HABERLER>EGE
24 Şubat 2015 Salı - 17:24

Turizm cennetinde HDP'ye kiralık bina yok!

Fethiye’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe binasındaki tabelanın indirilmesiyle sonuçlanan olaylara karıştığı gerekçesiyle 118 kişi hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ikinci duruşması yapıldı. Duruşma çıkışı konuşan HDP Fethiye Eş Başkanı Aslı Yantaş, Fethiye'de yeni parti binası açmak istediklerini, ancak saldırıların etkisiyle kimsenin kendilerine kiralık bina vermediğini söyledi.

Turizm cennetinde HDP ye kiralık bina yok!

MUĞLA - Fethiye'de 9 Mart 2014'te Cumhuriyet Mahallesi'nde HDP İlçe binası açılacağını duyan yaklaşık 2 bin kişi, bina önüne geldi. Binanın taş yağmuruna tutulduğu olaylar sonunda HDP tabelası itfaiye ekipleri tarafından indirildi. 10 Mart Pazartesi gününe de sıçrayan olaylar sırasında Patlangıç ve Foça mahallelerinde Kürt kökenli vatandaşlara ait olduğu gerekçesiyle işyerlerine zarar verildi.
 


118 KİŞİ YARGILANIYOR
Olayların ardından İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği ve HDP Fethiye Belediye Başkan Adayı Hasan Kal ile birlikte 12 kişi, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık olaylara karıştığı tespit edilen 118 kişi hakkında 62 sayfadan oluşan iddianame hazırladı. Aralarında CHP eski Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu'nun da bulunduğu 118 kişi hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme, güvenlik amirinin dağılma isteğini yerine getirmeme, görevi yaptırmak için direnme' suçlarından 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'37 SANIĞIN SAVUNMALARI ALINDI'
Fethiye 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2'nci duruşması bugün yapıldı. Mahkemeye ilk duruşmada ifadeleri alınamayan 37 sanık katıldı. Duruşma sırasında Fethiye Adliyesi içinde ve çevresinde güvenlik önemleri alındı. Adliye önünde Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) hazır bekletildi. 6 saat süren savunmaların ardından, henüz savunma yapamayan 30 sanığın duruşmaya çağrılması için duruşma 26 Mayıs'a ertelendi.

 


'HUKUK YOLUYLA CEVAP VERECEĞİZ'
Mahkeme çıkışı açıklamalarda bulunan HDP avukatı Halil Dönmez, HDP Fethiye İlçe binasının açılışının linç girişimi sonucu zorla engellediğini kaydetti. Dava sürecini takip etmek için Fethiye'ye geldiğini anlatan Dönmez, "Şu ana kadar olaylara karışan 70-80 sanığın savunması alındı. Kalanlar da 26 Mayıs'ta yapılacak üçüncü duruşmada savunma yapacak. Davanın takipçisiyiz. Bize ve partimize dönük yapılacak her türlü saldırıya hukuk yoluyla cevap vereceğiz" dedi.
 

'KİRALIK BİNA BULAMIYORUZ'
HDP Fethiye Eş Başkanı Aslı Yantaş ise geçen yılki olaylardan dolayı sıkıntılı günler yaşadıklarını söyledi. Suçluların gerekli cezaları alması gerektiğini kaydeden Yantaş, suçlular cezalandırılmadıkça benzer olayların önüne geçilemeyeceğini savundu. 26 Kasım 2014'te Fethiye'de ilçe kongresi yaptıklarını anlatan Aslı Yantaş, HDP Fethiye İlçe Teşkilatı'nı kurmalarına ve etkin şekilde çalışmalarına karşın kimsenin kendilerine kiralık bina vermek istemediğini söyledi. Yantaş, "9 Mart'taki saldırının etkisiyle şu anda Fethiye'de yerleşik bir mekan bulamıyoruz. Bu nedenle bir ilçe binamız yok. Bir yandan kiralık bina bulmak için çalışıyoruz. Bir yandan da örgütlenme faaliyetlerimizi sürdürüp, önümüzdeki seçime hazırlanıyoruz" diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sadettin Dede'nin kahreden ölümü: Hastanede...
Aydın'ın Çine İlçesi'nde 80 yaşındaki Sadettin Çetin, gözünden tedavi ...
Denizli SGK'da kovalı dönem!
Sosyal Güvenlik Kurumu, Denizli İl Müdürlüğü binasının çatısının yağmurda ...
Av tüfeğiyle dehşet saçtı!
Aydın'ın Germencik İlçesi'nde çıkan silahlı kavgada, 25 yaşındaki Volkan ...
 
Manisa'da faciadan dönüldü: 3'ü çocuk 6 yaralı
Kırkağaç'ta otomobil ile kamyonetin kavşakta çarpıştığı kazada 3'ü çocuk 6 kişi yaralandı.
Manisa'da feci ölüm: Yem kamyonunu altında kaldı!
Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, sırtındaki kargılarla yolun karşısına ...
Milli judocu Burcu yaşam savaşı veriyor
Balıkesir'de 16 yaşındaki milli judocu Burcu Hantuk, kolunda başlayan ...
 
Didim’de can pazarı! İki araç çarpıştı: 7 yaralı
Aydın’ın Didim İlçesi'nde, biri ters şeritten giden iki otomobilin çarpışmasıyla ...
Aydın'da 250 kiloluk kaçak et operasyonu
Aydın'da gelen ihbarı değerlendiren Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta ...
Aydın'da banka şubesine soygun girişimi
Aydın'ın Söke İlçesi'nde, bir bankanın şubesine iki kişi soygun girişiminde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva