HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Eylül 2021 Salı - 11:23

Türkiye tarımı Selçuk'ta konuşuldu

CHP Bursa Milletvekili ve Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal “Türkiye'de Tarımın Durumu-AKP İktidarının 18 Yıllık Bilançosu” kitabının tanıtım etkinliği için Efes Tarlası Yaşam Köyü’ndeydi.

Türkiye tarımı Selçuk ta konuşuldu

Tanıtım etkinliğine Orhan Sarıbal’ın yanı sıra CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel,  Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, CHP İlçe Başkanları, parti üyeleri, üreticiler ve vatandaşlar katıldı. Söyleşi öncesinde CHP İlçe Örgütü’nü ziyaret eden Orhan Sarıbal ve Gülizar Biçer Karaca,  Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü de gezdiler.

BAŞKAN SENGEL: GELECEĞİMİZ ÜRETİMDE
Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal’ın yazdığı ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önsözüyle yayımlanan bir kitabın tanıtım etkinliğinin Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde yapılmasının büyük bir mutluluk olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Sengel; “Her zaman söylediğim gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin fabrika ayarlarına geri dönmesi gerektiği bir noktada gelecek nesillere Türkiye’nin geleceğinin üretimde olduğunu anlatmak için Efes Tarlası Yaşam Köyü diye bir vizyon ortaya koyduk. Bu projeyi ortaya koyduğumuz ilk andan itibaren bu işi her zaman fikirleriyle destekleyen Sayın Orhan Sarıbal’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

TARIM POLİTİKAMIZI BURADA HALKIMIZLA PAYLAŞIYORUZ
Başkan Sengel’in ardından konuşan CHP Bursa Milletvekili Gülizar Biçer Karaca;  “Toprak adam dediğimiz Orhan Sarıbal’ın çok büyük emeği olan Türkiye’de Tarımın Durumu-AKP İktidarının 18 Yıllık Bilançosu” kitabında AKP iktidarı döneminde Türk tarımının yaşadığı yıkımın belgeleri var. Bu kitapta CHP olarak iktidara geldiğimizde bu yıkımı nasıl telafi edeceğimizin de yol haritası var. CHP olarak ilk defa bir politika belgemizi, kitabı halkımızla birlikte paylaşıyoruz. Önce tarımdan başladık. Çünkü üretmezsek yok oluruz” dedi.

ÇİFTÇİNİN BORCU 56 KAT ARTTI
Türkiye’nin tarımda dışa bağımlı hale gelerek gıda egemenliğini kaybettiğini belirten Sarıbal; “ Bu kitapla tarımda bugün karşılaştığımız tablonun nasıl ortaya çıktığına, tanıklık etmek, tarihe not düşmek ve bundan sonra geleceğin planını hep birlikte hazırlayalım istedik” dedi.

Tarımdaki hasar tespit tablosunu çarpıcı rakamlarla paylaşan Sarıbal; “Çiftçinin borcu son 18 yılda 56 kat arttı, 34 milyon dönümlük alan tarımsal üretimden çıktı. Yine son 18 yılda tarımsal ihracatımız 83 milyar dolar ama ithalatımız 114 milyar dolar.  Bu yaşananlar şunu gösteriyor. Tarım alanlarımız azalıyor, üretim yapacağımız alanlar azalıyor. Çiftçimiz borçlanıyor, desteklenmiyor. Desteklenmeyen çiftçi toprağını bırakıyor, kente göç ediyor. Kent yoksulluğunun temelini kırsaldaki yoksulluk oluşturuyor. Köyü kalındırabilirsek yoksulluğu da en aza indirebiliriz” dedi.

ÇÖZÜM BİRLİKTE ÜRETMEK
Kitabının tanıtım etkinliğinde tarımdaki tabloya çözüm önerilerini de sıralayan Sarıbal; “İthalatı en aza indireceğiz. Tarım topraklarını koruyacağız. Planlı üretim yapacağız. Çiftçiyi destekleyeceğiz. Kooperatifler kuracağız. Küçük üreticiyi koruyacağız. Gençleri köye bağlayacağız. Çiftçimiz olmadan ekmek olmaz, çiftçimiz üretmeden kent ayakta kalamaz. Birlikte üretip hakça bölüşeceğiz” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın Türkiye'de Tarımın Durumu-AKP İktidarının 18 Yıllık Bilançosu” kitabının tanıtım etkinliği Başkan Sengel’in Sarıbal ve CHP Bursa Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’ya teşekkürlerinin ardından son buldu.

 
Mansur Yavaş'a Dünya Belediye Başkanı ödülü
 
Burcu Esmersoy: Yaz sonu raporu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selçuklu 14 Eylül 2021 Salı 19:47

Bütün parti üyeleri davetli ve halk açık bir toplantı olduğu halde ilçe yöneticileri ve birkaç meclis üyeleri vardı çok az bir toplantı neden acaba?

Yorumu oyla      4      3  
Vatandaş 14 Eylül 2021 Salı 19:41

Tarım ve turizm Selçuk ilçesinin iki geçim kaynağıdır,malesef şu anda iki alanda pek başarı olduğu yoktur,tarım ile ilgili gerekli tohum ve fide desteği yapılıyor gibi görünüyor ama geçen. sene dağıtılan sebze fideleri sıfır verim verdi üstelik zaman ve yeterli ürün alınmadı,turizm alanında tek aktif olan yer Şirince köyü yerli turist akını var haftasonunda ve buradaki işletmelerin birçoğunun merkezi Izmır dışında daha somut adımlar atmak ve inadına bol üretim planları yapılmalı sosyal medya görünümleri iyi ama ortada dağ fare oyunu var...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’nın Alzheimer Merkezi inşaatı başladı
Önemli sayıda ileri yaş nüfusun yaşamını sürdürdüğü Karşıyaka’da büyük ...
Bornova ve Karşıyaka’dan 3 sayılık imza
Bornova Belediyespor'un Türkiye Basketbol 1. Liginde mücadele eden basketbol ...
Buca sokaklarında sonbahar temizliği
İzmir’in nüfus bakımından en büyük ilçesi Buca’da, bir ilke imza atılarak ...
 
Konak’tan ortak aşı bildirisi
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Aşı Olun, Sağlıklı Kalın” sloganıyla ...
Pehlivan’ın konuşması sosyal medyada gündem oldu: Neredeydiniz?
Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın Eylül ayı belediye ...
Konak'ta renkli festival
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteklediği ...
 
Kavacık Üzüm Festivali gün sayıyor
Karabağlar Belediyesi'nin, Kavacık Üzümü'nü geniş kitlelere tanıtmak amacıyla ...
Kınık'ta 5. Hasat Festivali sona erdi
İzmir'in Kınık ilçesinde, 5'incisi düzenlenen Hasat Festivali, çeşitli ...
Mecliste gündem Dünya Bankası kredisi… Siyasi kalpazanlık tartışması!
İzmir depremi sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin orta hasarlı yapılar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva