HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mayıs 2024 Perşembe - 13:38

Tire’nin yeni başkanı Okuroğlu’ndan Z Raporu: Giderayak iki ihale yapmışlar!

Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, İYİ Partili Salih Atakan Duran dönemindeki belediye harcamaları ve borçları ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Belediyenin 66 milyon 971 bin lira cari borcu olduğunu söyleyen Okuroğlu, “üzülerek söylüyorum, seçimden 2 gün önce, 29 Mart tarihinde sonuçlanmış bir ihale var. 35 bin metrekarelik taş ihalesi. Bu da 14 milyon 817 bin liralık bir ihale. Seçimden sadece 2 gün önce tamamlanıyor. Antrenman sahasıyla ilgili 7 milyon 584 bin liralık bir ihale var yapılan” dedi.

Tire’nin yeni başkanı Okuroğlu’ndan Z Raporu: Giderayak iki ihale yapmışlar!

Mayıs ayı meclis toplantısının birinci birleşimi dün gerçekleştirildi. Meclis toplantısında gündem maddelerinin oylanmasının ardından gündem dışı konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Cumhur İttifakı grubunun talebiyle belediyenin mali durumu, personel sayısı, işletmelerin kar ve zarar durumu, kasadaki para ve toplam borcu açıkladı.

Okuroğlu, “Bizim geçmişle çok fazla uğraşmak gibi bir niyetimiz yok. Fark ediyorsanız bu dönem gayet ılımlı bir politikayla herhangi bir meclis üyesi ya da başkanla uğraşma gibi bir niyetimiz yok. Ancak belirli noktalarda belediyemizin ileriye dönük sıkıntı yaşaması mümkün.” dedi.

“HALK EKMEK DEVAM EDECEK”
Tire Belediyesi tarafından, ihtiyaç sahibi vatandaşların ucuz ekmeğe ulaşabilmesi için sürdürülen Halk Ekmek uygulamasıyla ilgili de konuşan Başkan Okuroğlu, “Bugün meslek gereği mali müşavir olarak hesaplama yaptığımızda şu an bir ekmeğin maliyeti yaklaşık 8,50 TL’yi buluyor. Biz bugün ekmeği 5 TL’den satıyoruz. Hafta sonu kapansa, bu maliyet 7,60 TL’ye iniyor. Günlük 16 bin ekmeğin üretildiği Halk Ekmek’te ciddi bir zarar söz konusu. Tabi ki her kamu kurumu yaptığı hizmetlerden kar elde edecek diye bir şey yok. Ama makul boyutta tutmamız gerekiyor. Kabataslak, Halk Ekmek’in aylık 1 milyon 600 bin lira gibi zararı söz konusu. Tespitlerimiz doğrultusunda bir takım düzenlemeler yaptık. Kaldırma noktasında değiliz. ‘Halk Ekmek büfelerini kaldıracak mısınız başkan?’ diye soruyorlar. Hayır. Mevcut büfelerin satış saatlerinde değişiklik yaparak, personel sayısını azaltıp bu oluşan zararı biraz daha aşağıya çekmek istiyoruz.”

66 MİLYON LİRA BORÇ VAR
Toptepe ve Gölet Restoran gibi belediye işletmelerinin de zararlarını açıklayan Başkan Okuroğlu, “66 milyon 971 bin lira cari borcumuz var. Un fabrikasına 4 buçuk milyon gibi bir borç var. Bunun yanında iştirakler konusunda da problemlerimiz var. Özellikle son 4 aylık süreçte baktığımızda İşletme ve İştirakler Müdürlüğümüzden aldığımız veriler doğrultusunda 1 milyon 430 bin lira gibi Toptepe Restoran’ın zararı söz konusu. Gölet Restoran’ın 1 milyon 956 bin lira gibi zararı söz konusu. Kabataslak, Halk Ekmek’in aylık 1 milyon 600 bin lira gibi zararı söz konusu.” Dedi.

SEÇİMDEN 2 GÜN ÖNCE 15 MİLYON LİRALIK İHALE
Tire Belediyesi’nin önümüzdeki dönemde harcamalarda ve yatırımlarda kısıtlamaya gitmesinin bir nevi kemer sıkma politikasının hayata geçirilmesinin arkasındaki sebepleri detaylarıyla anlatan Başkan Okuroğlu, “Üzülerek söylüyorum ki; seçimden 2 gün önce, 29 Mart tarihinde sonuçlanmış bir ihale var. 35 bin metrekarelik taş ihalesi. Bu da 14 milyon 817 bin liralık bir ihale. Seçimden sadece 2 gün önce tamamlanıyor. Antrenman sahasıyla ilgili 7 milyon 584 bin liralık bir ihale var yapılan.”

“BORÇ EDEBİYATI YAPMAYACAĞIZ”
Başkan Okuroğlu, “Tabi bunları biz borç edebiyatı yapmak için söylemiyoruz. Biz bir yola çıktıysak bunların finansını ve kaynağını yaratacağız. Belediyemizin genel durumuna baktığımızda evet bunlar üstesinden gelebileceğimiz şeyler ama önümüzdeki süreç, özellikle iştirakler ve yapılacak yatırımlar konusunda biraz daha dikkat edeceğimiz bir dönem olacak.” dedi.

ÖNCEKİ DÖNEM 27 TAŞINMAZ SATILDI
Tire Belediyesi’nin taşınmazlarıyla ilgili de konuşan Başkan Okuroğlu, “2 bin 76 tane tapumuz var. Toplam memur sayımız 124. Sözleşmeli personel sayımız 2. Kadrolu işçi sayımız 19. Personel A.Ş. üzerinde çalışan arkadaşlarımız ise 472 kişi. Toplam 617 personelimiz bulunmakta. Belediyemizin 2019-2024 yılları arasında 27 adet tapunun satıldığı görülüyor.” dedi. (Yerel Güç)

 
Şampiyonlar Ligi'nde Arda Güler'i bekleyen büyük tehlike!
 
Yem makinesi sonu oldu... İşçinin feci ölümü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den dolandırıcılık uyarısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi son günlerde İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’ın ...
Konaklı kadınlara kanser taraması
Konak Belediyesi, kadınlarda yaygın olarak görülen meme ve rahim ağzı ...
İzmir’in kadın başkanları ‘yeni hedef iktidar’ dedi: 2028’de rüştümüzü ispat edeceğiz!
Konak, Karşıyaka, Karabağlar, Kınık, Foça, Selçuk, Karaburun ve Çeşme ...
 
Başkan Sakarsu, devasa borcu yorumladı: Fuzuli harcamalar yapılmış!
AK Partili Başkandan devraldığı Bayındır Belediyesi’nin 407 milyon liralık ...
İzmir ve Bremen arasındaki ilişkiler güçlenecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir'in kardeş kenti ...
Engelsiz İzmir için buluşuyoruz
İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelsiz ve eşit bir yaşam için Engelliler ...
 
Menemen'de istihdam seferberliği sürüyor
Menemen Belediyesi, ilçede kimsenin mesleksiz ve işsiz kalmaması için ...
Başkan Önal'dan kitap bağışı çağrısı
Bayraklı Belediyesi, ilçe genelindeki kütüphanelerde bulunan yayınların ...
Bornova'da belediye ve kamudan güç birliği
Bornovalı muhtarlar, Bornova Belediyesi’nin bürokratları ve Bornova Kaymakamlığı’na ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva