HABERLER>GÜNCEL
28 Temmuz 2021 Çarşamba - 08:26

Türkiye'nin konuştuğu olayda yeni gelişme... İğrenç tezgahı İzmir'de de kurdular!

Gamze Açar’ın ölümüyle ilgili hazırlanan iddianamede, şüphelilerin 2019 yılında da benzer bir olaya karıştıkları belirlendi. Şüphelilerin iş vaadiyle bir başka genç kızı kandırarak dolandırdıkları, şiddet uyguladıkları, şantaj yaptıkları gerekçesiyle İzmir’de haklarında dava açıldığı vurgulandı.

Türkiye nin konuştuğu olayda yeni gelişme... İğrenç tezgahı İzmir de de kurdular!

Ankara’da 31 Ekim 2020 günü Gamze Açar (17) iş görüşmesine gittiği Kızılcahamam’da bir otelin 5. katında bulunan odanın balkonundan itilmesi sonucunda hayatını kaybetmişti. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, genç kızı iş görüşmesi vaadiyle kandıran şüpheli Rıza D. ve kardeşi Mehmet D.’nin de aralarında bulunduğu 5 şüpheli hakkında dava açmıştı. Savcılık soruşturma kapsamında, şüphelilerin benzer suçlara karışıp karışmadığını da araştırdı.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, yapılan incelemede şüphelilerin, 2019 yılında da benzer bir olaya karıştıkları tespit edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Rıza D. ve Mehmet D. hakkında 2019 yılında ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı, özel hayatın gizliliğini ihlal ve şantaj’ gibi suçlardan iddianame düzenlendiği belirlendi.

İŞ İLANI İÇİN BAŞVURDU
İzmir’deki iddianameye göre, M.Y. isimli genç kız "Halka ilişkiler elemanı aranıyor” ilanı gördü ve başvurdu. Genç kızın yaptığı başvuru üzerine Rıza D. kendisini arayarak iş ilanıyla ilgili bilgi verdi. Rıza D., genç kızı kendisini bir termal otelin ortağı olarak tanıttı. Genç kızın ifadesine göre, ilerleyen süreçlerde sevgili olduklarını, daha sonra otelde çalışmak üzere Afyonkarahisar’a gittiklerini belirterek özetle şunları söyledi:

"PARA İSTEDİLER"
"Ancak otelde çalışmaya başlamadan Rıza D. iş gereği İzmir’e dönmeleri gerektiğini söyleyerek, 10 bin TL para istedi. Kredi çekerek Rıza D.’ye banka kartımı verdim. 2 gün sonra banka kartlarının yanında olmadığını anladım. Kartlarımın Rıza’nın kardeşi Mehmet D.’de olduğunu öğrendim. Hesabımdan 23 bin TL para çekildiğini gördüm, bu durumu Rıza’ya sordum. Bana parayı ödeyeceklerini söyleyerek, 5 bin TL daha vermemi istedi. Kabul etmemem üzerine Rıza, benimle tartışmaya başladı ve bana ‘Sinirimi bozma o.. 2 gün sonra paranı vereceğim yoksa parayı unut’ dedi.

ŞANTAJ YAPMIŞLAR
‘Sarhoş olduğun gün sana neler yaptım, fotoğrafların var. Bu fotoğrafları babana göstereceğim’ şeklinde şantajda bulundu. Ailemin bu olayı öğrenmesinden korkarak istediği parayı verdim. Rıza D. bana ‘Afyon’da otelde işe başlayacaksın’ dedi. Bunun üzerine Afyon’a tekrar gittim, ama kimse beni otogardan almadı. Tekrar İzmir’e döndüm. İzmir’de tekrar Rıza D.’nin evine gittim. Rıza beni odaya kapattı, tokat attı, tehdit etti, yüzüme yastık bastırdı ve bıçağı boğazıma dayayarak seni bıçaklarım diye tehditlerini sürdürdü. Daha sonra evdeki diğer kişilerle beraber kendimi dışarı atabildim.”
 

"ONUN YERİNDE OLABİLİRDİM"
Gamze Acar’ın ölümünün ardından şüphelilerin mağdurlarından olduğunu iddia eden B.G. isimli kadın da sosyal medya hesabından, “Öncelikle Gamze için çok üzgünüm. Onun yerinde 3 yıl önce ben olabilirdim. Bu kişiyi kısa süre de olsa tanıdım. Gerçekten paraya ihtiyacım vardı. Okuyordum o zaman ve bu iş için otele gittim. Ama kendi paramdan oldum çünkü ne iş vardı ortada, ne çalışma ortamı. Ben de fazla dayanamayıp işten bahaneyle ayrılarak memlekete döndüm. Halkla ilişkiler adı altında satış yapılıyor. 10 veya 15 gün kalmışımdır” mesajını paylaştı.

 
İzmir'de korkunç son... Ekmek teknesinde can verdi
 
'ABD'de vaka sayıları 4 katına çıkabilir' uyarısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de korkunç son... Ekmek teknesinde can verdi
İzmir'in Selçuk ilçesinde, seyir halindeki TIR sürücüsünün direksiyon ...
İzmir'de feci kaza... U dönüşü ölüm getirdi!
İzmir'in Urla ilçesinde motosikletin otomobile çarpması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
İzmir'de iki moto kuryenin kavgasında kan aktı... Sıra cinayeti!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, iki moto kurye arasında çıkan bıçaklı kavgada ...
 
Sonuçlar açıklandı! YKS'de sıra tercih döneminde...
ÖSYM, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını "sonuc.ösym.gov.tr" ...
Otomobil tarlaya uçtu: 3 yaralı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.
Korku saçan bina tahliye edildi
Güngören'de balkonunda meydana gelen derin çatlaklara önlem olarak demir ...
 
Kuzey Irak'ta 2 asker şehit oldu
MSB, Irak'ın kuzeyindeki Pençe Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan ...
Kağıt rulo dolu TIR yandı... Yangın makilik alana sıçradı!
İzmir'in Bergama ilçesinde seyir halindeyken kağıt rulo yüklü tırda başlayan ...
İzmir'de bir gecede iki yangın!
İzmir'in Karşıyaka ve Konak ilçesinde, otluk alanlarda yangın çıktı. İki ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva