HABERLER>DÜNYADAN
12 Ekim 2020 Pazartesi - 09:01

Türkiye'den Japonya'ya velayet savaşı

Sema Kobayashi, Japon eşi Ataru Kobayashi’ye kendisine şiddet uyguladığı ve çocuğunu göstermediği gerekçesiyle boşanma ve velayet davası açtı. Çocuğunu alamadan evden kovulduğunu, Japonya’daki kadın sığınma evine yerleştirildiğini anlatan Sema Kobayashi, “Çocuğumu almak için orada da velayet davası açtım. Çocuğumu almadan Türkiye’ye dönemem” dedi.

Türkiye den Japonya ya velayet savaşı

Mimar Sema Kobayashi (45), 7 yıl önce evlendiği Japon Ataru Kobayashi’nin (45) kendisine şiddet uyguladığını ve çocuğunu göstermediğini iddia ederek boşanma ve velayet davası açtı.
Hürriyet gazetesinden Özge Eğrikar'ın haberinde detaylarına yer verilen İstanbul Aile Mahkemesi’ne açılan davanın dilekçesine göre, Japon Ataru Kobayashi ile Sema Kobayashi sosyal medya üzerinden tanıştı. Ataru Kobayashi, Sema Kobayashi’yi görmek için İstanbul’a geldi ve kendisini inşaat mühendisi olarak tanıttı. Aralarındaki sohbet aşka dönüşen çift evlenme kararı aldı. 2013’de evlenen Kobayashi çiftinin bir erkek çocukları dünyaya geldi. Ancak evlilikleri Sema Kobayashi’nin eşi Ataru Kobayashi’nin inşaat mühendisi olmadığını öğrenmesi üzerine çatırdadı. Sema Kobayashi, çocuğu için bu evliliği sürdürme kararı aldı. Evlendikten sonra Ataru Kobayashi herhangi bir işte çalışmadı, evin tüm ihtiyacını Sema Kobayashi tek başına karşıladı.

KAVGACI KİŞİLİĞE BÜRÜNDÜ
İddiaya göre Ataru Kobayashi’nin eşine karşı davranışları değişti, asabi ve kavgacı bir kişiliğe büründü. Eşine sürekli kötü davranan Ataru Kobayashi, Türkiye’de hiçbir şekilde iş aramadı. Davalının kavgacı tutumu, Sema Kobayashi’nin ilk eşinden olan çocuğunun okuluna da yansıdı. Sema Kobayashi’nin okuldan gelen çocuğunun bir gün başka bir çocuk tarafından fiziksel saldırıya uğradığını öğrenen Ataru Kobayashi, okula gitti ve çocuğu bularak darp etti. Ailenin şikayeti üzerine Ataru Kobayashi hakkında ‘basit yaralama’ suçundan dava açıldı. İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonucu Ataru Kobayashi’nin cezası hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilerek ertelendi.

EVDEN KOVULDU
Ataru Kobayashi, ailesini Türkiye’de bırakarak Japonya’ya gitti. Japonya’da ağır şekilde böbrek yetmezliği, şeker ve kalp rahatsızlığı nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen Ataru Kobayashi’ye bakacak kimsesinin olmaması üzerine Sema Kobayashi küçük çocuğunu da alarak Japonya’ya gitti. Yatağa düşen eşine bakan ve onu iyileştiren Sema Kobayashi, Japonya’da bir otelin resepsiyonunda çalışmaya başladı. Ancak iddiaya göre eşi Ataru Kobayashi, Sema Kobayashi’yi Japon bir kadınla aldattı. Sema Kobayashi, bu durumu sorması üzerine 7 Mayıs’ta eşinin fiziksel saldırısına uğradı ve evden kovuldu. Kimsesiz kalan Sema Kobayashi’ye Japon hükümeti sahip çıktı. Japonya’daki kadın sığınma evine yerleştirilen ve 6 aydır burada yaşayan Sema Kobayashi, çocuğunu alabilmek için Japonya’da velayet davası açtı.

ÇOCUĞU İÇİN VASIFSIZ İŞÇİ
Türkiye’de de boşanma ve velayet davası açan Sema Kobayashi’nin avukatı Taylan Gökmen, “Sema hanım yatağa bağımlı olan eşi için 20 yıllık mimarlık işini bırakıp çocuğunu alarak Japonya’ya gitmiş ve onu iyileştirmiştir. Tüm tazminatını eşinin hastalığı için harcayan Sema hanım karşılığında ise eşi tarafından ihanete uğramış, şiddet görmüş ve kapı dışarı edilmiştir. Japon hükümeti Sema hanımı sığınma evine yerleştirmiştir. Türkiye’de mimarlık yapan Sema hanım, Japonya’da geçimini sağlamak için bir fabrikada vasıfsız işçi olarak çalışmaktadır. Can güvenliği olmadığı için korunma altına alınan Sema hanım, Türkiye’deki oğlu ve annesiyle günde sadece bir saat görüştürülmektedir. İzole altında bir hayat süren Sema hanım, çocuğunu alabilmek için bunlara katlanmaktadır. Oradaki velayet davasında Japon hükümeti 3 avukat atadı. Ataru Kobayashi’nin Türkiye’de bir çocuğa uyguladığı şiddet dosyasını Japonya’ya gönderdik. Velayet davasındaki süreci bekliyoruz” dedi. 

ANNEME HASRETİM
Sema Kobayashi’nin ilk eşinden olan 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi olan oğlu Yahya Ege Umay ise anne hasretiyle yandığını belirtti. Annesinin hem kendisini hem de Japonya’daki kardeşini göremediğini söyleyen Umay, “Bir yıldır annemden ayrıyım. Şu an anneannemle birlikte yaşıyorum. Çok yalnız kaldım. Psikolojim çok bozuldu. Annem yok. Annemi düşünmekten üniversite sınavlarına hazırlanamıyorum” dedi. Sema Kobayashi’nin annesi Nadide Tekin ise, Japon damadının kızını defalarca evden kovduğunu ve şiddet uyguladığını belirtti. Tekin, “Kızımın hayatını mahvetti. Kızım onun yüzünden strese bağlı olan vertigo hastalığına yakalandı. Astım hastası olan kızım, psikolojik destek aldı. Kızımın ömründen ömür gitti. Kızımın hayatından endişe ediyorum” dedi. (NTV)

 
Pazarda maske var, sosyal mesafe yok!
 
İzmir'de feci kaza: Motosiklet ikiye ayrıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trump: Başkan savaşmak için çok iyi durumda
ABD Başkanı Trump, katıldığı televizyon programında, Covid-19 virüsünden ...
KKTC’de seçimler ikinci tura kaldı!
Kuzey Kıbrıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Anayasa değişikliği halkoylamasında ...
Ermenistan saldırısına tepki: Gereken yapılacak!
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ...
 
Tren otobüse çarptı, 17 kişi öldü!
Tayland'da, trenin otobüse çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 17 ...
Taliban: Umarız seçimleri Trump kazanır
Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, ABD Başkanı Donald Trump'ı kastederek, ...
Avrupa'da Fransa'dan vaka rekoru!
Fransa'da son 24 saatte 26 bin 896 kişide daha yeni tip Corona virüs (Covid-19) ...
 
Kim Jong-un: Ülkemizde Koronavirüs yok!
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını ...
Cezaevinden kaçırılmıştı: Yeniden gözaltında!
Kırgızistan'da muhalefet partisi taraftarlarınca cezaevinden çıkarılan ...
Bölücü örgüt ile Esad'ın buğday kavgası!
Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki alanlarda çiftçilerden satın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva