HABERLER>EGE
21 Eylül 2020 Pazartesi - 21:05

Tutuklanan YouTuber'dan polise: Yanlış kişiyi gözaltına aldınız!

Muğla'da 6 ilde karıştığı çeşitli suçlardan hakkında toplam 52 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası bulunan ve sahte evraklarla kendisini kayıtlarda 8 yıl önce ölmüş gibi gösterdiği belirlenip, gözaltı ardından tutuklanan YouTuber Tayfun Demir, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. "Yanlış kişiyi gözaltına aldınız" diyen Demir, resmi kayıtlarda 'ölü' görünen kişiyi kendisinin tanımadığını da öne sürüyor.

Tutuklanan YouTuber dan polise: Yanlış kişiyi gözaltına aldınız!

Hakkında hapis cezası bulunan ve kendisini ölmüş gibi gösteren Tayfun Demir, polise verdiği ifade de bu kadarına da pes dedirtti. 

Tayfun Demir, İstanbul'da karıştığı bir dolandırıcılık suçundan 2007 yılında 7 yıl ceza aldı. Aynı yıl cezaevindeyken üniversite sınavını kazanan Demir, kendisini açık cezaevine naklettirdi. 4 yıl cezaevinde yatan Demir, bu süreçte üniversite eğitimini de sürdürdü. 2011 yılında, 'Üniversiteye gidiyorum' diyerek çıktığı izinli çıktığı cezaevine bir daha dönmedi.

Demir, firar etmesinin ardından ilk olarak sahte belgelerle kendini cinayete kurban gitmiş olarak gösterdi. Sahte ölüm raporunu savcılığa gönderdi. Bir yıl kadar sonra UYAP'ta bulunan çeşitli suçlardan 100'ü aşkın aranma kaydından da kağıt üzerinde 'ölü' görüdüğü için kurtuldu.

BAŞKASININ ADINA KREDİ ÇEKERKEN YAKAYI ELE VERDİ
Firari olarak aranırken Demir'in, sahte kimlik ile İstanbul'daki bir banka şubesinden N.Ö, adına kredi çektiğinin ortaya çıkması üzerine polis harekete geçti. Bankada yapılan incelemede de dolandırıcılığı Demir'in yaptığı anlaşıldı. Resmi kayıtlara bakıldığında Tayfun Demir'in resmi kayıtlardan 'ölü' olarak göründüğü için düştüğü anlaşıldı.

Ancak, durumdan şüphelenen polis, ölüm raporuyla düşümün yapıldığı adliyenin kamera kayıtlarını inceleyince gerçek ortaya çıktı. Kamera görüntülerinden 12 Ocak 2012 tarihinde, 'Yusuf Demir' sahte ismiyle ölüm raporunu getiren kişinin bizzat Tayfun Demir olduğu kesinlik kazandı. Geriye dönük işlemler incelendiğinde resmi kurumlara verilen evrakların sahte olduğu da anlaşıldı. Ancak, o dönemde tüm çabalara rağmen Demir, yakalanamadı.

TAM 44 AYRI SUÇ TESPİT EDİLDİ
Arandığı süreçte Demir'in 6 ayrı ilde dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik, organ satışı gibi karıştığı 44 ayrı suç tespit edildi. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Şubesi ve Asayiş Şube ekipleri, istihbarat çalışmasıyla, karıştığı bu suçlardan hakkında toplam 52 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası bulunan Tayfun Demir'in her yerde aranırken Muğla'nın Menteşe ilçesinde olduğunu tespit etti. Demir, 6 ay süreyle teknik takibe alındı. Ünlü YouTuber olduğu anlaşılan Demir'in sosyal medya paylaşımları da incelemeye alındı.

ADRESİ, SOSYAL MEDYADA YAPTIĞI PAYLAŞIMLARDAN TESPİT EDİLDİ
Demir'in paylaşımlarındaki mekanlardan Muğla'nın Menteşe ilçesinde olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine burada yoğunlaşan polis, bilgisayarının 'IP' adresinden yola çıkarak Demir'in kaldığı kırsal Gazeller Mahallesi'ndeki müstakil evi tespit edip, dün, operasyon düzenledi. Demir, üzerine kendi fotoğrafını yapıştırdığı sahte kimlikle yakalanıp, gözaltına alındı. Demir, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Demir'in daha önce de onlarca sahte kimlik düzenlediği de belirlendi. Demir'in başkasına ait kimliklere fotomontaj ile kendi fotoğrafını monte ettiği de belirlendi.

'YANLIŞ KİŞİYİ GÖZALTINA ALDINIZ' DEDİ
Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Demir'in polisteki ifadesinde, "Yanlış kişiyi gözaltına aldınız' dediği öğrenildi. Kendisinin kayıtlarda 'ölü' görünen Tayfun Demir'i tanımadığını da ileri süren Demir, polisteki işlemlerinin ardından aynı gün sevk edildiği adliyede tutuklanıp, Düverek Mahallesi'ndeki Muğla E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

ARANIRKEN TELEVİZYON VE YARIŞMA PROGRAMLARINA ÇIKMIŞ
Uzun yıllar yaşadığı İstanbul'dan 1 yıl önce Muğla'ya geldiği öğrenilen ve 450 bin takipçisi olan YouTuber Tayfun Demir'in arandığı süreçte televizyon ve yarışma programlarına katıldığı ortaya çıktı. Yaralı bir sincaba yaptığı kol protezi ile popüler olan bilgisayar mühendisi Demir 11 Nisan 2018 tarihinde bir televizyon kanalında düzenlenen programda yer aldığı, aynı yıl 9 Haziran'da da bir özel televizyon kanalındaki yarışma programına da katıldığı ve 6'ncı soruda elenerek bin TL'lik ödülle ayrıldığı belirlendi. Sosyal medya hesaplarında sincaplar, sokak hayvanları ve zaman zaman da inşaat konusunda yaptığı paylaşımlarla dikkati çeken Demir'in bu paylaşımlarında ise yüzünü hiç göstermemiş olması dikkati çekti.

MAHALLELİ ŞAŞKIN
Gazeller Mahallesi Muhtarı Yücel Çiçek, böyle bir dolandırıcının mahallelerinde yakalanmasının şaşkınlığını yaşadıklarını belirtip, "Bizler kendisini tanımıyoruz. Buradaki eski, müstakil bir evi İzmirli bir kişiden satın almış. Mahallemde yaşayan herkesi hemen hemen tanırım. Ancak, yakalanan bu kişiyi, geçtiğimiz günlerde kahvehanede gördüm. Merak edip, 'Kimsin' diye sordum. Buraya 1 yıl önce geldiğini, evden dışarı çok çıkmadığını söyledi. Ben de hiç şüphelenmedim. Polis, dün sabah saatlerinde evine girerken yakalamış. Açıkçası, evini bile hiç görmedim. Dün, yakalandığı haberleri çıktıktan sonra kızım bana kaldığı evi internetten gösterdi. Mahallemizin böyle bir haberle adının çıkması bizleri üzdü" dedi.(DHA)

 
Freni boşalan kamyon oyun parkına daldı!
 
Niğde'deki deprem sonrası volkan uyarısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Freni boşalan kamyon oyun parkına daldı!
Manisa'da henüz bilinmeyen bir nedenle freni boşalan kamyonet yakınındaki ...
Manisa'da iki maymuna el konuldu
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yasa dışı bulundurulduğu tespit edilen Rhesus ...
Trafik kontrolünde durdurulan araç çalıntı çıktı!
Muğla'da trafik kontrolünde durdurulan otomobilin Balıkesir'de çalındığı ...
 
Muğla'da çıkan orman yangını söndürüldü
Muğla'nın Dalaman ilçesinde çıkan orman yangını söndürüldü.
Ege'nin Escobar'ı piknikte yakalandı!
Denizli'de uyuşturucu satmaktan hakkında kesinleşmiş 20 yıl hapis cezası ...
Sahte kayıtlarla kendini ölü gösteren youtuber yakalandı
Muğla'da, 6 ilde karıştığı çeşitli suçlardan hakkında toplam 52 yıl 4 ...
 
Güneydoğu gazisine Gaziler Günü'nde büyük ayıp
Bodrum'da aynı zamanda Güneydoğu gazisi olan av koruma memuru, av ruhsatını ...
Bodrum'da çıkan yangında arı kovanları zarar gördü!
Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkan yangında, arı kovanları zarar gördü.
Afyonkarahisar'da 23 asker karantinaya alındı
Afyonkarahisar'da, koronavirüs testi pozitif çıkan 2 er ile onlarla temaslı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva