HABERLER>POLİTİKA
23 Aralık 2016 Cuma - 17:54

Tire’de miting gibi açılış: Erdoğan ve Yıldırım ne mesaj verdi?

Sütaş’ın dev tesisi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın katıldığı törenle hizmete alındı. AK Partilileri Tire’de buluşturan açılışta konuşan Erdoğan, "Bize dokunan hesabını iyi yapsın, dersini alır" dedi. 'Devletin zirvesi' İzmir temaslarının finalinde bir de Kiraz sürprizine imza attı.

Tire’de miting gibi açılış: Erdoğan ve Yıldırım ne mesaj verdi?

EGEDESONSÖZ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Mayıs ayından sonra ilk kez birlikte geldikleri kentte Aliağa’daki Türkiye’nin ilk yüzer LNG terminalinin açılış törenin ardından Tire’de vatandaşlarla buluştu.

- FOTO GALERİ: İZMİR DEVLETİN ZİRVESİNİ AĞIRLADI... 

- ERDOĞAN YÜZEN LNG TERMİNALİNİ AÇTI, 'EL BAB' MESAJI VERDİ... 

Sütaş’ın Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 100 bin metrekare alanda kurduğu Ege Sütçülük Projesi, Tire Entegre Tesisleri açılış öncesi kurulan alanı dolduran İzmirlilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’dan önemli açıklamalar geldi.

Tören öncesi Başbakanlık otobüsü üzerinden halka hitap eden Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, milletvekili seçildiği İzmir'e ve Tire'ye gelmesinden dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Aliağa ilçesinde de önemli projelerin açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yıldırım, "Şimdi de Tire'de tarımın ve hayvancılığın başkenti, Küçük Menderes'in, efelerin ovası, yiğit insanların bulunduğu İzmirlilerle beraberiz. Burada da 850 kardeşimize iş sağlayacak bin aileye iş ve ekmek kapısı olacak bir tesisin açılısını yapacağız. Tire'ye ve İzmir'e hayırlı uğurlu olsun. İzmir Türkiye'nin batıya açılan kapısı. İzmir olmadan Türkiye fotoğrafı eksik kalır. İzmir'in ilklerin şehri olduğunu huzurlarınızda ifade etmek isterim. İstiklal mücadelesinin başladığı ve zaferle noktalandığı şehrin adı İzmir'dir." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, İzmir'i, Ankara ve İstanbul'a otoyollar ve hızlı trenlerle bağladıklarını aktardı.

Türkiye'nin 2023 yolunda emin adımlarla ilerlemesi için projeleri bir bir hayata geçirdiklerini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Kısa süre önce açılışı yapılan Avrasya Tüneli, aynı zamanda İzmir'in de projesidir. İki kıtayı denizin altından birleştiren, Asya ve Avrupa'ya 4 dakikada geçilen bu muazzam eser İstanbul'un değil aynı zamanda İzmir'in de projesidir. Oradan çıkıp Osmangazi Köprüsü'nden geçip inşallah 2018'de 3 saatte, ver elini İzmir, olacak. Küçük Menderes ovasının yiğit insanlarını, çalışkan hanımlarını görüyorsunuz. Liderliğinizde (Cumhurbaşkanı Erdoğan) İzmir, Türkiye ile beraber 2023 hedefleri için gece gündüz demeden çalışacak ve mutlaka ülkemizi Türkiye'yi parmakla gösterilen 10 ülke arasına sokacağız inşallah. Yeter ki birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimiz zarar görmesin. Bir olacağız. Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet, teröre bu topraklarda asla fırsat vermeyeceğiz."

HİÇBİR GÜCÜN KARŞISINDA EĞİLMEDİK!
Alandaki vatandaşların, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" tezahüratları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın, evelallah biz bugüne kadar hiçbir gücün karşısında eğilmedik, sadece Rabbimizin karşısında, huzurunda rükuya eğiliriz, başka yok." diye konuştu.

Tire'nin açılacak eserle farklı bir geleceğe yürüyeceğine inandığını dile getiren Erdoğan, "Bugün, önce Egegaz'ın ilave tesislerinin açılışını yaptık ve ondan sonra yine ayrıca FSRU tesisinin açılışını yaptık. Şimdi de SÜTAŞ'ın Tire'deki bu dev tesisinin açılışını yapıyoruz." dedi.

BU MİLLETİ BÖLEMEYECEKLER! 
Erdoğan, SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve ekibine teşekkür ederek "İnanıyorum ki SÜTAŞ'ı bundan böyle sadece reklamlarda izlemekle kalmayacağız, reklamlarda izlerken Tire'yi de izleyeceğiz. Bu tabii önemli bir gelecek fakat bütün bunlarla birlikte Tire'nin böyle dev bir yatırım için seçilmiş olması manidardır. Bu çiftçimizin, bu hayvancılıkla uğraşan tüm vatandaşlarımın emeklerinin değerlendirilmesine yönelik bir adımdır. Bundan dolayı hakikaten burada emeğin karşılığını bulmuş olması bizim için bir iftihar vesilesidir. Çok daha önemlisi, son zamanlarda cereyan etmekte olan terör belasına karşı durmak var mı? Yola devam ediyor muyuz? İstedikleri kadar terör estirsinler, bu milleti bölemeyecekler." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul ve Kayseri'de düzenlenen terör saldırılarında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Erdoğan, Ankara'da suikaste kurban giden Rusya büyükelçisine de rahmet temennisinde bulundu.

BUNLAR NE AKILSIZ ADAM!
Suriye'nin El-Bab bölgesinde 16 şehit verildiğini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti: "Biz ne diyoruz, 'Biz bir ölürüz bin diriliriz.' İşte El-Bab'ta ne oldu, bini aşkın DEAŞ'lı orada öldürüldü. Şimdi bazıları akıl veriyor, 'Bizim' diyor, 'Suriye'de ne işimiz var? Dünyayı biz mi kurtaracağız?' Bizim dünyayı kurtarmak gibi bir derdimiz yok ama benim Kilisime, benim Gaziantebime saldıranlarla hesabım var. Bunlar ne akılsız adam. 56 tane benim vatandaşım Gaziantep'te şehit ediliyor, utanmadan, sıkılmadan 'dünyayı biz mi kurtaracağız?' diyor. Biz sabır, sabır, sabır dedik en sonunda girmek zorunda kaldık. Şu anda da işte El-Bab'a kadar inmiş vaziyetteyiz. Silahlı kuvvetlerimiz Özgür Suriye Ordusu ile birlikte orada çalışmaları sürdürüyor.

BİZE DOKUNAN... 
Diyorlar ki, 'bu işin diplomatik yanının olması lazım.' Olmadığını kim söylüyor sana, biz çevrede koalisyon güçleriyle beraberiz, çalışıyoruz, Rusya ile aynı şekilde, İran ile aynı şekilde. Bütün bunlarla görüşmek suretiyle bir taraftan da bunu yapıyoruz. Aynı şekilde Suudi Arabistan, aynı şekilde Katar, bütün bunlarla görüşerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bize kimse diplomasi dersi vermesin, biz dersimizi iyi biliyoruz. Bundan sonraki süreçte de aynı kararlılıkla yola devam edeceğiz, zira bize dokunan hesabını iyi yapsın, dersini alır. Canımız acıyor, farkındayız ama onlara da gereğini yaparız."

Konuşmaların ardından açılış töreni için tesis içine geçti. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan törende Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik bakanlık politikaları hakkında bilgilendirme yaptı.



BAŞBAKAN'DAN TARIM RAPORU

Tesislerinin açılış töreninde konuşan Yıldırım, hükümetin tarım politikaları hakkında detaylı bilgilendirme yaparken, İzmir'in üretimin merkezi olarak görüldüğünü vurguladı ve Yıldırım, 1,1 milyar liralık hayvansal üretim değeri ile İzmir'in Türkiye ikincisi olduğunu kaydetti.

- BAŞBAKAN'DAN İZMİR'DE TARIM RAPORU... 
 



VATANDAŞIM 2 MİLYAR DOLAR BOZDURDU

SÜTAŞ Tesisleri açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çıktım şunu söyledim, 'Yastığınızın altında ne kadar dolar varsa gelin Türk lirasına çevirin.' Sağ olsunlar şu ana kadar benim vatandaşım, yaklaşık 2 milyar doları liraya çevirdi” dedi.

- ERDOĞAN İZMİR’DE AÇIKLADI: VATANDAŞIM 2 MİLYAR DOLAR BOZDURDU... 



AYRAN İÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının son bölümünde masada bulunan ayranlardan birini istedi. Erdoğan, "(Bu milletin milli içkisi ayrandır) dedim. Günlerce, haftalarca bana saldırdılar. Varsın saldırsınlar, evet bizim milli içkimiz ayrandır" diyerek,  getirilen ayranı içti.

FİNAL’DE KİRAZ SÜRPRİZİ
Tire ilçesinde SÜTAŞ Ege Sütçülük Projesi Tire Entegre Tesisleri açılış töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Kiraz ilçesine geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın resmi programında yer almayan ziyaret vatandaşları büyük sevince boğarken, Kiraz Belediyesi’ni de ziyaret eden ikili Başbakanlık otobüsünden vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Terörle mücadelemizde şu anda biz dikkat ederseniz tek cephede mücadele etmiyoruz; PKK'sı, PYD'si, DHKP-C'si, FETÖ'sü, DEAŞ'ı, hepsiyle bir mücadele. Büyük devlet, işte bu günlerde belli olur, büyük devlet bu operasyonlarda belli olur. Bizim şehitlerimiz ölü değil diri. Ne mutlu şehitlerin annelerine, babalarına. El Bab kuşatılmış vaziyette, bitti bitiyor” dedi.

Başbakan Yıldırım da Kiraz'ın Kiraz olalı böyle bir gün yaşamadığını belirterek, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, bakanları herkes Kiraz'da… Cumhurbaşkanım çok teşekkür ediyoruz, bizi kırmadınız, Belediye Başkanımız Saliha Hanım'ı kırmadınız, söz verdiniz, 'Kiraz'a geleceğim' dediniz. AK Parti kadroları olarak, hükümeti olarak İzmir'imizin ve ülkemizin 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Amacımız, hedefimiz ay-yıldızlı bayrağı daha da yukarıya çıkarmaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, sürpriz Kiraz ziyaretinde belediyeye de konuk oldu ziyaret etti. Ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK'nın Kayseri Komando Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan askerleri taşıyan halk otobüsüne yaptığı terör saldırısında yaralanan erlerden Kamil Yemez'le bir süre sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

 
Bakanlık o Fırat Kalkanı iddiasını yalanladı
 
Çeşme’de yoğun mesai: Gemiden sızan yakıt ne zaman temizlenecek?
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hadi ya 24 Aralık 2016 Cumartesi 13:51

Bazi Arkadaslar Devlet ile Belediyenin görevlerini karistirmis anlasilan. Havalimani, Baraj, Dogal Gaz Devletin görevidir. Belediye istese bile yapamaz. Nihayetinde DSI,DHMI gibi Devlet kurumlarinin görevleri alanina girer. Dogal Gaz anlasmasini Devlet yapar ve Ihale eder. Bu is Belediyenin isi degildir. Kültür Merkezi konusundaki elestirileri ise anlmaya imkan yok. Elestirmeden önce bir kez olsun yolunuz oraya düsseydi, ne ise yaradigini anlardiniz. Kültür Kültürdür.Bunun Siyasetle isi olmaz. Parklara gelince, Cocuklarini betonda oynatmak isteyenlere sözüm yok. Isterseniz her yeri Beton yapip yesillikleri cocuklara TV´den gösterelim.

Yorumu oyla      11      5  
erdi 24 Aralık 2016 Cumartesi 12:24

evde kullandığınız doğalgaz bile bu hükümet sayesinde izmire geldi.İç hatlar barajlar konak tüneli.Büyükşehir ne yapmış onu merak ediyoruz

Yorumu oyla      12      5  
Halk 24 Aralık 2016 Cumartesi 02:27

Büyükşehirin bütçesi 4,5 kattirilyon iş yapan yok hemen merkezi hükümet engelliyor oluyor Eskişehir'i niye engellemiyor ama iş yapamayınca bahane hazır merkezi hükümet engelliyor

Yorumu oyla      13      8  
Balçovalı 23 Aralık 2016 Cuma 23:43

Inciraltı ne olacak hiç birşey soylemediniz sayın cumhurbaşkanım ve sayın başbakanım belediye ile beraber çözün sıkıntılarımızı artık biz toprak sahiplerinin de yüzü gülsün

Yorumu oyla      12      6  
Aslı'ya 23 Aralık 2016 Cuma 23:41

Aslı kardeşim, bazı şeyleri pek anlamamışsın veya bilmiyorsun.1-) Uçan yolu devlet değil Belediye yaptı. 2-)İzban'da hükümet büyük ölçüde mevcut Demiryollarını verdi. Buna karşılık İzban'dan ciddi bir kira alıyor. tüm İstasyonlar, alt ve üst geçitler Belediye tarafından yapıldı. Otoban ve Çevre Yolları yapmak Devletin görevi Belediyenin görevi değil. İstanbul, ankara, konya, Kayseri Oto yolları biteli kaç yıloldu. izmir bunca niye geciktirildi diye hesap sormamız gerekir. İstanbul, ankara ve Antalya2da, Metro, Tünel ve köprüleri devlet yapıyor. İzmirde devlet metroya ttek bir çivi bile çakmadı; tamamını Belediye yaptı.

Yorumu oyla      19      8  
Bucalı 23 Aralık 2016 Cuma 23:33

İstanbula harcanan paranın çeyreğini izmire harcasanız izmir uçardı

Yorumu oyla      16      7  
Aslı 23 Aralık 2016 Cuma 19:41

Uçan yol, izbanın yarısı,istanbul izmir otobanı, çevre yolları,belediye engel olmasydı 3 adet stad( göztepe- ksk-altay alsancak stadları bitmek üzereydi) bizim belediye ne yaptı / park, kültür merkezleri başkada yok

Yorumu oyla      13      19  
Yasin Ergül 23 Aralık 2016 Cuma 18:40

Ne zaman kamu yatırımı yapacak ve açacaklar İzmir'de ? 😉

Yorumu oyla      23      7  
23 Aralık 2016 Cuma 18:26

Büyüksün teksin dik dur eğilme bizde eğilmeyeceğiz RECEP TAYYİP ERDOGANNNNN

Yorumu oyla      13      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu hükümete o görüntüleri sordu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İnternette yayınlanan görüntüler ...
CHP'de YDK İzmir'den 3 isim için ne karar verdi?
Yüksek Disiplin Kurulu 3 İzmirli'nin dosyasını görüştü. Alınan karar göre ...
CHP ‘sistem’ zirvesi ve ‘hayır’ kampanyası: Kocaoğlu da imzaladı
Gaziemir İlçe Örgütü’nün düzenlediği panelde sistem değişikliği ve yeni ...
 
AK Parti'den 'başkanlık' kılavuzu
AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı, "Cumhurbaşkanlığı sistemi"nin ...
AK Partili Doğan: İzmir'de neden parayla?
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ESHOT'un ...
Kılıçdaroğlu: Geç kalmış bir düzelme!
Suriye konusunda Rusya, Türkiye ve İran arasındaki mutabakatı değerlendiren ...
 
Mertoğlu'ndan Akpınar'ın sözlerine jet yanıt
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın özel bir televizyon ...
MHP'li Tanrıkulu: Gemi üfleyerek yol almıyor
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, teşvik paketinin mürekkebi ...
Meclis Başkanvekili Buldan ifade verdi
Meclis Başkanvekili HDP'li Pervin Buldan, adliyede ifade verdi.
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva