HABERLER>EKONOMİ
19 Eylül 2016 Pazartesi - 13:40

TTO Başkanı Olgun: Şirketlerde bürokrasi azaldı

Torba yasa ile şirket ana sözleşmelerin onaylatılmasında noter onayı kalktı. Şirket kuruluş bildiriminin elektronik ortamda da yapılabilmesine imkânı tanındı. TTO Başkanı Olgun “Üyelerimizin iş ve zaman kaybı ortadan kalktı, ticaret sicili işlemlerine kolaylık sağlandı” dedi.

TTO Başkanı Olgun: Şirketlerde bürokrasi azaldı

Torba Yasa ile birlikte Ticaret Odaları bünyesindeki işlemler de kolaylaşıyor. 

Şirket kuruluşlarına dair de kolaylıkların getirildiği yeni düzenleme birçok şirketi ve yeni şirket kuracakları yakından ilgilendiriyor. Ticaret odalarını ve üyeleri yakından ilgilendiren yeni düzenlemeyi yerinde bulduklarını söyleyen Torbalı Ticaret Odası (TTO)  Başkanı Abdulvahap Olgun, Torba Yasa ile ticaret sicili işlemlerine kolaylık getirildiğini belirtti. Olgun “Şirketlere ait hisse devir işlemlerinden alınan ticaret sicil harcı kaldırılmıştır. Şirket kuruluşlarında ortakların tamamının imzalaması gereken ve müdürlüğümüze verilen ‘Kurucular Beyanı’ isimli belge kaldırılmıştır. Üyelerimizin iş ve zaman kaybı yaşamasına neden olan uygulamaların kolaylaştırılması ve bürokrasinin azalması memnuniyet verici” dedi.

NOTER ONAYI KALKTI
Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen 6728 Sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Ticaret Sicili Müdürlüğü işlemlerinde bazı düzenlemeler yapıldı. Torba Yasa’yı değerlendiren Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Ticaret odaları bünyesinde hizmet veren ticaret sicil müdürlüklerinin aldıkları harçların vergi daireleri veznelerine yatırılması zorunluluğu kaldırılarak oda vezneleri aracılığı ile tahsilatına başlanacaktır. Şirket ana sözleşmelerinin onaylatılmasında Noter şartı kaldırılarak Ticaret Sicili Müdürlüklerinde imzalanması yeterli olacaktır. Ticaret Sicili Müdürlüğümüzce vergi dairesine yapılan şirket kuruluş bildiriminin elektronik ortamda da yapılabilmesine imkân tanınmıştır. Tüm bu uygulamalar, üyelerimizin iş ve zaman kaybını ortadan kaldıracaktır. Torba yasa ile getirilen düzenlemeler, ticaret sicili işlemlerine kolaylık sağlayacaktır. Üyelerimizin lehine uygulamalar içeren torba yasa dolayısıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız başta olmak üzere Hükümetimize ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

TASFİYE DE KOLAYLAŞTI
Değişiklikler ile ilgili bilgi veren Olgun, Torba Yasa’daki diğer kolaylıkları da şu şekilde sıraladı: “Ticaret sicili işlemlerine ilişkin harçların, Ticaret odaları tarafından makbuz karşılığı peşin olarak tahsil edilebilmesine yetki verilmiştir. Şahıs firması kuruluş işlemlerinde ve gerçek kişi tacir ile tüzel kişi tacir adına imza atmaya yetkili kişi, ticaret unvanını ve bunun altına atacağı imzayı, noter onayı aranmaksızın ticaret sicili müdürü veya müdür yardımcısı huzurunda yazılı beyanda bulunmak suretiyle verebilir şeklinde bir düzenleme yapılmıştır. Tür değişikliği işlemlerinde; kurucuların şirket sözleşmesini imzalamalarına gerek olmadığına, şirketlerin ve kooperatiflerin tasfiye süresinin 6 aya düşürüleceğine, dair düzenlemeler yapılmıştır. Şirket kuruluşlarında ortakların tamamının imzalaması gereken ve müdürlüğümüze verilen ‘Kurucular Beyanı’ isimli belge kaldırılmıştır.”
 

 
İzmir'de yeni eğitim-öğretim yılı 15 Temmuz şehitlerini anarak açıldı
 
İzmir Alzheimer için yürüyecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobilde indirimler 20 bine dayandı!
Otomobil ve hafif ticari araç pazarı, bu yılın ocak-ağustos döneminde ...
İzmir’de bal harekatı: 10 tane orman kuruldu
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) uygulamaya koyduğu ...
Dolar yeni haftaya nasıl başladı?
Dolar/TL, küresel piyasalarda artan risk iştahı ile yeni haftaya düşüşle ...
 
Flaş! İşsizlik rakamları açıklandı
Türkiye'de işsizlik oranı, haziranda geçen yılın aynı dönemine göre 0,6 ...
Kayıp elektriğe kriptolu sistem
Hükümet, elektrikte kayıp ve kaçak kullanımla mücadele için yeni bir adım ...
Turizmciler telif sorununu Ankara’ya taşıyor
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yetkilileriyle lisanslayıcı kuruluşlar, ...
 
Karnesi 'pekiyi' olan vergi mükellefine müjde
Maliye Bakanı Ağbal, "Mükellef geçmişteki borçlarını düzenli ödediyse, ...
Tariş’ten üzümde çözüm için açık çek!
Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Türker, Ankara’da bakan düzeyinde yapılan ...
Benzine indirim geldi!
Bu gece yarısından itibaren benzinin litresinde 6 kuruşluk indirim yapıldı.
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva