HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Haziran 2022 Cumartesi - 17:29

Torbalı’nın şehir içi sorunu bitiyor!

Torbalı’nın en önemli sorunlarından bir tanesi olan şehir içi ulaşımı çözülüyor. Bugün İzmir Sanat'ta gerçekleşen toplantıda İZTAŞIT modeli konusunda uzlaşı çıktığı öğrenildi.

Torbalı’nın şehir içi sorunu bitiyor!

Torbalı’nın son yıllarda yaşadığı en büyük sıkıntıların başında şehir içi ulaşımı geliyor. Kooperatiflerin kendi aralarında uzlaşı sağlayamaması nedeniyle duran şehir içi dolmuş seferlerinden sonra her ne kadar şehir içi ulaşımında ESHOT otobüsleri aktif rol alsa da sorun tam anlamıyla çözülememişti. Bu kapsamda şehirci ulaşım sorununu çözmek için Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in girişimleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çok önemli bir toplantı gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başkanlığı ve ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Torbalı Kent Konseyi Başkanı Niyazi Soytürk, Torbalı Şoförler Odası Başkanı Muhammet Yavaş ve Şehiriçi Ulaşım Kooperatiflerinin temsilcileri katıldı.

TEKİN: “İLÇEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”
Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi ve kooperatiflerin İZTAŞIT modeli üzerinde anlaşmada son aşamaya geldiği ve önümüzdeki aylarda Torbalı’nın şehiriçi sorununun tamamen çözüleceği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bu konu hakkında tüm insiyatifini kullanacağı öğrenildi. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin toplantı sonrası yaptığı açıklamada “Torbalı şehiriçi ulaşım sorunu için Torbalı Belediyesi, Kent Konseyi, Şoförler Odası, Ulaşım Kooperatifleri olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'in başkanlığında ve ev sahipliğinde bir çözüm toplantısı gerçekleştirip, çok önemli kararlar aldık. İlçemiz için hayırlı olsun. Sayın Başkanımız Tunç Soyer'e şahsım ve ilçem adına teşekkürü borç bilirim.” ifadelerini kullandı.

 
Uyuşturucu kullanımı her yaşta artış gösteriyor
 
Ordu'dan İzmir'e acı haber... Fakülte dekanı kaza kurbanı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ESHOT hangi hatlardan çekilecek ? 26 Haziran 2022 Pazar 14:09

İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) gelen yerlerde İzmir BB ‘ si belediye otobüslerini ( ESHOT ) tamamen hizmetten çekiyor ve toplu ulaşımı özelleştiriyor İzmir BB’si İzmir merkez ilçelerde belediyenin tüm imkanlarımı kullanarak belediyeye ait metro, otobüs, vapur , tramvaylarla ve + 120 dk. aktarma haklı kamu hizmeti verirken , İzmir çevre ilçelerinin toplu ulaşımını İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ( adı altında özelleştirme çabası içinde . CHP iktidar olduğunda otoyol , köprü , feribotları kamulaştıracağım diyor . Ha otoyol , ha köprü. ha toplu ulaşım aradaki fark ne ? Toplu ulaşımı kimler kullanıyor. ? İZTAŞIT olursa özelleşecek , belediye otobüsü de ( ESHOT ) olacak mı ? Ayrancılar’dan Gaziemir’e 120 dk. aktarma hakkı ( şu anda Ayrancılar - Sarnıç ESHOT 120 dk. aktarma hakkı var. ) olacak mı ? Seferihisar ( 2019 Aralık ) ve Kınık ( 2022 ) ilçelerinde İZTAŞIT uygulanıyor . Bakın bakalım 120 dk. aktarma hakları var mı ? İZTAŞIT otobüslerinde ESHOT’un konforu , genişliği var mı ? İzmir BB’si İzmir’in 30 ilçesine de eşit ve adil hizmet vermek zorunda . Toplu ulaşımda İzmir merkez ilçelerinde varım . İzmir çevre ilçelerinden çekiliyorum , oralarda yokum demeye hakları yok. O zaman merkez ilçelerden de otobüslerini( ESHOT ) çeksin ; merkezdeki 1117 dolmuşçu da İZTAŞIT olsun . 120 dk. aktarma hakkı da olmasın .

Yorumu oyla      2      3  
iztaşıt 25 Haziran 2022 Cumartesi 23:15

bu iztaşıt meselesi bütün ilçelere taşınsa iyi olur. Ayrancılar izmir minibüsleri yerine iztaşıt gelirse muhteşem olur. Çünkü o kadar ilkel şartlarda yolcu taşıyorlar ki insan taşıdıklarına bin şahit ister

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay 'Roman dostu belediye' ödülüne hak kazandı!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Sıfır Ayrımcılık Derneği Sağlık ...
Aydın Büyükşehir konservatuvarından Kuşadası'nda konser
Kültür ve sanat etkinlikleri ile vatandaşların keyifli vakit geçirdikleri ...
İzmirliler akın etti... Vapur sefası vakti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü'nün başlattığı Foça, ...
 
Hayvanlara kötü muameleye soruşturma!
Konak Belediyesi, Hayvan Sağlığı Merkezi'nde bir köpeğin yerde sürüklendiği ...
Bergama'da Ortaylı'ya yoğun ilgi!
1937 yılından itibaren aralıksız olarak yapılan ve bu yıl 86.’ncısı düzenlenen ...
İzmir'e yeni nefes alanı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmirlilerin doğa ve ormanlarla ...
 
Bayraklı'da depremin izleri siliniyor... Başkan Sandal: Biz bize yeteriz!
İzmir Depremi’nde en çok etkilenen ilçe olan Bayraklı, yaralarını birlik ...
Karşıyaka'da 96.yıl coşkusu
Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü, 1912 Karşıyaka Derneği ve ...
İzmir AP'ye komşu oluyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 28-29 Haziran’da Belçika’nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva