HABERLER>SAĞLIK
14 Nisan 2021 Çarşamba - 11:02

Tabip Odası açıkladı: İzmir’de 1 haftada 13 bin vaka!

Son bir haftadaki vaka sayısının 13 bin 300 olduğunu belirten Başkan Dr. Lütfi Çamlı, "Şehirlerarası seyahat kısıtlaması doğru ama geç kalınmış bir tedbir. Bu yasak keşke kırmızılar Karadeniz'deyken getirilseydi. Bu tedbirler, günlük sayısı 60 bine dayanan vakaları, 300'e yaklaşan ölümleri durdurmakta etkili olamayacak" dedi.

Tabip Odası açıkladı: İzmir’de 1 haftada 13 bin vaka!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, koronavirüsle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni tedbirleri değerlendirdi. İzmir'in son durumuna da açıklık getiren Başkan Çamlı, alınan tedbirlerin geç kalınmış tedbirler olduğuna dikkat çekti, "Bu tedbirler, günlük 60 bine dayanan vaka sayısını, 300'lere yaklaşan ölümleri durdurmaya yetmeyecektir" açıklamasında bulundu.

HER YER KAPALIYKEN AVM'LER NİYE AÇIK?
Getirilen ek kısıtlamalar kapsamında kafe ve restoranların iç ve dış mekanlara müşteri kabul edemeyecek olmasının, yüzme havuzları, halı sahaları, güzellik salonları gibi yerlerin kapatılmasının, iş hayatında kademeli mesai uygulamasına geçme kararının,bir miktar faydası olacağını belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, "Bir yandan bu tür olumlu kararlar alınırken, özellikle fabrikalarda, kapalı alanlarda iş hayatı devam edecek. Hala anlayamadığımız bir şey var. Kafeler, restoranlar, diğer mekanlar kapatılıyken, AVM'ler niye açık? Niçin özel koruma altında AVM'ler? Bu konu hakikaten çok önemli" dedi.

BU KISITLAMALARLA BİR YERE VARAMAYIZ
İller arası yolculuklara getirilen kısıtlamanın yerinde ancak geç kalınmış bir karar olduğuna işaret eden Başkan Çamlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu karar, kırmızılar Karadeniz bölgesindeyken alınmalıydı. Bu kararda da geç kalındı. Nüfusun yüzde 85'inin, kırmızı illerde yaşadığı ifade ediliyor. Zamanında bu karar alınmış olsaydı, kırmızı iller bu kadar artmazdı. Bu önlemler, günlük 60 bine dayanmış vakaları, 300'e yaklaşmış vefatları önlemeye yetmeyecektir. Birinci basamağa önem verilmezse, filyasyonu daha etkili yapmazsak, izolasyon karantina önlemlerini yakından edecek bir sistem kuramazsak, test sayısını artıracak, aşılama hızını yükseltmezsek, toplumsal bağışıklığa ulaşmayı sağlayacak bütünlüklü bir tedbir paketi olmadan, bu tür kısıtlamalarla bir yere varamayız."

İZMİR'DE GÜNLÜK VAKA SAYISI 2 BİNE YAKLAŞTI
İzmir'deki korona tablosuyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, şunları söyledi:

"İzmir'de vaka oranı, yüz binde 304 oldu. İzmir'de günlük vaka sayısı 2 bine yaklaştı. Son haftadaki vaka artışı, yüzde 40... 7 haftada ise 7 kat artış görüldü. Bu rakamlar bize, tedbirlerin hiçbir işe yaramadığını gösteriyor. İzmir'de haftalık covid 19 vakası, maalesef 13 bin 300 civarında. İzmir'de giderek artan vaka sayısı var. İzmir özelinde Hıfzıssıhha Kurulu'nun bir takım değerlendirmeler yapması, yeni tedbirler alması gerekir."

BUNUN BÖYLE OLACAĞINI HERKES BİLİYORDU
İzmir'deki yoğun bakımların dolu olduğuna dikkat çeken Başkan Çamlı, bu konuda şu bilgileri aktardı:

"Sağlık Bakanı, İzmir'deki yoğun bakım doluluk oranının yüzde 80'in üstünde olduğunu söyledi. Kesin bir oran vermedi, veremedi. Açıkladığı bu oran bile, yoğun bakımların dolu olduğunun itirafıdır. Bazen de olsa acil servislerde geçici olarak hastaların takip edildiğini biliyoruz. Yoğum bakımların dolu olduğunu biliyoruz. Bu noktaya gelineceği belliydi. Kontrollü normalleşmeye geçilirken bile vaka sayılarında artış vardı. Bilim insanları, Mart sonunda yeni bir pik yaşanabileceği uyarısında bulundu. Tabipler Birliği de uyardı ama hiçbir uyarı dikkate alınmadı, tam aksine kontrollü normalleşme başlatıldı. O zamanki artışlara dikkat çekerek, böyle giderse, geçmişte yaşadığımız gibi yatak bulunamayacağını ifade ettik. Hal böyleyken, yükselen rakamların sorumluluğunu 84 milyonun üstüne yüklenmesini doğru bulmuyoruz, kabul etmiyoruz."

 
Zemin kötüyse maç oynama yasağı gelecek
 
Akşener'den Cumhur İttifakı açıklaması
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şaka gibi! 14 Nisan 2021 Çarşamba 23:01

karar alıcılar siyasi olduğu için olmasın. Adamlar daha yeni lebaleb kongreler yapmışlar, niye suçluyorsun diye birde soruyor.

Yorumu oyla      2      3  
erol 14 Nisan 2021 Çarşamba 14:08

iktidar lebalep kongrelerde virüs yayarken sokaktaki insanın suçu yok. (imam cemaat misali)

Yorumu oyla      3      3  
bucalı 14 Nisan 2021 Çarşamba 12:07

İnsanlar neden kendileri önlem almazlar yasakları dinlemezler..tedbirleri herkes alacak uyacak hergün aynı şey illa güvenlik gücüyle mi birşey olması gerekli bu arada açıklama yaparken niye insanlarımızı uyarmayp siyasileri suçluyorsun. .

Yorumu oyla      2      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Virüste günün bilançosu: Vaka sayısı 60 bine dayandı!
Sağlık Bakanlığı günlük vaka sayısını açıkladı.
Haftalık vaka haritası açıklandı: İzmir için ağır bilanço!
Sağlık Bakanı Koca, 3-9 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide ...
Mutasyonlu koronavirüse karşı yerli ilaç
TÜBİTAK desteğiyle Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü'nde 37 araştırmacı, ...
 
Hemşirelerin Pfizer-BioNTech aşısı satrancı
Randevuya gelmeyenlerin aşıları ziyan olmasın diye görevli hemşirelerin ...
'Antikor kokteyli' yüzde 81 koruyucu çıktı!
ABD'li ilaç firması Regeneron'un yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı ...
İsrail BioNTech aşısının verilerini açıkladı!
İsrail'de yapılan bir araştırma, BioNTech / Pfizer aşısının iki dozunun ...
 
İzmir'de okullar S.O.S. veriyor: Korona patlaması!
Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube düzenlediği basın açıklamasında, İzmir’de ...
Ramazan ayında sağlıklı uyku nasıl olmalı?
Tüm Uyku Tıbbı ve Araştırmaları Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Vural Fidan, ...
Koronayı atlatanlara oruç uyarısı!
Koronayı atlatanlara oruç uyarısı!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva