HABERLER>EKONOMİ
9 Aralık 2022 Cuma - 10:59

TARKEM Müdürü geleceğin Kemeraltı'sını anlattı: Güzel değil vizyonlu bir yer olacak

Tarkem Genel Müdürü Sergenç İneler, Ege Ekonomik Forum’da gerçekleştirdiği konuşmada, “Kemeraltı projeleri bitince güzel bir yer değil vizyonlu bir yer olacak” ifadelerini kullandı.

TARKEM Müdürü geleceğin Kemeraltı sını anlattı: Güzel değil vizyonlu bir yer olacak

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Geleceğin Sinyalleri- Jeopolitik, Ekonomi, Bilim, Teknoloji Çevre ve İnsan ana temasıyla İzmir’de düzenlenen Ege Ekonomik Forum, Ege Palas Busıness Otel’de, son gün programıyla devam etti. “UNESCO Dünya Mirası olma yolunda İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı ve çevresindeki kültürel mirasın korunması ve işletilmesinde yeni bir iş ve yatırım modeli: Tarkem” programında Tarkem Genel Müdürü Sergenç İneler katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.

17 AYRI PROJEMİZ VAR
Kemeraltı’nda amacı dışında eksik bir şekilde işletilen merkezlerin dönüşüm geçireceğini söyleyen Sergenç İneler, “Tarkem’in 17 projesi var. Bitince Kemeraltı çok güzel bir yer değil vizyonlu bir yer olacak. İzmir’in UNESCO markasına yaklaşması kültür mirası koruma bakımından bir kaldıraç olacak. Özel ekiplerimiz kuruldu. Canhıraş çalışıyoruz. Amacımız sadece yapıları ayağa kaldırmak değil kısa dönemde etkinlikler düzenlemek. Metevarse alanına biz de girmek istiyoruz. Yeni nesil ile ilgili bu yönde çalışmalarımız var. Pandemi döneminde de dizilere plato olarak esnafa can suyu olduk. Hedefimiz adım adım geç kalınmadan İzmir’in bu bölgesini ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. “ şeklinde konuştu.

5 YIL İÇERİSİNDE HEDEF UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNE GİRMEK
Tarkem’in çalışmalarından bahseden İneler şu ifadeleri kullandı:

“Geçmişe baktığımızda İzmir tarihi boyunca çok önemli tarihi olayların dışında çeşitli yerleşim yerlerinde kendi içerisinde barındırmış bir yer… Bu bölge yaklaşık 10 yıldır Tarkem ile beraber bütün İzmir’deki kamu, sivil toplum ve özel sektör paydaşlarıyla beraber canlandırılmaya çalışılıyor. Dünyadaki tüm iyi örneklerde bir tarihi kent merkezini canlandırmak ancak kamunun, sivil toplumun ve özel sektörün beraberce yapabileceği bir şey…  Tarkem bu vizyon çerçevesinde bölgenin geçmiş ve gelecek arasında köprü kurmaya çalışan bu anlamda tetikleyici ve kolaylaştırıcı olmayan her mecrada her yerde dikkat ediyor. Kamu-özel işbirliği modeli durumunda tarihi, kültürel değerleri korumak, işbirliği, katılımcılık, şeffaflık, denetim, açıklık, hesap verebilirlik, yenilikçilik, esneklik ve süreklilik bizim ana değerlerimiz… Bundan tam 10 yıl önce 116 girişimci kuruluş ve paydaşlarla beraber kurulmuş bir anonim şirketi Tarkem, içerisinde İzmir’e gönül vermiş olan iş insanlarından tutun da Esnaf Odası, belediyeler, ticaret odaları, sanayi odaları, kuruluşundan itibaren yer almışlar ve 2012 yılında kurulduğundan itibaren bugüne kadar da sermaye yapısı güçlenerek kurumsallık yapısı, ortaklık yapısı, güçlenerek bugüne kadar gelmiş. Tarkem 5 yıl içerisinde Kemeraltı’nı UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almasını sağlamak ve Kemeraltı’nın İzmir’de Türkiye’de ve dünyada en bilinir açık hava alışveriş ve yaşam merkezi haline getirmeyi amaçlıyor”

HEDEF BEYAZ YAKALILAR
İneler son olarak, “Tarkem, ilk 5 yıllık planlamasında merkezinde Agora olan ve bu bölgede sadece Kemeraltı değil, içerisinde Basmane, Kadifekale alan etkinlikler gerçekleştirmiştir. Ortaya bir stratejik rapor konmuş, dünyadaki tüm iyi örneklerde 25 yıllık vade içerisinde gerçekleşecek tüm etkinlikler burada planlanmış ve Kemeraltı çevresindeki alt bölge çalışmaları dediğimiz kesitlerle Havalar ve Hatuniye bölgelerindeki çeşitli planlama etkinlikleri gerçekleştirilmiş, bilgi bankaları oluşturulmuş, analizler yapılmış ve görsel arşivler toplanmış. Tarkem, 3 ana bölgede yani bugün bizim Basmane diye bildiğimiz bölge, konaklama, havralar bölgesi dediğimiz yer, turizm ve gastronomi kestelli bölgesi dediğimiz yer, tasarım, yenilik, ofisler ve daha çok beyaz yakalı yeni mezunların gençlerin geleceği için yeni yerler olarak tasarlanmış durumda ve bugün geldiğimiz durumda tutarken 17 tane proje ile bu etkinliklerini gerçekleştiriyor durumunda... Şu an Tarkem , 10-11 tane yapıda restorasyon projesi uyguluyor” ifadelerini kullandı.

 
Umman'da oylar telefondan kullanılabilecek!
 
İzmirim Kart dolandırıcılığına dikkat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnafın başkanı Mutlu’dan ekonomi reçetesi: Ahilik tabanlı yeni iş modeli
Ege Ekonomik Forum’unda ‘Ekonominin kılcal damarları olan esnaf ve sanatkârlar ...
TÜİK verileri açıkladı... İzmir'de kişi başına düşen milli gelir ne kadar?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2021 yılı için yayınladığı İl Bazında ...
Merkez Bankası rezervleri yılın en yüksek seviyesinde
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 2 Aralık haftasında ...
 
ESİAD Başkanı Zorlu'dan enerji mesajı: Dışa bağımlılık azaltılmalı
Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sibel ...
Tarım Kredi'den 'pahalılık' iddialarına yalanlama
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, kendi marketlerinde satışa sunulan ...
Ege Ekonomi Forumu’nda ‘yapısal değişiklik’ uyarısı: 2023 yılı dönüm noktası!
‘Geleceğin Sinyalleri- jeopolitik, ekonomi, bilim, teknoloji, çevre ve ...
 
Ticaret Bakanlığı'ndan güvenli ürün uyarısı!
Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan broşürde, satışa sunulacak ürünlerin ...
TÜRK-İŞ'ten asgari ücret açıklaması: İçimize sinmeyen bir rakam olursa imzalamayız!
Türk-İş Genel Sektereri Kavlak asgari ücret görüşmelerine ilişkin açıklama ...
Kasapların başkanı ‘peynir bile bizi solladı’ dedi… Ete zam kapıda!
İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara, artan maliyetler sebebiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva