HABERLER>GÜNCEL
1 Şubat 2013 Cuma - 08:44

Tuğamiral Yıldırım savaş çıkarsa nasıl gidecek?

İzmir merkezli şantaj ve fişleme davasında binbaşı rütbesindeki Bülent Akbaş’ın emrinde çete adına faaliyet gösterdiği iddia edilen Tuğamiral Yıldırım, yurtdışı çıkış yasağı bulunduğu için hiçbir tatbikata katılamadı, katılamayacak da. Tutuksuz yargılanan Yıldırım, olası bir savaş durumunda da ülke karasularını terk edemeyecek.

Tuğamiral Yıldırım savaş çıkarsa nasıl gidecek?

İSTANBUL - Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harp Filo Komutanı Tuğamiral Ahmet İskender Yıldırım, İzmir merkezli yürütülen “Şantaj ve fişleme” davasının tutuksuz ancak, 14 Eylül 2012’de yurtdışına çıkış yasağı konulan sanığı... Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda binbaşı rütbesindeki Bülent Akbaş’ın emrinde çete adına faaliyet gösterdiği iddia edilen Tuğamiral Yıldırım yurtdışı çıkış yasağı bulunduğu için yapılan tatbikatlara katılamadı, yapılacaklara ise katılamayacak. Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre olası bir savaş durumunda ise yurtdışı yasağı bulunduğu için ülke karasularının dışına çıkamayacak.

TANIMIYORUM
Yıldırım’ı “şüpheli” yapan ise aynı soruşturmanın tutuklu sanıklarından işadamı Bilgin Özkaynak’ın Sapanca’daki evinde bulunduğu öne sürülen harddiskin içindeki “Pandora” isimli dosyadaki bir bilgiydi. Bu dijital veriyi oluşturan ve son kaydedici Ahmet İskender Yıldırım gözüküyordu. Dijital dosyanın ek bölümünde ise koordinatör Bülent Akbaş ibaresi vardı. 2 Nisan 2011’de oluşturulan bu dosyanın içinde ise “Çok Gizli” gizlilik dereceli Donanma Komutanlığı -Kriz ve Harp Döneminde İcra Edilecek Mayın Karşı Tedbirleri (MTK) ve Mayın Döküş Harekâtı başlıklı bir sunu vardı. Bu dijital dosyanın açıklama kısmında ise “İskender Yıldırım’dan kriz ve harp döneminde İcra edilecek mayın karşı tedbirleri (MKT) ve Mayın Döküş Harekatı’nı anlatan çok gizli içerikli belge Yunanlılar için çok kıymetlidir” ifadesi yer alıyordu. Tuğamiral Ahmet İskender Yıldırım, ifadesinde bu belgenin kendisi tarafından verilmediğini, çete üyesi olduğu söylenen kişilerle tanışmadığını Bülent Akbaş’ı tanımadığını söyledi. Tuğamiral Ahmet İskender Yıldırım tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakkında ise yurtdışına çıkış yasağı koyuldu. Savcılık sorgusunun ardından Tuğamiral Ahmet İskender Yıldırım, görevinin başına döndü. Yani eski adı ile Harp Filosu, yeni adı ile Kuzey Görev Grup Komutanlığı’na... Örgüt üyeliği ve devletin güvenliğini tehdit ettiği suçlamaları ile karşı karşıya olan Ahmet İskender Yıldırım görevinin başındaydı ancak tek farkla yurtdışına çıkamayacaktı. Askeri Casusluk İddianamesi’nin mahkeme tarafından kabul edilmesinin ardından, tensiple 2’si sivil 3 kişinin tahliyesine karar verildi. 4 kişi hakkında ise yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı. 38 kişiye ise yurtdışına çıkış yasağı koyuldu. Tuğamiral Ahmet İskender Yıldırım hakkındaki yurtdışı yasağı ise iddianamedeki bilgilere göre halen devam ediyor.
 
BLACKSEAFOR İMZALARI
Emekliliğini isteyen Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ahmet İskender Yıldırım’la birlikte, Türkiye’nin de üye olduğu Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu’nun komutanlığını birlikte devralmışlardı. Blackseafor Komutanlığı devir teslimi, Gölcük’te yapılmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki ilde babaanne ve torunları soba kurbanı
Sobadan sızan karbonmonoksit gazı iki ilde 4 kişinin hayatını kaybetmesine ...
Madımak'ın bilinmeyen dehşet kareleri!
İçişleri Bakanlığı, 1993'te 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas Katliamı'na ...
Ve Büyükerşen savcıya ifade verdi
Eskişehir'in CHP'li belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen, bazı ihalelere ...
 
500 metrelik boruyla petrol çaldılar!
Aksaray-Adana karayolu 50. kilometresinde Obruk köyü yakınlarındaki BOTAŞ'a ...
İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal'a hapis istemi
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve 10 baro yöneticisi hakkında, ...
Başkent’te ‘kovulma’ dehşeti: 2 ölü
Ankara'da çalıştığı lokantadan çıkarılan garsonun işyeri sahibiyle tartışıp ...
 
Köşk’ten onay: 15 bin mahkuma tahliye yolu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, anadilde savunma hakkı getiren düzenlemeyi ...
Ege Üniversitesi 8 yeni bitki buldu!
Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkezi, ...
EÜ’de öğrencileri isyan ettiren yemekhane kaçak çıktı!
İzmir’de öğrencilerin yemek fiyatlarının artırılması ve porsiyonların ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva