HABERLER>İŞ DÜNYASI
4 Kasım 2019 Pazartesi - 09:54

TTO’un çalışmaları akademinin radarında

Torbalı Ticaret Odası’nın çalışmaları Ege Üniversitesi Halkla İlişkiler-Tanıtım Anabilim Dalı’ndan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans Tez konusu oldu. TTO Başkanı Olgun “Odamızın çalışmalarının akademik çevrelerin ilgisini çekmesi bizim için oldukça önemli” dedi.

TTO’un çalışmaları akademinin radarında

Geçtiğimiz ay Ege Üniversitesi Halkla İlişkiler-Tanıtım Anabilim Dalı öğrencisi Aliosman Kesgin; Torbalı Ticaret Odası başkanlığında 6. yılını dolduran Abdulvahap Olgun’un uyguladığı yönetim modelini “Hizmetkâr liderliğin örgütsel vatandaşlık davranışı oluşumundaki rolü” ismi ile yüksek lisans bitirme tezi haline getirmişti. Ege Üniversitesi ile birlikte akademik çevrenin radarına giren Torbalı Ticaret Odası, bu sefer de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Nur Çelik Efşan tarafından bitirme tezine konu oldu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim görevlileri Prof. Dr. Ferit İzci, Dr. Vedat Yılmaz ve Adıyaman Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Murat Sezik’ten oluşan jüri kurulu tarafından 304 sayfalık yüksek lisans bitirme tezi başarılı bulunarak, Nur Çelik Efşan’a Uzman unvanı verildi. Ayrıca başarılı bulunan bitirme tezi sonrasında öğretim görevlisi Dr. Vedat Yılmaz ve öğrencisi Nur Çelik Efşan’ın TTO’yu konu alarak yazdıkları “İlçelerin Yerel Kalkınmasında Sanayi ve Ticaret Odalarının Rolü: Torbalı Ticaret Odası Örneği” isimli araştırma makalesi Uluslararası Yönetim Akademisi Dergisi’nde yayımlandı. 

İLÇENİN KALKINMA ÖNCÜSÜ
Torbalı Ticaret Odası üzerine yaptığı çalışmaları Uluslararası Yönetim Akademisi Dergisi’nde araştırma makalesi olarak yayımlayan Nur Çelik Efşan “Yerel kalkınmada Torbalı Ticaret Odası’nı bitirme tezi konusu olarak seçmemdeki en önemli etmen Torbalı’nın Türkiye’nin en hızlı gelişen ilçesi olması ve TTO’nun burada izlediği rol oldu. Üç ay boyunca tüm çalışmaları yerinde izleme imkânım oldu.  Bu çalışmada yerel ekonomik kalkınma yaklaşımı ekseninde Torbalı Ticaret Odası’nın yürüttüğü faaliyetler ve ilçe ekonomisine katkılarını Başkan Abdulvahap Olgun ve ekibiyle yaptığım görüşmeler sonucunda ortaya çıktı. Ayrıca bu tez Torbalı’nın ekonomik kalkınmasına yönelik ilk araştırma olma özelliğini taşıyor. Yaptığımız çalışma sonucunda; Torbalı Ticaret Odası’nın ilçedeki ekonomik ilerlemenin öncüsü olarak kabul edildiği, oda üyelerine yönelik verdiği tüm hizmetlerle, ilçedeki yerel ekonomik kalkınmanın yön belirleyicisi ve sağlayıcısı olduğu tespit ettik. Odanın çalışmalarının Ege Üniversitesi tarafından tez konusu haline getirilmesi dikkatimizi çekti. Bu çalışmada desteğini esirgemeyen Başkan Abdulvahap Olgun ve tez danışmanım Dr. Vedat Yılmaz’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

OLGUN: AKADEMİNİN İLGİSİNİ ÇEKİYORUZ
Çalışmalarının akademik çevre tarafından ilgi görmesinden dolayı büyük bir onur duyduğunu ifade eden Olgun “Görev yaptığımız süreç içerisinde daima öncü olmaya çalıştık. Çok iyi bir ekibimiz var, arkadaşlarımızla birlikte güzle işlere imza attık.  Oda olarak geçtiğimiz aylarda Ege Üniversitesi tarafından tez konusu olmuştuk. Şimdi de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde tez konusu olduk. Özellikle akademik çevrelerin çalışmalarda bizleri konu almaları onur vericidir. Akreditasyonunu tamamlamış bir oda olarak çalışmalarımızı kurumsal bir yönetim modeli üzerine oturttuk. Bugün itibari ile sözü dinlenen, kulak verilen, ülke genelinde gündeme gelen, icraatları ile ses getiren bir oda oldu Torbalı Ticaret Odası.  Zaten akademik olarak çeşitli üniversitelerden destek alıyoruz. Oda üyelerimiz, meslek komiteleri, meclis, yönetim kurulu, personelimizi ile iyi bir takım olduk. İnşallah hep birlikte Torbalı’nın kalkınması, gelişmesi ve tam manası ile ‘Cazip Kent’ olması için çalışmaya devam edeceğiz”  dedi. 

 
Traktör römorkunda senfonik konser
 
Çiğli'de edebiyat buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege'de Ekim ayında dev ihracat!
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), ekim ayında 1 milyar 255 milyon 634 bin ...
OYAK'tan akaryakıt hamlesi: Satın alıyor!
OYAK, akaryakıt ve otogaz dağıtım şirketleri ile operasyonlarını satın ...
Pire Limanı doldu, İzmir limanları için fırsat doğdu
Yunanistan Liman Planlama ve Geliştirme Komitesi, Yunanistan'ın Pire Limanı'nı ...
 
Yorgancılar: Hiçbir güç kardeşliğimizi bozamaz!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
Hakan Atilla'nın yeni görevi belli oldu!
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Borsa İstanbul Genel Müdürlüğüne Hakan ...
İZTO'dan Ankara çıkarması: Gündemde İzmir projeleri
İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim ...
 
Macar iş insanlarından İzmir'e çıkarma
İzmir Ticaret Odası’nın uluslararası temasları hız kesmeden sürüyor. 2019 ...
Demir-çelik sektöründe Trump endişesi
Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ...
TÜRSAB Ege Bölge Temsil Kurulunda seçim: Başkanlığa Tolga Gencer yeniden seçildi
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Ege Bölge Temsil Kurulu (BTK) ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva