HABERLER>GÜNCEL
7 Ekim 2020 Çarşamba - 16:05

Türk Sağlık-Sen: 30 bin sağlıkçı virüse yakalandı!

Türk Sağlık-Sen, Başkanlar Kurulu Toplantısı sonrası yazılı bir metin paylaştı. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının virüs ile karşı karşıya kaldığının belirtildiği metinde, "Resmi rakamlara göre 52 sağlık çalışanı hayatını kaybetmiş ve 30 bin arkadaşımız da virüse yakalanmıştır. Sadece bu rakamlar bile ortaya koyulan mücadelenin, yapılan fedakarlığın ve tüm olumsuzluklara rağmen yürütülen hizmetin değerini anlatmaya yeterlidir" ifadelerine yer verildi.

Türk Sağlık-Sen: 30 bin sağlıkçı virüse yakalandı!

Türk Sağlık-Sen, Başkanlar Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen Genel Merkez Yönetim Kuruluna, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanları ve İl Temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarında yaşanan mali ve özlük hakları ile ilgili sıkıntılar ve talepler değerlendirildi. Gerçekleştirilen toplantı sonrası alınan kararı paylaşan Türk Sağlık-Sen, pandeminin başladığı 11 Mart tarihinden bu yana 30 bin sağlıkçının virüse yakalandığını söyledi. Türk Sağlık-Sen ayrıca ‘Ek ödeme yerine tek ödeme verilsin o da maaşa zam olsun’ taleplerini tekrar dile getirdi.

30 BİN SAĞLIKÇI VİRÜSE YAKALANDI

Görüşme sonucunu internet sayfalarından paylaşan Türk Sağlık-Sen, şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde 11 Marttan bugüne sağlık çalışanları kahramanca salgınla mücadele etmektedirler. Bu mücadelede en son açıklanan resmi rakamlara göre 52 sağlık çalışanı hayatını kaybetmiş ve 30 bin arkadaşımız da virüse yakalanmıştır. Sadece bu rakamlar bile ortaya koyulan mücadelenin, yapılan fedakarlığın ve tüm olumsuzluklara rağmen yürütülen hizmetin değerini anlatmaya yeterlidir. Fakat böylesine bir çabanın içindeki sağlık çalışanlarının salgın döneminde tüm sorunlarının görmezden gelinmesi, çalışanlar adına yapılan her düzenlemenin eksik ve adaletsiz olması gibi kabul edilemeyecek bir durum yaşanmıştır. Türk Sağlık-Sen olarak başvuru, görüşme ve alanlara çıkarak yanlışları ısrarla vurgulamamıza ve çalışanların net taleplerini dile getirmemize rağmen Sağlık Bakanlığı yanlıştan dönme erdemini bir türlü göstermediği gibi ikinci bir tavandan ek ödeme fiyaskosu ile meseleyi içinden çıkılamaz bir hale sokarak sağlık ordusunu kırgın ve kızgın bir hale getirmiştir.  Bakanlık tükenmişlik sendromuna çalışanları adeta eliyle itmektedir. Yanlıştan dönmek erdem olduğu gibi zararların telafisi içinde bir mecburiyettir. Bakanlık çalışanlara bakış açısını düzeltmeli kendine de bir çeki düzen vererek çalışanların taleplerinin yerine getirmeli, kendi iradesini aşanlar ile ilgili de gerekli girişimlerde bulunmalıdır."

'TEK ÖDEME' TALEBİMİZ YERİNE GETİRİLSİN

"Bu anlamda yapılacak ilk iş sağlık çalışanlarının maaşlarını açlık sınırından kurtarıp yoksulluk sınırın üstüne çıkartarak uzun zamandır dile getirdiğimiz “Ek ödeme yerine tek ödeme verilsin o da maaşa zam olsun” talebimizin yerine getirilmesidir. Döner Sermaye sistemi baştan aşağı revize edilmeli, çalışan merkezli bir yapıya kavuşturularak adalet mutlaka tesis edilmelidir. Pandemi nedeniyle verilen adı tavan ama gerçekte yerlerde olan ek ödemenin yeniden değerlendirilmesi, Üniversite hastanelerinde dağıtım ile ilgili usul ve esasların adaletli bir biçimde belirlenmesi, aile hekimliği çalışanlarına yapılacak ilave ücretlerin bir an önce verilmesi ve filyasyon ekiplerinde görevli çalışanlara yapılacak ödemelerin acilen belli bir düzene kavuşturulması gereklidir. Ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda sosyal hizmetlerde görevli çalışanlara da bir pandemi ödemesi yapılmalıdır. 3600 Ek gösterge bir an önce hayata geçmelidir. Türkiye Kamu-Sen’in bu konuda hazırladığı kanun tasarı taslağı milletvekilleri tarafından Plan Bütçe komisyona getirilmiş ve burada beklemektedir. Bu taslak rehber alınarak düzenleme yasalaşmalıdır. Covid-19 sağlık çalışanları için meslek hastalığı veya iş kazası olarak kabul edilerek hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ailelerinin şehit yakınlarının faydalandığı düzenlemelerin kapsamına dahil edilmeleri için gerekli çalışmalar yapılmalıdır."

UCUBE MODELLER TERK EDİLMELİDİR

"10. Kamuda ismi her ne olursa olsun kadrolu istihdam dışındaki tüm ucube modeller terk edilmelidir. Bu ucube istihdam modellerin nedeniyle yaşanan tüm mağduriyetlerin sonlanması için tüm çalışanlar kadrolu olmalıdır. Ayrıca hizmetli arkadaşlarımız yıllardır bekledikleri ve hak ettikleri memurluk kadrosuna kavuşturulmalıdırlar. Sağlıkta şiddetin pandemi döneminde bile hız kesmeden devam ettiği görülmektedir. Ağır ve caydırıcı yaptırımların bu konuda kısa sürede etkin bir çözüm yolu olacağını düşünüyor; sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilerek burada işlenen her suçun ertelemesi veya paraya çevrilmesinin önüne set çekilmesini, şiddet uygulayanların acil haller dışında belirli bir süre kamu sağlık hizmetlerinden ücretli yararlandırılması gerektiğini ifade ediyoruz. Sağlık Bakanlığı sözleşmeli yönetici atamalarında ehliyet ve liyakatin bir kez daha yok sayılması, yöneticilerin önemli bir kısmının bir sendikanın mensupları olması kabul edilemezdir. Devlete sadakat yerine başka yerlere sadakatin öne çıkartıldığı bu sistem terk edilmeli ve yönetici atamaları mutlaka objektif bir sınavla yapılmalıdır. Üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanları da aynı sorunlarla mustariptirler ve çözüm beklemektedirler. Bu konuda YÖK’ün bir an önce inisiyatif alarak üniversite hastanesi çalışanları için gerekli adımları atması geciktirilmemelidir."

BAŞKA BİR AMACA HİZMET ETMEKTEDİR

Türk Sağlık-Sen olarak mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceği belirtilen metinde, sendikal hareketleri zayıflatmaya yönelik her çabanın başka ama hizmet ettiği söylendi. Metinde "Tüm meseleler konusunda Türk Sağlık-Sen olarak kararlı bir duruş göstermeyi sürdüreceğiz. Dik durarak çalışanlar adına demokratik haklarımızı tüm meşru zeminlerde kullanacağız. Çalışanların haklı talepleri için mücadeleye ve sorumlu ve ilkeli sendikacılık anlayışı gereği memleket meselelerinde hassasiyet ile durmaya devam edeceğiz.  Yönetici baskısı ile çalışanların iradesine ipotek konularak yapılan üyeleşme çalışmaları gibi sendikal hareketin zayıflatılmasına yönelik her çaba, çalışanların haklarının geriye gitmesinin bir sebebi olmakta ve başka bir amaca hizmet etmektedir. Türk Sağlık-Sen çeyrek asrı aşan tecrübesi ve mücadelesiyle hak verilmez alınır düsturunu kendisine yol olarak kabul etmiş ve çalışan hakkını, hukukunu gözetmiştir. Özellikle pandemi sürecinde yaşananlar sendikamızın tekrar yetkili olarak masaya oturmasının zaruretini ortaya koymaktadır. Teşkilatımız bu amaç için var gücüyle çalışacaktır" ifadelerine yer verildi.

 
Şehir Plancıları harekete geçti: 'Şemikler' ve 'eğik binalar' davalık!
 
Bornova’da intihar girişimi: Daha 13 yaşında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş'ta DEAŞ operasyonu: 3 gözaltı
Kahramanmaraş'ta, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 3 kişi yakalandı.
Otomobil motoruna giren kediye köpek sesi dinlettiler, başka aracın motoruna kaçtı
Sivas'ta, otomobilin motoruna giren yavru kediye çıkması için köpek sesi ...
Maske denetiminden koşarak kaçtı
Çorum'da koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında denetim yapan polis ...
 
İki doktoru darp etti: 'Pişman değilim' dedi!
İzmir'in Bornova ilçesinde, 2 doktorun darbedilmesi olayında gözaltına ...
Kumar operasyonunda 56 kişiye 176 bin lira ceza!
Eskişehir’de bir derneğe ait 2 evde tombala oynadığı tespit edilen 56 ...
Can Dündar'ın mal varlığına el konulacak
MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin davada, firari sanık Can Dündar'ın ...
 
Trabzon'da korkunç olay: Hem aldatıldı, hem dayak yedi!
Trabzon’da aldatılan yabancı uyruklu kadın, tartıştığı üç yıllık eşi tarafından ...
MSB: Suriye'de 2 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, "Barış Pınarı bölgesine sızma girişiminde bulunan ...
Ermenistan'ın 250 tank ve zırhlı aracı imha edildi
Azerbaycan ordusu, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva