HABERLER>EKONOMİ
14 Mayıs 2021 Cuma - 17:09

Turizm merkezinde en sessiz bayram

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden İzmir'in Çeşme ilçesinde koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan 17 günlük tam kapanma dolayısıyla nüfus artışı yaşansa da Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde cadde, meydan ve plajlar boş kaldı.

Turizm merkezinde en sessiz bayram

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan 17 günlük kısıtlama nedeniyle, yurt genelinde olduğu gibi tatil beldelerinde de bayram sessiz karşılandı. Türkiye'nin turizm cennetlerinden olan İzmir'in Çeşme ilçesinde nüfus, tam kapanma dolayısıyla 10 katı oranında artarak 500 bin civarına yükselse de bölgedeki cadde, meydan ve ünlü plajlar boş kaldı. Vatandaşlar bayramı evlerinin bahçe ve balkonlarında karşıladı. Termometrelerin 26 dereceyi gösterdiği Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde, tatillerde hınca hınç dolu olan Alaçatı Çarşısı'nda sessizlik hüküm sürdü. Çarşıda kısıtlama kapsamı dışında olanlar, market ve kasap alışverişi yapanlar ile turistler dışında hiçbir vatandaşın olmadığı görüldü. Öte yandan masmavi denizi ve ince beyaz kumlarıyla ünlü Ilıca Plajı da sessizlik hakimdi. Tatil dönemlerinde pek çok kişinin tercih ettiği ve adeta izdihamın yaşandığı plaj, bomboş kaldı.

'SAĞLIĞIMIZ VE ÜLKEMİZİN SELAMETİ İÇİN'
Alaçatı Çarşısı esnafından market işletmecisi Recep Özkan, "Çeşme'de hiçbir zaman böyle bir şey yaşanmadı. İnşallah bir daha da yaşanmaz. Bu çarşı son derece kalabalık olurdu ancak bu bayram bomboş kaldı. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. İnşallah ileride daha iyi olacak. Burası haziran ayından itibaren çok kalabalık olurdu ve izdiham yaşanırdı. Bu çarşıyı böyle görmek mümkün değildi" dedi.
Çeşme'de yaşayan ve market alışverişi için dışarı çıkan eski milli futbolcu Raşit Çetiner, "Çok sakin bir bayram geçiriyoruz. Evi olan herkes bu bölgeye geldi aslında kalabalık ancak kimse dışarı çıkmıyor. İnsanlar dikkat ediyor ve duyarlı davranıyor. Herkes kendi evinde. Sakin bir bayram kutluyoruz. Adetlerimiz gereği alışık olmadığımız bir bayram geçiriyoruz ancak sağlığımız ve ülkemizin selameti için kurallara dikkat etmemiz gerekiyor. Evimin ihtiyaçlarını almak için markete çıktım ve hemen döneceğim" diye konuştu.
'TÜM TÜRKİYE ÇEŞME'YE AKARDI'
Bomboş kaldığını belirttiği Alaçatı Çarşısı'nda dondurma satışı yapan Ahmet Bağcı, "Böyle bir boşluk hiç yaşamadık. Adeta şoktayız. Bayramdan sonra bir kalabalık olmasını ümit ediyoruz. Alaçatı'da tatillerde muhteşem bir kalabalık yaşanırdı. Bütün Türkiye Çeşme'ye akardı" diye konuştu.

Çeşme'de uzun yıllardır pide salonu işleten Reşat Akbaykal, "Kapanma da gerekliydi. Pandeminin ancak kapanma ile sonuçlanacağının bilincindeyiz. Halkımız da kurallara uyuyor. Biz paket servise devam ediyoruz. Bütün herkes evlerinde ancak alışveriş saatlerinde çıkıyorlar. Ramazan Bayramı normalde çok hareketli olurdu. İnşallah son kez Ramazan Bayramı'nı böyle geçiririz" diye konuştu.

Alaçatı Çarşısı'nda kekik, papatya ve adaçayı satışı yapan Fikret Arda ise, "Alaçatı maalesef bomboş. Virüs sadece burayı değil dünyayı etkiledi ancak bu günler de geçecek. İnsanlar yine buraya gelecek ve burası dolup taşacak. Alaçatı terk edilmiş bir şehir gibi oldu. İnşallah kısa sürede eski günlere döneceğiz" dedi.

 
Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim çağrısı
 
Husumetlilerine ateş açtı! Ölü ve yaralılar var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın 11 gündür yükseliyor: 500 lirayı aştı!
Döviz ve altın fiyatlarında yükseliş sürüyor. ABD enflasyon verisinin ...
Ege ihracatına 'konteyner' darbesi!
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, ihracatta konteyner krizine ...
İşte altındaki yükselişin nedeni!
Altın, yeniden yükselişe geçti. İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay ...
 
Sendikadan ‘bayram bizim neyimize’ raporu: Korona ve işsizlik girdabında İzmir!
'Tam kapanma' süreci içinde girilen Ramazan Bayramı ile ilgili konuşan ...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI yazdı... Sütler neden Küçük Menderes’e dökülüyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI yazdı... Sütler neden Küçük Menderes’e dökülüyor?
Bayramda bakkal, market ve fırınların çalışma saatleri belli oldu
Yarın başlayacak Ramazan Bayramı öncesinde market, manav ve bakkalların çalışma saatleri belli oldu.
 
Kemeraltı'nda ölüm sessizliği
Kemeraltı'nda ölüm sessizliği
Bakanlık'tan 'kur farkı vergisi' açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz mevduat hesaplarından kur farkı vergisi ...
Umutlar bayram sonrasına… Çeşme’de oteller sinek avlıyor!
Ramazan Bayramı'nda Çeşme'deki otellerin yüzde 15'inin açık olacağını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva