HABERLER>EKONOMİ
8 Ekim 2020 Perşembe - 10:20

Torbalı’da ihracatta dijital faaliyete destek

Torbalı Ticaret Odası, ilçenin ihracatına ivme kazandırmak için alanında dünyanın en büyük dijital e-ticaret portalı olan TradeAtlas ile iş birliği anlaşması imzaladı.TTO Başkanı Olgun “Yüz yüze görüşmeler azalıp fuarlar iptal olunca üyemize online hizmet verecek önemli bir işbirliğine imza attık” dedi.

Torbalı’da ihracatta dijital faaliyete destek

Torbalı Ticaret Odası (TTO) TradeAtlas.com ile protokol imzaladı. Protokol sonrası açıklama yapan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun; “Üyelerimizin ihracatına destek olabilmek adına çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. İhracat Destek Ofisimiz, özellikle ihracat yapmak isteyen üyelerimiz için bir yol haritası oluşturup, uygulamalarını adım adım yönlendirmektedir. Bu noktada potansiyel müşterilere ulaşmak adına yapmış olduğumuz bu anlaşma ile üyelerimiz TradeAtlas.com web sitesine üye olurken ek %10 indirim fırsatından yararlanabilirler.” dedi.

TÜM DÜNYADAN İTHALATÇILARA ULAŞIM İMKÂNI
TradeAtlas.com e-ticaret platformu üzerinden 230 ülkedeki 15 milyon ithalatçı ve 12 milyon ihracatçı firmanın bilgilerine ve ticari sevkiyatlarına, 1 milyardan fazla konşimento belgesine ve gümrük beyannamesine tek bir tıkla erişim mümkündür. Tradeatlas.com, dünya ticaretinin %70’ini kapsayan bu özelliği ile uluslararası alanda en fazla veriye sahip online veri tabanıdır. İhracatta istihbaratın öneminin altını çizen Olgun; “TradeAtlas,ile firmaların ne kadarlık ve hangi ihracatçı firmadan ithalat yaptığı, ürünün miktarını, değerini, ithalatın hangi tarihte ve ülkeden gerçekleştirdiği gibi en kritik pazar bilgilerini sağlamaktadır. Bu tip bilgileri özellikle Almanya gibi ülkeler ciddi anlamda kullanıp masa başında potansiyel müşterilerini tespit edip, satın alma eğilimlerini analiz etmektedir. Dış ticarette,üyelerimiz de bu araştırmaları yaptıktan sonra müşterilerle masaya otururken kendilerini daha hazır hissedecekler ve görüşmeyi kendi istekleri doğrultusunda yönlendirebileceklerdir.” şeklinde konuştu.

İHRACATTA DİJİTAL FAALİYETLER REVAÇTA
Pandemi döneminde Bakanlığın bu konu ile alakalı desteklerini ele alan Olgun; “Özellikle fuarların ertelenmesi ve müşterilerle yüz yüze görüşmelerin aksadığı bu salgın döneminde, ortaya sanal fuarlar çıktı ve masa başı pazar araştırmaları ile potansiyel müşteri tespiti daha da önem kazandı. Artık müşteriler ile buluşmalar dahi online bir ortamda gerçekleşmektedir. Bu değişikliklere ayak uydurabilmemiz adına Ticaret Bakanlığı’mızın destekleri oldukça yerinde oldu. TradeAtlas üyelik bedelinin %80’ i ihracat odaklı dijital faaliyetler desteğiyle T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından üyelik sonrası geri ödenmektedir.Destekler sonrası üyelerimize özel ek %10 indirim fırsatı ile oldukça cazip bedeleböylesine değerli bilgilere ulaşabilme imkanı sunmak bizi gururlandırmaktadır.” dedi. Üyelerimizin ihracatına katkı sağlamak adına Olgun; “Demir-çelik sanayi, gıda ve meşrubat, makine ve aksamlar, tarım hayvancılık ve su ürünleri, ağaç ve orman ürünleri (mobilya) gibi ihracat sektörlerimizde, ülkemiz ve dünya sıralamasında Torbalı’nın hak ettiği yeri alması için üyelerimizi Odamız ve TradeAtlas’ın yaptığı işbirliği anlaşmasının sunduğu imkanlardan faydalanmaya davet ediyoruz.” çağrısında bulundu.

 
Macron: Salgına karşı daha fazla kısıtlayıcı tedbir alınmalı
 
FLO'nun kurucusu hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nakdi ücret desteği ödemeleri başladı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk milyonlarca ...
Makarna sektörü salgında ikinci dalgaya hazır mı?
Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Külahçıoğlu, ...
Muhittin AKBEL yazdı... Yuh olsun sana patlıcan!
Muhittin AKBEL yazdı... Yuh olsun sana patlıcan!
 
Eylül ayında en çok dolar kazandırdı
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ...
Riskli mükelleflere vergi incelemesi
Mükelleflerin vergisel uyum seviyelerine yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığınca ...
İzolasyondaki çalışanlar iş göremezlik ödeneği alacak
Koronavirüs testi pozitif çıkarak izolasyona alınan çalışanların iş görmezlik ...
 
İki teker üzerinde yaşam... Motosikletli kuryelerden 'hız puanı' çağrısı!
Restoranlarda görevli paket servis elemanları, son yıllarda kullanımı ...
Hazine 7,1 milyar lira borçlandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün gerçekleştirdiği 2 tahvil ihalesinde ...
Instagram'dan taciz ve zorbalığa karşı yeni özellik
Instagram onuncu yaş gününde taciz ve zorbalığa karşı kullanılacak yeni ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva