HABERLER>SPOR
7 Eylül 2017 Perşembe - 12:33

Taraftar sabırsızlıkla bekliyor! İzmir'e 3 yeni mabet geliyor!

İzmir'de yapılacak 3 stadın 9 Eylül'de gerçekleştirilecek temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım da katılacak

Taraftar sabırsızlıkla bekliyor! İzmir e 3 yeni mabet geliyor!

İzmir'de yapılacak Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarının temeli, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 9 Eylül'de Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılacak.

Birçok kaynakta Türkiye'de futbolun ilk oynandığı kent olarak adlandırılan İzmir, Süper Lig hasretini Göztepe ile sonlandırırken, modern statlar için de gün saymaya hazırlanıyor.

- İZMİRLİLER BAŞBAKAN YILDIRIM'I BEKLİYOR

Süper Lig'in ilk yıllarından itibaren aynı anda 5 takımla temsil edilen İzmir, sonraki süreçte ise sportif başarısızlığın yanı sıra tesislerde de sorun yaşadı. Akdeniz Oyunları, Üniversite Oyunları gibi önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan kentte son dönemde yapılmak istenen statların inşası bazı engeller nedeniyle başlayamadı.

Stat sorunu yaşayan İzmir takımları, bazı maçlarını başka şehirlerde oynamak zorunda kaldı. İzmir merkezinde halen Atatürk Stadı, Bornova Stadı ve Yeni Buca Stadı takımlara ev sahipliği yapıyor.

Geçmişte birçok milli takım maçına sahne olan Atatürk Stadı, tribünlerin sahaya uzaklığı ve yeterli atmosfer sağlanamadığı için takımlar tarafından tercih edilmese de TFF 2. Lig Beyaz Grup ekipleri Altay ve Karşıyaka maçlarını bu statta oynuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi tarafından yaptırılan ve kale arkasına yapılan tribünle kapasitesi yaklaşık 9 bin 500'e yükseltilen Bornova Stadı ise Süper Lig ekibi Göztepe ile TFF 1. Lig temsilcisi Altınordu'nun iç saha maçlarına sahne oluyor.

Bir dönem Süper Lig maçlarının da yapıldığı Yeni Buca Stadı'nda ise TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Bucaspor karşılaşmalarını oynuyor.

Yeniden yapılacak Alsancak Stadı'nın yanı sıra Göztepe ve Karşıyaka için inşa edilecek statların temel atma törenine İzmir'in kurtuluş yıl dönümü olan 9 Eylül'de Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

İZMİR 3 YENİ STADA KAVUŞACAK
Milli Lig adıyla 1959'da başlayan Süper Lig'in İzmirspor ile Beykoz arasındaki ilk maçına ev sahipliği yapılan Alsancak Stadı'nda ligin ilk golü, İzmirsporlu Özcan Altuğ tarafından 21 Şubat 1959'da atıldı.

İzmir futbolunda çok önemli bir yere sahip olan Alsancak Stadı, 2014-2015 sezonu başında depreme dayanıksız olması nedeniyle kapatıldı. 2015'te yıkılan stat mevcut yerine tekrar yapılacak. Yeni stadın kapasitesi 14 bin kişi olacak.

GÜRSEL AKSEL SPOR VE SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ
TOKİ tarafından 218 milyon 900 bin lira bedelle ihale edilen 20 bin 35 kapasiteli Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin 700 günde tamamlanması bekleniyor.

24 saat yaşayan bir yapı olarak projelendirilen stadın içinde müze, eğlence merkezi, spor merkezi, yeme içme ve çocuk merkezi gibi alanlar bulunuyor.

Şehrin silüetini bozmayacak şekilde projelendirilen stadın üzerindeki çatıda insanlar koşu ve yürüyüş yapabilecek.

KARŞIYAKA STADI
2014'te yapılan ilk ihaleden sonra tekrar 62 milyon bedelle ihale edilen Karşıyaka Stadı'nın temeli de Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılacak. İlk ihaleden sonra bazı çalışmaların yapıldığı 15 bin kapasiteli stadın inşaata başlanmasından 550 gün sonra tamamlanması hedefleniyor.

"3 tesisi de en kısa sürede İzmir'e kazandıracağız"
İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'in beklediği statlar için önemli bir adımın daha cumartesi günü atılacağını söyledi.

Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka'ya yapılacak statların temellerinin Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla atılacağını kaydeden Uslu, şöyle konuştu:

"İzmir her zaman Türk futbolunda ve sporunda zirvede yer almıştır. Türk futbolunda önemli bir yere sahip İzmir'de ihaleleri yapılan 3 stat için temel atma töreni gerçekleştirilecek. 3 stadı da en kısa sürede İzmir'e kazandıracağız. Bu 3 stat sadece İzmir'e değil, tüm Türkiye'ye katkı sağlayacaktır." (AA)

 
Bucaspor'dan Boluspor'a olumsuz yanıt
 
Fransa'dan kritik 'Türkiye' çağrısı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Eylül 2017 Perşembe 18:05

Büyük bir hayal kırıklığı.

Yorumu oyla      12      6  
Zagor 7 Eylül 2017 Perşembe 17:35

3.Lig takimina 40.000 kisilik Stad, Göztepeye 20.000 Kisilik. Birileri Mabed `mi dedi ? Gülmekten öldüm.

Yorumu oyla      13      6  
sezo 7 Eylül 2017 Perşembe 13:23

KSK için yeterli olabilir ama Göztepe için yapılan stad için bana kimse mabed demesin. Koca göztepeyi butik stada hapsediyorlar ya verdiğim oylar haram olsun. kapasite 20.035 olacak. UEFA kuralları gereği en full kapasitesi 18-19.000 civarı olacak. Koca devlet ve Belediye sıradna bir kamulaştırma yapıpta ne uzunderye de nede F.altay vapur iskelesi karşısına büyük bir stad yapabiliyor. her ikisine de verdiğim oylar haram olsun. yeter artık! sanki çok büyük bir iş yapacaklarmış gibi gelip birde davullu zurnalı temel atma töreni yapacaklarmış.

Yorumu oyla      14      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucaspor'dan Boluspor'a olumsuz yanıt
İkinci Lig Kırmızı Grup'ta pazar günü Eyüpspor deplasmanına çıkacak Bucaspor'da ...
Göz-Göz Osmanlıspor'a bileniyor... Antremanı hırs bastı!
Süper Lig'de 10 Eylül Pazar günü deplasmanda Osmanlıspor'la karşılaşacak ...
Bucaspor Başkanı Doğan'dan sitem
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Bucaspor'un Başkanı Ahmet Doğan, ...
 
Altay'da hedef 3 puan
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta ilk maçında evinde Zonguldak Kömürspor'u 4-0 ...
Karşıyaka'da kriz bitmiyor... Bu kez basketbol!
Karşıyaka'da forma reklamı krizi bu kez basketbola sıçradı.
Altınordu'da Çağlar Söyüncü sevinci
Altınordu'nun Türk futboluna kazandırdığı genç stoper Çağlar Söyüncü, ...
 
Karşıyaka'ya 'Yıldırım' müjde! Temeli atılıyor!
Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl ...
Göztepe'de kadro istikrarı
Süper Lig'de 3 haftada 4 puan toplayan Göztepe'de kadro istikrarını seçen ...
Türk Dama Şampiyonası İzmir’de yapıldı
2013 yılında İzmir’de kurulan “Türkiye Dama Federasyonu” bu yıl Gündoğdu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva