HABERLER>GÜNCEL
22 Ekim 2020 Perşembe - 11:15

Türkiye'de yakalanan ajanın kimleri izlediği belli oldu

MİT operasyonuyla İstanbul'da yakalanan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İstihbarat Servisi elemanı Filistin asıllı Ürdün vatandaşı Ahmet Mahmoud Ayesh Al Astal ile ilgili soruşturmada dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. BAE Ajanı Al Astal, kaçak Müslüman Kardeşler üyelerini izlemek ve çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek için Türkiye'ye yerleştiği ortaya çıktı. Adapazarı Sakarya'ya eşi ve iki kızıyla birlikte yerleşen Al Astal'ın, Müslüman Kardeşler üyelerinin toplantılarına katıldığı, ses kayıtlarını BAE gizli servisine ilettiği belirlendi.

Türkiye de yakalanan ajanın kimleri izlediği belli oldu

MİT'in başarılı operasyonuyla İstanbul'da yakalanarak Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edilen BAE İstihbarat Servisi elemanı Filistin asıllı Ürdün vatandaşı Ahmet Mahmoud Ayesh Al Astal ile ilgili soruşturmada dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Tutuklanarak cezaevine konulan BAE Ajanı Al Astal'ın, Türkiye'ye kaçan Müslüman Kardeşler üyelerini izlemek ve çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek için Adapazarı Sakarya'ya yerleştiği öğrenildi. Eşi ve iki kızıyla birlikte yaşayan Al Astal'ın, Müslüman Kardeşler üyelerinin toplantılarına katıldığı, ses kayıtlarını BAE gizli servisine ilettiği belirlendi. Al Astal'ın ayrıca ayrıca güncel iç ve dış gelişmelere ilişkin kendisinden istenen bilgileri de gizli yöntemler kullanarak BAE gizli servisi ile paylaştı.

Soruşturma dosyasında Al Astal’ın nasıl BAE ajanı olduğuna ilişkin kapsamlı bilgiler de yer aldı. Buna göre Al Astal 2008 yılında BAE’nin Al Ain kentinde bulunduğu sırada iş başvurusu için Göç İdaresi’ne çağrıldı, burada bulunan istihbarat ofisi aracılığıyla, Abu Reyyan adlı istihbaratçı ile bir araya getirildi. 

KOD ADI ABU LAYLA 
Bu görüşmede 2006 yılı içerisinde çalıştığı Al-Hewar Düşünce ve araştırma Merkezi’ne ilişkin sorular sorulan Al Astal’a gizli servis için çalışması teklifi yapıldı. Ancak Al Astal bu teklifi geri çevirdiği için başvurduğu işlere güvenlik tahkikatının olumsuz sonuçlandığı gerekçe gösterilerek kabul edilmedi. İkametgah izni için Al-Hewar Düşünce ve Araştırma Merkezi’nden aldığı onayla, kendisini halen orada çalışıyor göstererek 2009 yılında yeniden başvuru yapan Al Astar bu kez Dubai Göç İdaresi’ne bağlı istihbarat ofisinden arandı. Daha önce kendisine yapılan ajanlık teklifini geri çevindiği için iş bulamayan Al Astar bu kez istihbarat elamanı olmayı kabul etti. Servis tarafından kendisine Abu Layla kod adı verildi.  Al Astal’ın BAE gizli servis görevlisinin Abu Rashid tarafından ajan yapıldı.

MISIR’DAKİ GELİŞMELERİ BAE’YE AKTARDI 
BAE tarafından Müslüman Kardeşler yanlısı olarak görülen Al-Hewar Düşünce ve Araştırma Merkezi’nde çalıştığı 2006 yılına ilişkin bildiklerini raporlayan Al Astal, gizli servisin yeniden burada çalışmasını istemesi üzerine yeniden işe girdi. Al Astal’ın BAE’de 2009 yılından Aralık 2013 yılına kadar servis mensupları ile telefonla ve ayda bir defa yüz yüze görüştü. Bu görüşmelerde Al Astal’dan ilk olarak BAE’deki Müslüman Kardeşler hareketi, Mısır’daki gelişmeler, basındaki güncel haberler ve benzeri konularda bilgi derlemesi istendi. Verdiği bilgiler karşılında maddi destek almaya başlayan Al Astal, ikamet ve çalışma izni gibi BAE hükümeti nezdindeki bütün işlerini ve izinlerini de gizli servis aracılığıyla sorunsuz şekilde sonuçlandırdı. Al Astal Abu Rashid adlı gizli servis görevlisiyle bu süreçte telefon ve e-posta üzerinden irtibat kurdu, halka açık AVM’lerde buluştuğu ve görüşmeler gerçekleştirdi. 

AL ASTAL İŞARET ETTİ, BAE TUTUKLADI 
Al Astal aldığı talimatlar doğrultusunda çalıştığı ofisin krokisini çizerek, fotoğraflarını çekti, anahtarın kopyasını çıkardı, merkezin yöneticilerine ait dizüstü bilgisayarı tamir ettirmek bahanesiyle gizli servise teslim etti. Hatta bir istihbarat görevlisini ziyaretçi gibi buraya sokarak bazı dokümanları kopyalayıp, bu kişiye teslim etti, ofisi ziyaret edenlerle ilgili de ayrıntılı bilgiler verdi. BAE yönetiminin 2012 yılında Müslüman Kardeşler yanlılarını tutuklamaya başladığı belirtilen soruşturma dosyasında, Türkiye’ye kaçan bazı Müslüman kardeşler üyelerinin arkasından Al Astal’ın da geldiği belirlendi. 

AJAN FAALİYETİ İÇİN TÜRKİYE’YE GELDİ 
Al Astal’ın, ajan olduğunu bilmeyen Müslüman Kardeşler üyeleri tarafından Türkiye’ye çağırıldığı, bu durumu da BAE gizli servisine bildirdiği anlaşıldı. BAE gizli servisi Al Astal’ı Türkiye’ye yerleşmesi konusunda yönlendirerek desteklemesi üzerine, Ocak 2014 yılında İstanbul’a geldi.  BAE Ajanı Al Astal, bir yıl sonra Şubat 2015’te Adapazarı Sakarya’dan ev satın alarak buraya yerleşti. Türkiye’deki Müslüman Kardeşler üyeleriyle ile ilişki kurarak, faaliyetlerini BAE gizli servisine ileten Al Astal, aynı zamanda toplantılarına katılarak çalışmalarıyla ilgili ses kayıtları da dahil tüm bilgileri topladı. Al Astal’ın aynı zamanda Türkiye’de güncel iç ve dış gelişmelere dair kendisinden istenen bilgileri gizli yöntemler kullanarak BAE ile paylaştığı belirlendi. (DHA)

 
Otobüsteki tacizde yeni gelişme: Muavin tutuklandı!
 
Adana'da 'kör eden' sinek tehlikesi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 22 Ekim 2020 Perşembe 20:49

Memleketimize bilhassa yahudilere kuçak açan ülke insanlarını sokmayacaksın...bunlar müslüman alemine bizlere ihanet eden sözde müslümanlardır..

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otobüsteki tacizde yeni gelişme: Muavin tutuklandı!
Metro Turizm’e ait otobüste seyahat eden 17 yaşındaki bir kız çocuğu, ...
23 yıldır aranıyordu! Hatay'da etkisiz hale getirildi
PKK’nın dağ kadrosunda 23 yıldır faaliyet yürüten, mavi kategoride aranan, ...
Akar'dan Doğu Akdeniz mesajı: Beyhude bir gayret
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz konusunda "Biz komşularımızı, ...
 
Katar'da Türk ürünlerine destek
Suudi Arabistan’ın Türk ürünlerine yönelik uyguladığı “yarı resmi boykot” ...
İzmir'deki alacak cinayeti için mahkemeden karar!
İzmir'in Selçuk ilçesinde 19 Ekim'de alacak yüzünden tartıştığı kişiyi ...
Ermenistan'dan Azerbaycan'a balistik füze!
Ermenistan ordusunun, Azerbaycan'ın Siyezen, Gebele ve Kürdemir illerine ...
 
Sindirim sisteminde yüzde 60 plastik çıktı
Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerle ortaklaşa yürütülen proje kapsamında yapılan ...
Annesini kaza kurşunuyla öldürdü
Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde, oğlu tarafından kazara av tüfeğiyle ...
10 havalimanı 'daimi hava hudut kapısı' oldu
Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Hatay, Kocaeli, Kütahya, Sivas, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva