HABERLER>GÜNCEL
19 Ağustos 2020 Çarşamba - 17:38

Türkiye'nin doğusu ile batısı bu otoyolla bağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Edirne’den Mersin ve Şanlıurfa'ya kadar ulaşım ağını sağlayacak Ankara-Niğde Otoyolu’nda devam eden çalışmaları helikopterle havadan inceledi. Karaismailoğlu, 'Tamamı bittiğinde Edirne’den yola çıkan vatandaşımız İstanbul üzerinden kesintisiz bir şekilde Mersin ve Şanlıurfa’ya gidecek” dedi.

Türkiye nin doğusu ile batısı bu otoyolla bağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu şantiyesinde ve otoyol hattında helikopterle incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu’na, Bakan Yardımcısı Enver İskurt ile Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu da eşlik etti. Karaismailoğlu, hükümet olarak ulaştırma altyapısına büyük önem verdiklerini belirterek, bu kapsamda yüksek hızlı demiryollarından havalimanlarına kadar tüm ulaşım altyapısının 18 yılda büyük değişim gösterdiğine dikkat çekti.

SÖZLEŞME TARİHİNDEN BİR YIL ÖNCE AÇILACAK

Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu’nun 105 kilometrelik Ankara Acıkuyu Kavşağı Arası 1. Kesimi ile 57 kilometrelik Alayhan Kavşağı Gölcük Kavşağı arasındaki 3. Kesimini Ağustos’un sonunda hizmete açacaklarını belirterek, “Biz de bugün açılışa hazır hale gelen otoyolumuzun havadan son incelemesini yapmış olduk.” dedi.

12 KAVŞAK, 75 ÜSTGEÇİT

Ankara-Niğde Otoyolu’nun 1,2 milyar euro yatırım tutarı ile yapıldığını ifade eden Karaismailoğlu, “275 kilometresi otoyol, 55 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 330 kilometre uzunluğundaki bu otoyol ile Ankara; Mersin’e, Adana'ya, Gaziantep'e ve hatta Şanlıurfa'ya kadar kesintisiz bölünmüş yol ile bağlanmış olacak. Proje ile 12 adet kavşak, yaklaşık 3,5 kilometre uzunluğunda 5 adet viyadük, 49 adet köprü ve 75 adet üstgeçidi tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, projeyi havadan helikopter ile incelemesinin ardından ana şantiyesini ve kontrol merkezini de ziyaret etti.

Yatırımda gelinen son durumu yerinde inceleyen Bakan Karaismailoğlu, “Biz de bugün açılışa hazır hale gelen otoyolumuzun havadan son incelemesini yapmış olduk. Projemizde gelinen son durumu da yerinde, ilgili bakan yardımcımız ve karayolları yetkililerimiz ile inceledik. Hem ana şantiyemizi hem de kontrol merkezimizi ziyaret ettik. Ağustos ayı sonunda iki kesimde açılışı yapmak üzere tüm hazırlıklarımız tamam” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ TURİZM MERKEZLERİNE KONFORLU ULAŞIM

Söz konusu otoyolun açılması ile Edirne ile Şanlıurfa arasında kesintisiz karayolu bağlantısının sağlanmış olacağını vurgulayan Karaismailoğlu, “Bu otoyol ile Türkiye’nin doğusunu batısına bağlamış olacağız. Edirne ve İstanbul, Ankara ve hatta Kırşehir Şanlıurfa’yla kesintisiz otoyol ile bağlanmış olacak. Ayrıca Tuz Gölü ve Kapadokya gibi önemli turizm merkezlerine de ulaşımı konforlu hale getireceğiz” diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu’nun hizmete girmesi ile Marmara, Karadeniz İç Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini birbirine bağlayan, uluslararası öneme sahip bir ulaşım ağını da hizmete sunmuş olacaklarını söyledi. Otoyolun, Türkiye’nin hem doğu-batı koridoru, hem de kuzey güney koridoru için önemli olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, “Bu vesileyle bu projenin bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadeleri ile tamamladı.

 
Müjde Ar'dan Bodrum'da gürültü şikayeti
 
Başkan Gümrükçü'den Kılıçdaroğlu ve Akşener'e ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı trafik kazasında yaralandı
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Kırıkkale'de geçirdiği trafik ...
Araç sahiplerine kötü haber: Otogaza beklenen zam geldi!
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), otogaz ...
Ticaret Bakanlığı'nın ilk "Kriminal Laboratuvarı" hizmete hazır
Gümrük Muhafaza ekipleri ve diğer kolluk birimlerinin hizmetine sunulmak ...
 
Büyükşehir Belediye Başkanı trafik kazası geçirdi
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in, bir toplantıya ...
Köylüler baz istasyonundan rahatsız
Bolu merkeze bağlı Pirahmetler köyüne baz istasyonu kurulmasına köylüler ...
Karantinada olması gerekirken düğüne giden aile hakkında işlem
Samsun'da koronavirüs tedbirleri kapsamında bulaş riskini önlemek için ...
 
İzmir'de kaçak sigara operasyonu: 40 milyon 980 bin dal yakalandı
İzmir'in Tire ilçesindeki bir fabrikada, 40 milyon 980 bin dal kaçak sigara ...
Büyük tepki gösterilen olayda mahkemeden karar!
Batman'da uzman çavuş Musa Orhan’ın 17 yaşındaki bir genç kıza cinsel ...
Annesinin korona testi pozitif: Başkan Özçınar karantinada!
Annesi Şerife Özçınar'ın korona testinin pozitif çıkmasının ardından kendini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva