HABERLER>GÜNCEL
1 Aralık 2021 Çarşamba - 13:19

Trans bireyi çekiçle öldürmüştü... Cinayeti hatırlamıyormuş!

İzmir'in Bornova ilçesinde trans birey Kadir Yüksel’i (36) çıkan tartışmada çekiçle başına vurarak öldüren Sedat Gülsoy, alkol ve uyuşturucunun etkisinde olduğu için olayı hatırlamadığını öne sürdü. Gülsoy'un tutukluluğuna karar veren mahkeme, maktulün cesedini saklamasına yardım eden 2 sanığı tahliye etti.

Trans bireyi çekiçle öldürmüştü... Cinayeti hatırlamıyormuş!

Olay, 11 Mart 2021 tarihinde gece yarısı sıralarında Rafetpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. 'Mira Güneş' adını kullanan trans birey Kadir Yüksel'in 4'üncü katta oturduğu dairenin bir üst katında yine kendisine ait kiralık boş daireden kötü kokular gelmeye başladı. Bunun üzerine komşuları Yüksel’in kapısını çaldı, açan olmayınca da yakınlarına haber verdi. Gelen yakınları, dairede çekyatın içinde Yüksel’in cesediyle karşılaştı.

Gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede, Yüksel'in başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü ve yüzünün tanınmayacak hale geldiği belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan Serdar Gülsoy (43), Turgay Türker (37) ve Murat İnceçelik (29) tutuklandı.

Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede savcı, Serdar Gülsoy hakkında 'kasten öldürme', 'nitelikli hırsızlık', 'geceleyin birden fazla konut dokunulmazlığının ihlali' ve 'başkasına ait banka veya kredi kartının zincirleme kötüye kullanılması' suçlarından müebbet hapis ve 18 yıl hapis cezası, Turgay Türker ve Murat İnceçelik için ise 'kasten öldürmeye yardım etme', 'nitelikli hırsızlık', 'geceleyin birden fazla konut dokunulmazlığının ihlali' ve 'başkasına ait banka veya kredi kartının zincirleme kötüye kullanılması' suçlarından 33 yıla kadar hapis cezası istedi. İddianame İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

ÖLDÜRÜP, OTOMOBİLİYLE DÜĞÜNE GİTMİŞLER
İddianamede, cinayetle ilgili tüm detaylara da yer verildi. Serdar Gülsoy ile Kadir Yüksel'in 22 Şubat’ta evde alkol alırken bilinmeyen nedenle tartışma çıktığı, Gülsoy'un Kadir Yüksel'i dövüp, çekiçle başına birkaç kez şiddetli olarak vurduğu belirtildi. Gülsoy’un, can havliyle kurtulmaya çalışan Kadir Yüksel'in boynuna baskı uygulayıp ölümüne sebep olduğu ifade edildi. Gülsoy'un eve çağırdığı arkadaşı Turgay Türker ile Yüksel'in cesedini önce battaniye ve çarşafa ardından da streç filmle sardıktan sonra evin yatak odasına taşıdığı kaydedildi. Bir gün sonra ise şüphelilerin Murat İnceçelik'i çağırdığı kaydedildi. 3 şüphelinin kokmaması için Kadir Yüksel’in cesedini bir üst kata taşıyıp, bazanın içine koydukları belirtildi. Şüphelilerin, Kadir Yüksel'in aracıyla bir yakınlarının düğününe Adana'ya da gittikleri ve maktulün banka kartından para çektikleri de iddianamede yer aldı.

'UYUŞTURUCU ALMIŞTIM HATIRLAMIYORUM'
İlk kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanıklar duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Celsede ilk olarak Serdar Gülsoy'a söz verildi. Olayı hatırlamadığını öne süren Gülsoy, "Alkol ve uyuşturucunun etkisinde olduğum için öldürme olayının ne şekilde olduğunu hatırlamıyorum. Maktul ile aramızda tartışma olup olmadığını, tartışma olmuşsa da tartışmada nelerin konuşulduğunu da tam olarak hatırlamıyorum. Maktulün cesedinin saklanmasıyla ilgili ayrıntıları hatırlamıyorum. Kadir Yüksel ile aynı evde kalıyordum" dedi.

'BENİ TEHDİT ETTİ'
Sanık Turgay Türker ise Serdar Gülsoy'un kendisini tehdit ettiğini savundu. Türker, "Ben üst kattayken Serdar'ın gelmesiyle aşağı indim ve maktulü yerde yatarken gördüm. Serdar olayı başka birisine anlattığım takdirde olayı birlikte gerçekleştirdiğimizi anlatacağını söyledi. Beni ailemle tehdit etti. Ben de o andan itibaren sanık Serdar'ın söylediklerini yaptım" dedi. Sanık Murat İnceçelik de hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, Murat İnceçelik ve Turgay Türker'in yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak adli kontrol şartıyla tahliyesine Serdar Gülsoy'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, tanıkların dinlenmesine ve olayın geçtiği evdeki kamera kayıt cihazının bilirkişi incelemesi yapılmak üzere mahkemeye gönderilmesinin istenmesine hükmederek duruşmayı erteledi. (DHA)

 
Karşıyaka'ya zorlu rakip
 
Erdoğan: Kur dediğin bugün artar yarın düşer
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'nin ilk Çocuk Adalet Merkezi hizmet veriyor
Türkiye'nin ilk Çocuk Adalet Merkezi (ÇAM), sosyal hukuk devleti çerçevesinde ...
İzmir basınının Hasan Tahsin gururu
İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak düzenlenen Şehit ...
2 aylık bebeğini döven baba: Ağlayınca sinirlendim
Gaziantep'te, ağladığı için 2 aylık bebeğini döven Yunus Göç, emniyetteki ...
 
Uyuşturucu illeti aileyi dağıttı... Anne kızını boğdu!
İzmir'de 6 ay önce uyuşturucu parası yüzünden çıkan tartışmada anne Ayşe ...
Konak Şube Başkanı Şanlı: İhtiyaç sahibini veresiye defterinden buluyoruz
Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, İzmir’deki yardım faaliyetlerine ...
O katiller tek kişilik odalarda kalıyor
İstanbul’da samuray kılıcıyla Başak Cengiz'i (28) öldüren Can Göktuğ Boz ...
 
Çocuklarının önünde bıçakladı: İlginç savunma!
Bursa'da hakkında 'uzaklaştırma' kararı olmasına karşın, çatıdan balkona ...
Eren Kış-9 operasyonu başlatıldı
İçişleri Bakanlığınca Ağrı ve Iğdır'da Eren Kış-9 Jandarma Uzman Çavuş ...
Fırtınada 63 kişi yaralandı, 5 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Marmara Bölgesinde yaşanan Lodos Fırtınası ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva