HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Temmuz 2017 Pazartesi - 09:22

Üç büyük şehri solladık: İzmir'e büyük onur

Hemşehri şikayetlerinin etkin ve kalıcı yöntemlerle çözüme kavuşturulması amacıyla yaptığı çalışmalarla uluslararası ISO 10002 belgesini almaya hak kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, üç büyük belediye arasında bu belgeyi alan ilk belediye oldu.

Üç büyük şehri solladık: İzmir e büyük onur

Hizmet ve projelerinde vatandaş odaklı sosyal belediyecilik ilkelerini ön planda tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hemşehri şikayeti yönetimi konusundaki etkin çalışmalarını ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Belgesi ile taçlandırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, üç büyük belediye arasında ISO 10002 belgesini alan ilk belediye oldu.

Belgelendirme kuruluşu Lloyd's Register LRQA Türkiye ve Güneydoğu Avrupa Bölgesi Satış Müdürü Burak Can ve Satış Yöneticisi ve Koordinatörü Seda Zeren, ISO 10002 sertifikasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na takdim etti. Burak Can, günümüzde vatandaşla iletişim kurma aşamasında bir geri kalmışlık göze çarparken, Türkiye’nin üçüncü büyük belediyesi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu sistemi başarıyla hayata geçirmiş olması ve bağımsız bir değerlendirme kuruluşuna başvurarak bunu taçlandırmasının kent adına gerçekten gurur verici olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise "İzmirli hemşehrilerimizle iletişimi güçlendirmek, onların sorunlarına kısa süre çözüm bulabilmek öncelikli hedeflerimizden birisiydi. Bu alanda yaptığımız çalışmaların belgelendirilmesi, beni ve çalışma arkadaşlarımı daha da motive ettiği gibi omuzlarımızdaki sorumluluğu biraz daha artırdı" diye konuştu.

ISO 10002 NEDİR?
ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Sistemi, dünyada özellikle büyük şirketler arasındaki rekabetin giderek artmasının ardından büyük ilgi görmeye başladı. Müşteri şikayetlerinin planlı ve sistemli olarak yürütülmesi ile ilgili olarak, Türkiye’de de TS ISO 10002 standardı yürürlüğe girdi.

ISO 10002, müşteri şikayetiyle karşılaşılan durumlarda, kuruluşlara hangi süreç adımlarını uygulamaları gerektiği konusunda yol gösteriyor. Sistem belediyelerde vatandaş odaklı çalışmaların iyileştirilmesini ve hemşehri şikayetlerinin etkin ve kalıcı yöntemlerle çözüme kavuşturulmasını amaçlıyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde konuyla ilgili birimlerin personeline "süreç denetçisi eğitimi" verildi. Eğitime katılan kişiler, hemşehri odaklı çalışmalarda kalıcı memnuniyet sağlayıcı sistemin hayata geçirilmesi için çalışmalar yaptı. Hazırlanan raporlar ve uygulamaya konulacak sistemin ardından Büyükşehir Belediyesi, Lloyd's Register LRQA firması tarafından iki aşamalı olarak denetime alındı. İlk aşamada ana hatlarıyla sistem, daha sonraki denetim aşamasında ise bütün hemşehri şikayet çözüm sistemi değerlendirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaptığı bu çalışmaların ardından ISO 10002 belgesini almaya hak kazandı.

 
İki üniversiteye operasyon: Koray Çalışkan gözaltında!
 
Güzelbahçe'de yaz okullarına yoğun ilgi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
efe 10 Temmuz 2017 Pazartesi 10:49

Çağrı merkezi yada sosyal medya olarak fena değiller vatandaşla yüzyüze görüşmede tam bir fiyasko ilgi alaka yok sorumlu burdamı diye soruyosunuz orda olmasına rağmen personel şuan amirlerimiz toplantıda diyor içerisi kalabalık ve karmaşık bu konuda Karşıyaka Belediyesinden örnek almalılar

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e büyük gurur: Balkanlar 'Çiçek' açtı!
Avrupa Şampiyonası’nda üst üste iki kez kupanın sahibi olan İzmir Büyükşehir ...
Başkan Selvitopu, 25 günlük tarihi yürüyüşü değerlendirdi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 25 gün önce ...
Konak'ta can dostlar sıcakta susuz kalmıyor
Konak Belediyesi sokakta yaşayan sevimli dostları bu sıcak yaz günlerinde ...
 
Başkan Özçınar'ın mutlu günü
Kiraz Belediye Bakanı AK Partili Saliha Özçınar'ın oğlu Hasan Şengül'ün sünnet töreni yapıldı.
Spin avcıları Yeni Foça'da yarıştı
Yeni Foça’da yapılan ‘‘At-Çek Olta İle Balık Avı Yarışması’’na amatör ...
Urla'da kıyasıya yarış
Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliğiyle ...
 
Bergama'da 107 yıl sonra büyük tören
Bergama Belediyesi, Anadolu’nun yaşayan tek ve son karatabağı olan Bergamalı ...
Bornova'da oyun biletleri kütüphane kuracak
Çeyrek asrı geride bırakan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu bünyesindeki ...
Karaburun'da asırlık şölen: Kırkım coşkusu!
İzmir’in Karaburun ilçesine özgü kıl keçisini koruyarak yaşatmak amacıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva