HABERLER>GÜNCEL
16 Mayıs 2019 Perşembe - 21:19

Topuklu Efe mahkemede ne ifade verdi?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 'ihaleye fesat karıştırmak' suçundan FETÖ/PDY'nin 'belediyeler imamı' olduğu iddia edilen Erkan Karaarslan'ın da aralarında bulunduğu 16 sanıkla birlikte yargılandığı davanın 19 Eylül'de görülecek duruşması öncesinde Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelip, ifade verdi.

Topuklu Efe mahkemede ne ifade verdi?

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nde danışmanlık adı altında usulsüzlük yapıldığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla dava açıldı. FETÖ/PDY firarisi olan ve geçen 18 Ocak'ta yurt dışına kaçmak isterken Ankara'da yakalanıp, tutuklanan Erkan Karaarslan ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu ile belediye çalışanlarının da aralarında olduğu 17 sanık hakkında, Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 3'üncü duruşması geçen 14 Mayıs'ta yapıldı.

3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen Başkan Çerçioğlu, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek duruşmaya gelmezken, 9 yıldan 22 yıla kadar hapsi istenen sanık Erkan Karaarslan, tutuklu bulunduğu Ankara'daki Sincan T Tipi Cezaevi'nden duruşmaya getirildi. İlk kez hakim karşısına çıkan Erkan Karaaslan'ın Ankara'daki avukatları duruşmaya yetişemedi. Mahkeme heyeti Karaaslan'ın avukatlarının yetişememesi nedeniyle duruşmayı erteledi. Mahkeme heyeti bir sonraki celseye sanıklardan Özlem Çerçioğlu'nun polis zoruyla getirilmesine karar verdi.

Mahkemenin bu kararı üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, 19 Eylül'deki duruşma tarihini beklemeden bugün adliyeye gelerek ifadesini verdi. Çerçioğlu'na FETÖ sanığı Erkan Karaarslan’ın ifadesinde kendisini cezaevinde ziyaret ettiğini iddia ettiği Serhan Seyhan’ı tanıyıp tanımadığı soruldu. Çerçioğlu, "Erkan Karaaslan ile cezaevinde görüşen gazeteci Serhan Seyhan'ı tanıyorum. Kendisini yıllar öncesinden CHP'nin Gençlik Kolları'ndan tanıyorum. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan bir devlet memuru ile evlendi. Oradan da tanıyorum kendisini. Hafızam beni yanıltmıyorsa bundan 5-6 yıl önce belediyemizin 1200 veya 1300 liralık ihalesine katılmış. O ihalede çok uzun süre önce olduğu için yanlış cümleler kullanabilirim. O ihalede kontrol eden arkadaşlar diploma istemişler. Kendisi de Selçuk Üniversitesi'nden verilmiş olan yazılım mühendisi olduğuna dair bir diploma sunmuş. Aydın küçük yer olduğu için hemen hemen herkes böyle tipleri tanıyor. Bir araştırma yapıyorlar. Üniversiteye yazı yazmışlar. Ben üniversiteden gelen yazıyı bundan 2-3 yıl önce gördüm. Üniversitenin rektörlüğü yazıda, 'Üniversitemizin yazılım mühendisliği bölümü yoktur ve bu kişi hiçbir zaman üniversitemizde öğrenci olmamıştır. Bize gönderdiğiniz diploma tamamen sahtedir' deniliyordu. Bunun üzerine yine yanlış anımsamıyorsam bizim avukatlar şikayette bulunmuş. 1.5 yıl hapis cezası aldı. İhale de kendisinde kalmamıştı zaten. Husumet buradan başlıyor" dedi.

Çerçioğlu, iddianamede adı geçen dernek ve şirketlerle ilişkisinin olmadığını da kaydetti. Çerçioğlu, ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.(DHA)

 
Göztepe Bursa hazırlıklarına devam etti
 
Ödemiş’te gençlik meşalesi yandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 17 Mayıs 2019 Cuma 00:08

Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ 51 adet doğrudan temin iş verdi İMAM ERKAN KARAASLAN a Bayraklıda sırada makyajcı imam lakabı yiğit lakabıyla anılır yiğit adam bu Erkan Karaslan.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de koca dehşeti! Hamile eşini bıçakladı
İzmir'de yaşayan Cavit A.'nın (25), kendisinden boşanmak isteyen 4 aylık ...
Kene sebebiyle 2 kişi yaşamını yitirdi!
Sivas'ta KKKA şüphesiyle hastaneye kaldırılan 2 kişi hayatını kaybetti.
19 Mayıs için İZDENİZ'den ek seferler
İZDENİZ, kentimizde gerçekleştirilecek 19 Mayıs etkinliklerinin ardından ...
 
Öldürülen iki teröristten biri Gabar sorumlusu çıktı!
Şırnak'ta Gabar Dağı kırsalında dün etkisiz hale getirilen 2 PKK'lı teröristten ...
Sendikadan İzmir Sağlık Müdürlüğü'ne çağrı: Derhal harekete geçin!
Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, sendikaların yetki ...
Foça'da denizden karyola bile çıktı!
İzmir'in Foça ilçesinde bir grup dalgıcın katılımıyla kıyı ve su altı temizliği yapıldı.
 
Reina saldırganının eşine tahliye!
Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen terör ...
Yine aynı bölge... İzmir'in ciğerlerine hançer!
İzmir’in Menemen İlçesi sınırlarında Yamanlar ve Karagöl’e yakın mesafede ...
İzmir'deki o üniversitede şok olay!
Çiğli ilçesinde, mimar Serdar Ölmez (37), yüzmek için gittiği havuzda boğuldu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva