HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Aralık 2020 Cumartesi - 14:02

Tabela kaldırıldı... Başkan Tugay'dan eleştirilere yanıt: Arlı arından utanır, arsız çekiniyor sanır!

Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı Kent A.Ş.'nin "Kent Garden" isimli restoranı için tasarlanan ve kullanıma açılan logonun HDP’nin logosuna benzediği iddiasıyla AK Parti cephesinden gelen eleştirilere Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan yanıt geldi.

Tabela kaldırıldı... Başkan Tugay dan eleştirilere yanıt: Arlı arından utanır, arsız çekiniyor sanır!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi’ne ait Kent A.Ş.'ye bağlı "Kent Garden" isimli restoran için hazırlanan logonun HDP’nin logosuna benzetilmesi tartışmalara neden olmuştu.

TABELA KALDIRILDI...
Özellikle AK Parti cephesinden gelen yoğun eleştirilerin üzerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay yazılı bir açıklama yaptı. Yapay bir gündem yaratılarak karalama kampanyasının yürütüldüğünü vurgulayan Tugay, “Bu süreçte iyiniyetli vatansever insanlarımızın akıllarında kuşku oluşturma ihtimalini bile üzüntü verici ve kabul edilemez görmemiz, aynı zamanda iftira atılan konuyla ilgili olarak zaten her zaman taşıdığımız kurumsal ve siyasi hassasiyetimiz ve kurumumuzun bu tür iftiralarla hiç bir şekilde anılmamasına dair isteğimiz nedeniyle dün bahsi geçen tabela kaldırılmıştır. Buna rağmen paylaşımlarına devam edenlerin amaçları ortadadır” dedi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“2 gündür belediyemize bağlı bir şirketin, düğün bahçesi ve restoran olarak kullanılan bir işletmesinin girişinde , “sadece o tesise ait bir tabela çalışması üzerindeki bir figürün” bir siyasi parti logosuna benzerliği iddiası üzerine, belediyemiz üzerine atfedilmeye çalışılan seviyesiz ve karalama amaçlı kampanyanın organize bir şekilde yürütüldüğünü ve kamuoyunda yapay bir gündem yaratılmaya çalışıldığını ibretle izliyoruz.

İftira ve çarpıtma ile belediyemiz yönetimine çamur atmaya ve yandaş medyada, sosyal medyada karalama kampanyası yürütmeye çalışanların Karşıyaka’yı, Karşıyaka Belediyesi yönetimini tanımadığı çok net olarak anlaşılıyor. Karşıyaka Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı tarafınca yönetilmektedir. Gerek Belediye başkanımız, gerekse belediyede sorumluluk üstlenen tüm yöneticilerimiz tam bağımsız, bölünemez Türkiye Cumhuriyeti idealine, Atatürk ilkelerine yürekten bağlı, halkçı ve yurtsever tavrından asla ödün vermeyen insanlardır. Dolayısıyla Karşıyaka Belediyesi ve yönetimine atılmaya çalışılan çamur bize yapışmaz. Bu gafil ve müfteri kampanya hiç bir şekilde amacına ulaşmaz. Belediyemize çamur atmaya, yandaş medyalarının yanlı yayınları ile temiz vatansever insanları lekelemeye çalışanların yapay ve iftiraya dayalı kampanyalar üretmeye harcadıkları zamanı ve enerjiyi ülkemizin gerçek sorunlarını çözmeye harcamalarını dileriz. Dönüp ülkemizde yarattıkları milyonlarca genç işsize, yarattıkları sosyal adaletsizliğe ve yoksulluğa baksınlar. Borç batağına soktukları, açlığa mahkum ettikleri insanları görsünler. Bu ülkenin geleceği sizin uydurma tabela tartışmalarınızla kurtulmaz. Bu açıdan toplumumuzu ve kamuoyunu bu iftira ve karalama kampanyalarına karşı bilinçle tavır koymaya ve gündeme yerleştirilmeye çalışılan uyduruk iddialar yerine gerçek sorunlarımıza odaklanmaya davet ediyoruz.

Uydurdular, çarpıttılar, gerçekle hiç bir ilgisi olmayan bir iddia ortaya attılar. Bir tabelada bir ağaç figürü üzerinden ve hatta kendi paylaşımlarında renkle ve görüntüyle oynayarak yakıştırmalar ve alçakça isnatlarda bulundular. Bu karalama ve yıpratma çabalarını, sahip oldukları yandaş medya ve organize sosyal medya yayınları üzerinden ısrarla sürdürmeye çabalıyorlar. Bu süreçte iyiniyetli vatansever insanlarımızın akıllarında kuşku oluşturma ihtimalini bile üzüntü verici ve kabul edilemez görmemiz, aynı zamanda iftira atılan konuyla ilgili olarak zaten her zaman taşıdığımız kurumsal ve siyasi hassasiyetimiz ve kurumumuzun bu tür iftiralarla hiç bir şekilde anılmamasına dair isteğimiz nedeniyle dün bahsi geçen tabela kaldırılmıştır. Buna rağmen paylaşımlarına devam edenlerin amaçları ortadadır. Bize bu iftirayı atmaya çalışanlara devlet kurumlarının tabelalarından “Türkiye Cumhuriyeti” ifadesini kimin çıkarttığını, okullarda Andımızın okunmasını kimin yasakladığını sormak ve halkımıza bu vesileyle hatırlatmak isteriz. Anadolu’da bir söz vardır; “Arlı arından utanır, arsız çekiniyor sanır” Karşıyaka Belediyesi her zaman olduğu gibi tam bağımsız, bölünemez, çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti ülküsüne ve Atatürk İlkelerine tam bağlılıkla, halkımızın gerçek sorunlarına, gerçek çözümler üretmek üzere çalışmaya devam edecektir.

 
Bergama raporunda neler var?
 
Lokantaların havası 'ultraviyole' ışıkla temizlenecek
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak-korum alttan üstten! 19 Aralık 2020 Cumartesi 22:46

Yav bu restoran sonuçta. Bi google taramasında kopyala-yapıştır yapıvermişlerdir logoyu. İlçe belediyenin yat-kalk hdp düşündüğünü sanmıyorum. 8Yoksa ben hdp kapatılsın diyen biriyim yani...

Yorumu oyla      5      3  
Bu neyin kafası? 19 Aralık 2020 Cumartesi 21:00

Yine saçma sapan yorumlar var. Bu zihniyetin aldığı oy Karşıyaka'da belli ama tehdit bile edebiliyorlar. Kaldırma uzmanı arkadaş, Türgev logosunu da kaldırsana.

Yorumu oyla      5      4  
Tibet 19 Aralık 2020 Cumartesi 20:22

Tunc bey de gorsun bunu Cav bellacilar sizi Mustafa Ozuslu sen daha betersin

Yorumu oyla      3      4  
Mister No 19 Aralık 2020 Cumartesi 18:51

Uzay caginda, teknolojinin zirve yaptigi bir dönemde Logolar üzerinde tartisma ancak bizim gibi gerinin gerisinde kalmis toplumlarda olur. Basimiza gelen ve gelecek her musibeti hak ediyoruz demektir. Bogaz tokluguna calismak, asgari ücret ile bogulmak bile fayda etmiyor. Kafa bu olunca daha kötüsünü hak ediyoruz demektir.

Yorumu oyla      5      3  
taner 19 Aralık 2020 Cumartesi 18:29

daha dikkatli logo seçersiniz artık.

Yorumu oyla      4      5  
altan koralttan 19 Aralık 2020 Cumartesi 18:24

kaldırmazsan kaldırırlar aslanım..deneseydin görürdün...

Yorumu oyla      9      8  
Komedi 19 Aralık 2020 Cumartesi 17:08

Evet, doğru. Talimat Kandil'den gelmiş. Çok sakıncalı bir logo. Eğik kaşık-çatalın manası çok derin. Kolonyayı acil azaltmak lazım. Belli ki iyi gelmiyor.

Yorumu oyla      6      5  
İzmirli 19 Aralık 2020 Cumartesi 16:46

Bunlar PKK seviçileri savçılık derhal el atması gerkir.içinize PKK kaçmış kaç kişi var içinizde size onlar nasıl hükmediyor yazıklar olsun size partinin düştüğü hale bakarmısın.

Yorumu oyla      4      6  
emrullah 19 Aralık 2020 Cumartesi 14:20

demek ki doğruymuş. onun için kaldırdnız.

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama raporunda neler var?
Sayıştay Bergama Belediyesi’nde yaptığı incelemede toplu sözleşmelerle ilgili uyarılarda bulundu.
Sayıştay’dan Torbalı Belediyesi’ne: Gazino ve pavyondan neden vergi almadın?
Sayıştay, Torbalı Belediyesi’nin mali harcamaları ve gelirlerini incelerken ...
Kültürpark'ın planı belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin simgelerinden Kültürpark’ı doğal ...
 
Türkiye’nin konuştuğu belediyenin ‘Z Raporu’!
Sayıştay Başkanlığı 2019 yılı raporunda Menemen Belediyesi ile ilgili ...
Karabağlar'da kısıtlama günleri fırsata çevriliyor
Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında hafta ...
Büyükşehirden yavru köpeğe çarpan sürücüye ceza
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, önceki gün Çiğli'de bir yavru ...
 
Karabağlar’a Sayıştay uyarısı: Protokol var, gelir yok!
Sayıştay, Karabağlar Belediyesi’ne ilişkin mali inceleme raporunu tamamladı. ...
Sayıştay'dan Buca Belediyesi'ne uyarı: Doğrudan teminlere dikkat edin!
Sayıştay, Buca Belediyesi’yle ilgili yaptığı incelemede belediyelerde ...
Sayıştay’dan 634 işçi için izin vurgusu: 42 bin 209 gün kullanılmamış!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü’nün mali harcamalarını ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva