden Asya Çalık ise, "Hocalarımız bizle yakından ilgileniyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Ama kendimizi her zaman geliştirmemiz lazım. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için durmadan çalışacağız" dedi.

SAYILARIN YÜZDE 80'İNİ ÇALIK KARDEŞLER ATIYOR
Üçüz kardeşlerin 2 yıldır antrenörlüğünü yapan Mehmet Ali Demir, "Azra, Asya ve Ada Çalık kardeşlerden çok memnunum. 2 yıldır beraber çalışıyoruz. Antrenmanlara gösterdikleri ilgi, maçlarda gösterdikleri performanslardan çok memnunum. Bu zamana kadar üçü de hastalık dışında antrenman kaçırmadı. Zaten takımımız kaptanlığını da üçü dönüşümlü olarak yapıyor. Müsabakalarda atmış olduğumuz sayıların yüzde 80'ini Çalık kardeşler atıyor. İlerleyen yıllarda üçünün de çok iyi yerlere geleceğine inancım sonsuz. Biz de hocaları olarak onlara ve diğer sporcularımıza destek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"BİRİNİ GEÇSEK DİĞERİ ÇIKIYOR" 

Müsabakalarda rakip sporcularla aralarında ilginç diyaloglar olduğunu ifade eden Demir, "Karşılaşmalarda bazen ilginç diyaloglar yaşanıyor. Rakip sporcular, üçüzler için, 'Bunlar bir türlü bitmiyor. Birini geçsek diğeri çıkıyor ne yapalım' diye serzenişte bulunuyorlar. Ama herkes onları çok seviyor. Hakemler, rakip takım oyuncuları ve antrenörleri hatıra fotoğrafı çekiliyor" dedi.

Kardeşlerin hedefini milli takım olarak belirlemesi kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Demir, "Böyle yüksek hedefi olan sporcularla çalışmak beni çok mutlu ediyor. Üçünün de milli takıma seçileceğine yürekten inanıyorum. Üçünün de hırsı ve azmi ile gurur duyuyorum" diye konuştu. 

 
2022'nin en trend 4 oje rengi
 
Bucaspor 1928'i golcüleri sırtladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınar Karşıyaka seriyi eşitledi
FIBA Şampiyonlar Ligi play-in ikinci maçında konuk ettiği İspanyol ekibi ...
Süper Lig maçına kar engeli: İkinci yarı oynanamadı
Gaziantep FK, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'u ...
Göztepe Arjantinli golcüyü bitirdi!
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe, 32 yaşındaki Arjantinli golcü ...
 
Ekmekçioğlu, Denizli'nin ayrılışını değerlendirdi
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Altay'ın kulüp başkanı Özgür Ekmekçioğlu, ...
Altınordu'da Hüsamettin gole hasret
Spor Toto 1'inci Lig'de ikinci devrenin ilk 2 maçını kaybederek düşme ...
Süper Lig'e 'Ahmet Çalık Sezonu' ismi verildi
Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun ...
 
Göztepe evinde seri peşinde
Spor Toto Süper Lig’de sezonun ikinci yarısında oynadığı Fraport Tav Antalyaspor ...
Karşıyakalı Taşyürek'in gözüne uyku girmedi... 'Maçlar 80 dakika olsa...'
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta transfer yasağını açıp yeni takviyeleriyle ...
Menemenspor transfer kilidini açtı
Spor Toto 1'nci Lig'de korkulu rüya görmemek için alt sıralardan bir an ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva