HABERLER>GÜNCEL
11 Temmuz 2014 Cuma - 08:16

Tapelerde şok talimat: 'Hadi koçum öldür şunu'

MİT'in bugün yapılan duruşmaya gönderdiği Susurluk tapelerine göre, Ağar talimatı bizzat verdi. Malatyaspor'da başkanlık da yapan Nurettin Güven, Londra'da Mehmet Kaygısız'ı öldürdü.

Tapelerde şok talimat:  Hadi koçum öldür şunu

MİT ve Emniyet’e çalışan ancak 1995’te devlet içindeki çete tarafından kaybedildiği konuşulan Tarık Ümit ile MİT’çi Mehmet Eymür arasındaki görüşmenin kayıtlarını içeren MİT dökümanına göre, çete yurtdışındaki birçok cinayete de imza attı. Başka ifadeyle, MİT’in de her eyleminden haberdar olduğu çete, yargısız infazlarını yurtdışına da ihraç etmiş. Ümit ile Eymür’ün cinayet konuşmaları, Ankara’da bugün görülecek 18 ayrı faili meçhul cinayetle ilgili dava dosyasında yer aldı. Faili meçhullerle ilgili Susurluk tapelerinde Londra’da işlenen Mehmet Kaygısız cinayetine ilişkin ayrıntılar yer aldı.
 
Buna göre, sendikacı Mehmet Kaygısız’ın öldürülmesini çete, ülkücü gruplarla ilişkisiyle bilinen, Malatyaspor Başkanlığı da yapan ve Avrupa ülkelerinde uyuşturucu ve silahlarla yakalanıp hapis yatan işadamı Nurettin Güven’den istemiş. Güven, Tarık Ümit tarafından cinayet öncesi “hadi aslanım hadi koçum” denerek motive edilmesi için eski İçişleri Bakanı ve Emniyet Müdürü Mehmet Ağar’ın odasına götürülmüş. Ağar, bu görevi yaparken, tetikçi-kaçakçıya derhal pasaport çıkarmış. Nurettin Güven ise talimatı hızla ve bizzat yerine getirdikten sonra Ankara’yı arayıp “Kaygısız devrildi” bilgisini vermiş. Hızlı yargısız infaza şaşıran Tarık Ümit ise cinayetten sonra “O iş tamam ağabey” diyerek Ağar’ı bilgilendirmiş.
 
İŞTE TAPEDEKİ CİNAYET
Taraf gazetesinden Adnan Keskin'in haberine göre; MİT’in çözümünü yaptığı tapelerde Eymür’le resmî görüşmesinde Tarık Ümit, bu konuyla ilgili şu bilgileri aktarıyor:
 
“(...) Yok işi oraya getirdik. Bu arada İngiltere’de bana bir liste verdi. O şey işte. Sendika Başkanı Mehmet Kaygısız, Hasan Gül, Yunanistan Sorumlusu Kani Yılmaz. Nurettin’e dedim ki, biraz da gaz verdim Nurettin’e.
 
Mehmet Ağar’a dedim ki ben Nurettin’le görüşüyorum. Adam bize itimat ediyor. İnsan psikolojisi çok enteresan. Şimdi sen bana dersin ki git oğlum şu işi bitir.
 
“ADAMI OLGUNLAŞTIRDIM”
Kendime de 4. adamı bulurum. Güvendiğim adama derim ki Mehmet ağabeynin de...Adam yapar. Ama şenin karşına gelip de tamam mı ‘aslanım koçum’ şöyle bir yaptın mı. Psikolojiek bir şey.
 
Ben adamı olgunlaştırdım. Mehmet beye dedim ki ‘ağabey senden bir ricam var. Bu adamları....Bu adamların sana gelmesi. ‘Ya aslanım, koçum’ de, bir mahsuru yoksa.
 
‘Ne demek’ dedi. Babamın işi... aynen tabiri bu. Nerede görüşürüz. ‘Buraya getir, kapalı görüşmeye gerek yok’ dedi. Açtım Nurettin’e ‘hemen atla gel’ dedim, Atladı geldi Ankara’ya. Doğru Mehmet Ağar’ın odasına götürdük.
 
‘Tamam, Nuretttin sen kötü bin insan değilsin’ dedi. ‘Senin zararın kendine’ dedi ‘Belli bir yaşa geldin’ dedi. Karı kız konuştu, ‘reklam olma’ dedi. Tamam. ‘Bazı şeylerin vardı. Senden de bunu beklerdim’ dedi. Dedi ki vize problemleriniz vardır, sorun değildir dedi. Çağırdı Aslan’ı (dönemin emniyet üst düzey yöneticisi) pat pasaport. Cumartesi günü gitti kendisi daha Mehmet Ağar sefarete. Cumartesi konsolosluktan Amerikan vizesi aldı. Sabahleyin uçağa bindirdik. Nurettin’i yolladık.
 
Arkadan bana listeyi verdiler. (tutanakta isteği yazıyor) Ben açtım Nurettin’e ‘Nurettin liste bu’ dedim. Bak dedi ağabey’ dedi, bak dedi. Sana öyle bir müjde vereceğim ki’ dedi. Dedim oğlum akıllı ol...
 
“KAYGISIZ DEVRİLDİ”
Çok heyecanlı biliyor musun... hissediyor... Sen git Kürt mahallesine (İngiltere-Londra’da) ağabey onu ara, bunu ara. Şey gelmiş önüne. Telefonu...İki saat sonra Mehmet Kaygısız bom diye. Bizzat kendisi. Oradan voltala.
 
Bir telefon ettim konuşmadan iki-üç saat sonra. Ağabey dedi. Kaygısız devrildi’ dedi. Ulan ne diyorsun sen. Vallahi dedi. Bir haber aldın mı. ‘Ağabey kendim devirdim’ dedi.

“ÇEK ETTİM”
Dedim ‘yaralı maralı’. ‘Mümkün değil’ dedi. Onu kimse kurtaramaz. Ulan şimdi gece arayayım mı ? hani öldü mü. Ölmedi mi ?... Bizim Düzceli bir arkadaşımız var şeyde, İngiltere’de. Açtım ona telefon ‘Hemen Kürt mahallesine git.Böyle böyle bir hadise oldu mu öğren bana’ dedim, haber ver. Yarım saat sonra ‘ağabey adam ölmüş’ diye aradı. ‘Kim öldürmüş’ dedim. ‘Abi acayip dedikodu var. Nurettin Güven kendi vurmuş’ dedi. Açtım Mehmet Ağar’a telefon. Ağabey dedim bir tanesi vurulmuş. ‘Yapma ya’ dedi. Vallahi dedim. Aman....bak şimdi işler iyi gidiyor ağabeyciğim. Bu arada....
 
MEHMET EYMÜR: Güzel işler yani. Böyle buna hiç kimsenin bir diyeceği yok...
 
13 SAYFALIK TAPE
MİT tarafından yargıya iletilen 13 sayfalık tape kaydında, Kürt işadamları Savaş Buldan, Behçet Cantürk ve Fevzi Aslan’ın infazları ve Birand’a suikast planı ve Öcalan’a operasyon hazırlıklarıyla ilgili çarpıcı diyaloglar yer almıştı. Aynı kayıtlarda, bugüne kadar üzerinde çok sözü edilmeyen başka infazlara ilişkin birincil kaynaktan aktarımların bulunduğu da görüldü.

“İKİ ÖLÜM LİSTESİ VARDI"
MİT’Çİ Yaman Namlı, savcılık ifadesinde ölüm listeleri ile ilgili şunları söylüyor: “Tarık Ümit’le görüşmelerimizde iki tane öldürülecek kişiler listesinden bahsediliyordu. Bunlardan biri uzun liste, diğeri kısa listeydi. Bu listelerde M.Ali Birand, Mustafa Süzer, İbrahim Tatlıses, Mahsun Kırmızıgül gibi kişilerin de isimlerinin olduğunu Ümit’ten duydum. Tarık Ümit’ten yine duyduğuma göre; bu liste gayri nizami harpçilerin daha doğrusu Özel Harp Dairesi’nin işi olduğunu, listenin MGK tarafından onaylandığını sık sık söylüyordu. Bu listelerin bilgisi ve onaylayanlar arasında özel harp kökenli JGK olan Fevzi Türkeri, Kemal Yamak isimli paşaların isimlerini sık sık duydum. Hatta bir ara Tarık Ümit bana “bak şerefsizler ne yapmışlar” dedi.

GÖRÜŞME SIZDI, TARIK ÜMİT KAYBOLDU
MİT başkanlığı dışındaki emniyetle birlikte gerçekleştirdiği bazı olaylara ilişkin duyumları da MİT başkanlığına bizzat ben bildiriyordum. Bu kapsamda Ümit, bir gün bana 40 kişilik kısa bir liste, bir de üç haneli oluşan ölüm listesinden bahsetmesi üzerine, bu durumu MİT Başkanlığı’na ben bildirdim. Muhtemelen 18 Şubat 1995 tarihli görüşmeye MİT Başkanı beni de davet etti. Bu görüşme sızınca da Tarık Ümit 2 hafta sonra ortadan kayboldu.”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
STANDART SAPMA PUANI 11 Temmuz 2014 Cuma 10:54

KENDİSİNİ**DUYULMADAN DUYAN=GÖRÜLMEDEN GÖREN** ŞAHIS,BU KONULARIN TEFERRUATI ULUSAL VE BÖLGESEL BASINDA,SUSURLUK MAHKEME SÜRECİNDE,COK DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI TARAFINDAN YAZILAN KİTAPLARDA O KADAR YAZILDIKI BUNLARI OKUYARAK,VEYA EMEKLİ OLDUKDAN SONRA ARKADAŞLARINDAN DİNLEDİĞİ, MIŞ..MUŞ LA ANLATMAKLA NEREYE VARMAK İSTEDİĞİNİ,ANLAMADIM,BUGÜNKÜ TEKNOLOJİ BİLE **TAPE**LERİN KİME AİT OLDUĞUNU HENÜZ BELİRLİYEMİYOR..O ZAMAN Kİ TAPELERİ CÖZECEK CİHAZLAR BİLE YOK..**HADİ KOÇUM**KELİMESİNİ ANKARALI TUR......TÜRKÜSÜNDEN KESİP YAPIŞTIRMA CIKARSA ŞAŞRIMIYACAĞIM..SEVGİLER..

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de aşırı hız ölüm getirdi: ESHOT'la kaf kafaya...
Çiğli’de aşırı hızı nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybeden 19 yaşındaki ...
ÇED süreci başladı: Ödemiş’te ‘altın’ endişe
Koza Altın İşletmeleri’nin İzmir Bergama ve Gümüşhane’den sonra İzmir’in ...
İzmir gümrüğünde sentetik uyuşturucu operasyonu
İzmir’de Gümrük Muhafaza ekipleri, kargo merkezindeki paketleri incelediklerinde, ...
 
Asker PKK’lıyı PKK’lılardan kurtardı!
Irak’tan teslim olmak üzere Türkiye'ye gelen 2 PKK'lıyı takip eden 5 terörist, ...
Ece Su'nun ölümünde şok gelişme
Sirkeci'de kapakları kapanmadan hareket eden feribotta hayatını kaybeden ...
İzmir’in elektriğinde Boğaz’daki tarihi Köşk’e… Bu holding niye yasaklanmıyor?
Büyükşehir’in elektrik ihalesinde saptanan ‘KİK onaylı’ hilenin ardından ...
 
Narlıdere’de 2 can alan korkunç kazaya ne ceza istendi?
İzmir’in Narlıdere İlçesi'nde, önündeki kamyonu sollamak isterken, karşı ...
İzmir’in adliye sarayında tekerlekli sandalye krizi!
Türkiye’nin en büyük adliyelerinden biri olan İzmir Bayraklı Adliye Sarayı'nda ...
Son dakika: ‘Palalı’nın cezası belli oldu
Taksim'de Gezi eylemleri sırasında elinde palayla eylemcileri kovalayan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva