HABERLER>DÜNYADAN
22 Ocak 2020 Çarşamba - 08:23

Trump'ın Senato'daki azil yargılaması başladı

Savunma ve davacı taraflar, günlük 12'şer saat mesai ile iki gün içinde argümanlarını sunmuş olacak. Demokratlar, süreç için verilen zamana "kısa olduğu" gerekçesiyle tepki gösterirken, Beyaz Saray memnuniyetini dile getirdi.

Trump ın Senato daki azil yargılaması başladı

ABD Temsilciler Meclisi tarafından Başkanı Donald Trump'a yönelik başlatılan azil sürecinin Senato'daki ilk duruşması bugün başladı.

Duruşmada ilk olarak senato çoğunluk lideri Mitch McConnell'ın yargılama usulüyle ilgili tasarısı tartışıldı.

Demokratların yargılamada kullanılmak üzere Beyaz Saray’dan belge istenmesine yönelik talebi Senato tarafından reddedildi. Oylamada Cumhuriyetçilerin tamamı ‘hayır’ oyu kullandı.

Demokratların Dışişleri Bakanlığı’ndan belge istenmesiyle ilgili talebi de karşılık bulmadı. Talep, Cumhuriyetçilerin tamamının karşı çıkmasıyla, 47’ye karşı 53 oyla reddedildi.

Demokratlar, Temsilciler Meclisi'ndeki oturumlarda tanıklık yapmasına Beyaz Saray tarafından engel olunan kişilerin Senato'daki yargılamada ifade vermesini istiyor. Ancak Senato çoğunluk lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell buna karşı çıkıyor.

İlk duruşmayı Yüksek Mahkeme Başkanı John Roberts yönetiyor.

Savunma ve davacı taraflara, iki güne yayılmış şekilde 24'er saat verilirken, taraflar, çarşamba gününden itibaren günlük 12'şer saat mesai ile iki gün içinde argümanlarını sunacak.

Tarafların tezlerini ortaya koymalarının ardından "jüri" görevi gören senatörler, davacı ve savunma taraflarına 16'şar saatlik zaman dilimlerinde sorularını yöneltebilecek. Ayrıca, sürece ilişkin sunulması beklenen tüm tanık ve belgelere ilişkin oylama bu soru-cevap bölümünün ardından yapılacak.

Demokratlar, söz konusu maddelere "taraflı" ve ayrılan zamana "kısa olduğu" gerekçesiyle tepki gösterirken, Beyaz Saray ise Trump'ın hızlı bir yargı süreciyle aklanması için verilen bu süreden memnuniyet duyduğunu açıkladı.

TRUMP'A YÖNELİK AZİL SÜRECİ
Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 24 Eylül 2019'da "ABD'nin ulusal güvenliğine zarar verdiği" ve "Başkanlık yeminine ihanet ettiği" gerekçesiyle Trump'a yönelik azil soruşturması başlatıldığını açıklamıştı.

Pelosi, 25 Temmuz'da Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturması karşılığında ABD'nin ülkesine askeri yardımı serbest bırakacağını söylediğini ve bunun anayasaya aykırı olduğunu iddia etmişti.

Beyaz Saray ise 25 Eylül'de Trump-Zelenskiy görüşmesinin dökümünü yayımlayarak Ukrayna'ya yardımlar ile görüşme arasında ilişki olmadığını savunmuştu.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesinde 13-21 Kasım tarihleri arasında kamuya açık oturumlar düzenlenmiş; Dışişleri, Ulusal Güvenlik Konseyi ve Pentagon'dan toplam 12 yetkili bu süreçte ifade vermişti.

Ardından İstihbarat Komitesi hazırladığı 300 sayfalık raporu 3 Aralık'ta Adalet Komitesine sunmuş, Adalet Komitesi yaptığı iki oturumun ardından 13 Aralık'ta azil maddelerini onaylayarak dosyayı Temsilciler Meclisi Genel Kuruluna göndermişti.

Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda 18 Aralık'ta yapılan oylamada Trump'a yönelik "görevini kötüye kullanmak" ve "Kongre'nin işleyişini engellemek" suçlamaları kabul edilmişti.

 
İzmir'de FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı!
 
Narcos Kırklareli! Köylünün ihbarıyla ortaya çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trump'ın başına 3 milyon dolar ödül!
İranlı milletvekili Ahmed Hamza, ABD Başkanı Donald Trump'ı öldüren kişiye ...
Halep’e yakın köylere hava saldırısı: 9 ölü
Rejim kuvvetleri ve Rus savaş uçakları, Suriye’nin Halep kentine yakın ...
Hava yolu şirketlerine virüs uyarısı
Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Çin'de ortaya çıkan ...
 
Rus uçakları İdlib'i vurdu! 12 sivil öldü
Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Rus savaş uçaklarının İdlib Gerginliği ...
Bağdat'ta 'Yeşil Bölge'ye füzeli saldırı!
Yeşil Bölge'ye yönelik Katyuşa füzeli saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.
Irak’ta alev alev: 2 ölü, 60 yaralı
Irak’ta 1 Ekim’de başlayan hükümet karşıtı protestolar, ülke genelinde ...
 
Ermeni terörist için Türkler'den çağrı!
ABD'de yaşayan Türkler, Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ı katleden ...
Uyuşturucu kartelinden müzisyen katliamı
Meksika'da uyuşturucu kartelleri 10 müzisyeni öldürdü. Yerli müzisyen ...
Libya'nın başkentinde patlama sesleri!
Libya’daki taraflar ve uluslararası toplum Almanya'nın başkenti Berlin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva