HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ağustos 2020 Çarşamba - 22:02

Tarihi mecliste tarihi çağrı: Zeus Sunağı evine dönmeli!

Bergama’da gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında ilçenin en büyük zenginliği Zeus Sunağı konulu bir sunum yapan geçmiş dönem belediye başkanlarından Sefa Taşkın, bu büyük eserin Bergama'ya getirilmesi için destek istedi. Meclis üyeleri, oybirliğiyle Zeus'un getirilmesi için mücadele vermeyi kabul etti.

Tarihi mecliste tarihi çağrı: Zeus Sunağı evine dönmeli!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı ikinci oturumu, tarihi  Bergama Asklepion Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, ev sahipliği yaptığı oturumdan önce meclis üyelerine Bergama kültür gezisi yaptırdı. Başkan Koştu, Büyükşehir Meclisini Bergama'da misafir etmekten mutlu olduklarını belirtti. Soyer, Koştu'ya, plaket takdim etti. Başkan Koştu, beş ayrı medeniyete başkentlik yapmış Bergama'nın değerlerini anlattı, "Tarihin kucağında yapacağımız bu toplantı, Bergama'nın, İzmir'in dünyaya tanıtılmasına vesile olsun. Tarihi mekanda meclis toplantısını yaparak tanıtım açısından çok önemli bir adım atmış olacağımıza inanıyorum" dedi.

ULAŞIMDA 90 DAKİKAYA YENİ AYAR

ÖZUSLU'NUN HEYECANLANDIĞI ANLAR
Bergamalı olan CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, çocukluğunun geçtiği Asklepion'da meclis toplantısında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi, çok heyecanlandığını söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da "Meclis üyeleri olarak büyük bir mutluluk ve gurur içindeyiz. Çok özel bir şehirde meclis üyeliği yapıyoruz, kültürüyle tarihiyle sosyolojisiyle, insanlarıyla dünyanın en özel şehirlerinden biri İzmir'de... 2.500 yıllık tarihi olan Bergama'da toplantı yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Bize düşen görev, kültürünü, doğasını, bizden sonrakilere emanet etmek" dedi. MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç de tarihle iç içe yapılan meclisin, tarihi bir değer taşıdığını ifade ettiler.

ZEUS SUNAĞI, EVİNE DÖNMELİ
Dünyanın ilk sağlık yurtlarından biri olan Asklepion'daki oturumu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetti. Açılışın ardından, halk oyunları ekipleri zeybek gösterisi yaptı.  Bergama'nın eski Belediye Başkanlarından Sefa Taşkın, yaklaşık yüz yıl önce Bergama'dan Almanya'ya kaçırılan Zeus Sunağı ile ilgili 100 slaytlık sunum gerçekleştirdi. Zeus Sunağı'nın Bergama ve Türkiye açısından önemine değinen Taşkın, "Taş yerinde ağırdır, Zeus Sunağı'nın evi Bergama'dır. Bugüne kadar muhafaza ettikleri parçalar için Almanya'ya teşekkür ediyoruz. Zaman içinde sebep oldukları kayıplar için de kınıyoruz. Türkiye ve Bergama, Zeus Sunağı'nın değerini ve önemini biliyor. Türkiye ve Bergama, onu koruyacak güçtedir. Zeus Sunağı geri dönmeli, bu sürgün sona ermelidir. Bergamalılar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve tüm meclis üyelerinden, Zeus Sunağı'nın geri getirilmesi için öncülük etmesini beklemektedir. Oluşturacağımız güçbirliği ve kararlılıkla bunu başaracağımıza inanıyorum. Zeus Sunağı, yurdumuzun bir parçasıdır. Zeus Sunağı'nın çok sayıda parçası Berlin Müzesi'ndedir. Dünya ve insanlık, böyle bir haksızlığa göz yumamaz, yummamalı. Tüm insanlık, Zeus Sunağı'nın evine dönüşüne destek vermeli" diye konuştu.

Başkan Tunç Soyer, "Tarihi tekrar, aktığı nehre taşımak bizim görevimiz" dedi ve tüm meclis üyelerine, "Birlikte Zeus Sunağı'nın Bergama'ya getirilmesi için mücadele etmeye var mısınız?" diye sordu, konuyu oylamaya sundu. Tüm üyeler el kaldırdı ve oybirliğiyle destek verildi. Başkan Soyer, "Bugünden itibaren Zeus Sunağı'nın Bergama'ya getirilmesi için elbirliğiyle çalışmaya başlıyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalar yapmak üzere bir komisyon oluşturacağız" diye konuştu.

 
Salgında günün bilançosu: 18 vefat, 1212 yeni vaka
 
"Beyrut Limanı'ndaki patlamanın yol açtığı maddi hasar 15 milyar doları aştı"
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Ağustos 2020 Perşembe 15:14

Meclis mi turistik kafile mi belli değil

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halkın Bakkalı Menemen’de açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin halka sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ...
Başkan İnce’den ‘bağış’ iddiasına rest: İstifa eder, ilçeden giderim!
İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde bulunan Go-Kart pisti projesi ile ilgili ...
Menemen Belediyesi'nde büyük meclis toplantısı!
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy Menemen’de bulunan siyasi parti ...
 
Başkan Koştu: Büyükşehir Meclisimizi Bergama’da ağırlamaktan mutluyuz
Üç bin yıllık tarihi geçmişi ile dinlerin, bilimin ve medeniyetlerin merkezi ...
Go-Kart için şok iddia: Arkasında Kenan Sofuoğlu var!
Güzelbahçe’de eylemlere neden olan Go-Kart pisti ile ilgili olarak flaş ...
Mavişehir’deki satışa sporlu protesto!
Türkiye’nin en kalabalık koşu takımı olan ve sosyal içerikli projeleriyle ...
 
Bornova’da tam takım koronavirüs denetimi
Koronavirüs vakalarının tekrar yükselişe geçmesinin ardından ülke genelinde ...
Başkan Soyer ‘Portakal Vadisi Projesi’ töreninde konuştu: Arka sıraların yaşam standardı yükselecek!
Buca'da yapılan Portakal Vadisi Projesi temel atma töreninde konuşan İzmir ...
Belediyeden 'Paraçatı' algısına son verecek hamle: 2 liraya çay, 5 liraya kahve!
Sosyal belediyecilik anlayışı ile kentin farklı noktalarındaki kafeteryaları ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva