HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2021 Salı - 12:56

Sürekli'den yeni açıklama... 'Agamemnon polemiği' hız kesmiyor!

Urla'da 2017 yılından beri hizmet veren ve son olarak Pasaport İskelesi'ne getirilen "Agamemnon" isimli yüzer iskele tartışmalara neden olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açıklamalarına yanıt veren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Bu şehirde elbette her renkten insan yaşıyor. Ama temel hassasiyetlerin bilerek ve isteyerek göz ardı edilmesi, kabul edilemez. Hele ki; tepkiler karşısında, “Bana iftira ediyorlar”, “Karşı kampanya başlattılar gibi savunmalarla sahneye çıkıyorsanız, durum daha da vahimdir. Sözün kısası; ne ekersek onu biçeriz" dedi.

Sürekli den yeni açıklama...  Agamemnon polemiği  hız kesmiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufundaki bir yüzer iskeleye 2017 yılında “Agamemnon” isminin verilmesi ve iskelenin Pasaport İskelesi'nde getirilmesi kentte tartışmalara neden oldu. Yunan Kralı'nın isminin verildiğini iddia eden kent muhalefetinin sözlerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den yanıt gelmişti. "Sosyal medya üzerinden başlatılan, iktidar ittifakının il başkanlarının da katıldığı yalan kampanyasına yanıtımızdır" başlıklı açıklamada iskelenin isminin Başkan Tunç Soyer tarafından verilmediği ve Urla’daki yerine dönecek olan yüzer iskele adını, Balçova’da hizmet veren Tarihi Agamemnon Kaplıcalarına ithafen turistik amaçla alındığı belirtilmişti.

Son olarak AK Parti İzmir İl bşakanı Kerem Ali Sürekli, yayınlanan açıklamaya yanıt verdi. Meselenin sadece bu iskeleye verilmiş olan isim olmadığının altını çizen Başkan Sürekli, yaptığı açıklamada; “ Tunç Soyer şimdiye kadar ne yazık ki; Kadifekale Pazarı’ndan arabalı vapur anketine, mizah festivaline Türk ve İslam düşmanlarının davetine kadar pek çok tartışmalı konuyla gündeme geldi. Doğaldır ki; fotoğraf büyük olunca ayrıntı da büyüyor. Ne ekersen onu biçiyorsun…” diye konuştu.

Başkan Sürekli sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘’ ‘Dervişin fikri neyse zikri de odur’ dedik ve böyle giderse demeye de devam edeceğiz. Bir düşünelim! Kadifekale yerine, üretici pazarına ‘Pagos’ ismini kim verdi? ‘Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakın’  diyen kimdi?  ‘İzmir bayrağı ve parasını’ kim gündeme getirdi. Mizah festivaline, Türk ve İslam düşmanı karikatüristleri İzmir’e davet eden ve yine aldığı tepkiler neticesinde geri adım atan kimdi? Soyer’in tartışmalı tutum ve tercihleri hep vardı. İşte bu sebepledir ki algılar olgu haline dönüştü.’’ dedi.

“Yine de gönül isterdi ki; bu şehrin belediye başkanı, bu şehrin tüm değerlerini kucaklasın.’’ diye sözlerine devam eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ‘’Çaka Beyi, Umur Beyi, Teğmen Celil’i yok sayıp, karşılarında sadece Agamemnonları anar ve savunursanız sonuç budur! Üslup konusuna gelince; eleştirilerimizi hangi dille yaptığımız ortada. Kimin tahammülsüz ve anti demokratik olduğu da, Büyükşehir Meclis kayıtlarıyla sabit.” Bu tartışmayı olmadık mecralara sürükleyenlerin, gösterilen tepkilerin dayanağını sorgulaması gerekir.’’ dedi.

‘ETKİ-TEPKİ-GERİ ADIM’ DÖNGÜSÜ…
İzmir’in tarihi ve milli değerlerine bağlı, farklı inanç ve kültürlere saygıyı içine sindirerek birlikte yaşama becerisine sahip bir şehir olduğunu vurgulayan Sürekli; “ Her seferinde; etkiyi yaratıp, tepki görünce geri adım atmakla olmaz. Bu kötü bir döngüdür. Tarihimizi, milli hassasiyetlerimizi gözeten, kucaklaşıcı bir tutum sergileme konusunda direndikleri sürece bu tartışmaların sonu gelmeyecektir. İzmir ki; istiklal mücadelesinin simgesidir, vatanperverliği, bayrağına ve milli birliğine sahip çıkışıyla örnektir. Bu şehirde elbette her renkten insan yaşıyor. Ama temel hassasiyetlerin bilerek ve isteyerek göz ardı edilmesi, kabul edilemez. Hele ki; tepkiler karşısında, “Bana iftira ediyorlar”, “Karşı kampanya başlattılar gibi savunmalarla sahneye çıkıyorsanız, durum daha da vahimdir. Sözün kısası; ne ekersek onu biçeriz. Soyer, ektiğini biçiyor. Meseleyi uzatmaktan medet umanlar, bir de bu açıdan bakmayı denesinler! ” diye konuştu.

 
'Akkuyu Nükleer Santrali'nde çatlak' iddiasına açıklama
 
Bergama OSB’ye yeni yatırımcı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hadi len sen de! 12 Ocak 2021 Salı 23:46

Başka işiniz yok mu? Sen ekonomiden bahset. Asgari ücretten bahset. Aşıdan bahset. Lafı çevirecek konular armayın.

Yorumu oyla      6      3  
TC misafir 12 Ocak 2021 Salı 22:53

Salgın nedeniyle resmi kaynaklara göre her gün 200 civarı insan hayatını kaybediyor ben bu muhabbete agamemnon değil ağa bu durumdan memnun derim, sorunlar hasıraltı ne de olsa. Kerem efendi! akşamları pazaryerlerine tezgahlar kaldırıldığı sırada bir uğra yönettiğinizi sandığınız ama aslında titanikten beter ettiğiniz ülkenin halini görün çürük meyve ve sebzeleri toplamaya çalışan insanları gördüğünüzde. Gördüğünüzde diyorum ama siz asla bakmıyorsunuz ki göresiniz.

Yorumu oyla      5      3  
12 Ocak 2021 Salı 16:50

Boş işler neler, liste yapar mısın?

Yorumu oyla      5      3  
gazo 12 Ocak 2021 Salı 16:11

Siz izmirli değilsiniz,polemik yaratarak izmiri alamıyacaksınız.

Yorumu oyla      13      4  
ST 12 Ocak 2021 Salı 15:55

Tenkit edecekseniz ciddi şeylerle uğraşın, boş şeylerle, mitolojik isimlerle, 3000 yıllık isimlerle değil, Belediye Başkanını nereden vuracağız derken komik oluyorsunuz.

Yorumu oyla      16      4  
private35 12 Ocak 2021 Salı 15:27

bilmeden yorum yapanlara : bu iskele onarımda olan iskele için geçici olarak getirilmiştir. dahası şu ki bu isim bu topraklarda bulunmuş mitolojik bir kral ismidir. smrna meydanı homeros vadisi, agora gibi. bunlarla uğraşacağınıza izmire ankaradan hizmet getirin. 35 proje derken eski bakanınız yapmaya söz verdiklerinizi yaptırın. boş laf zırvalıklarını bırakın

Yorumu oyla      14      4  
Bir İzmirli 12 Ocak 2021 Salı 14:45

İBB ve Başkanı Soyer boş işlerle uğraşırsa arkası bu gelir. İzmir hizmet bekliyor, laylaylom işlerden projelerden sıkıldık. Herkesin aklını başına alması gerekiyor. CHP'nin İzmir'in gerçek ve somut sorunlarını çözmesini bekliyoruz. Pandemi olmasa ulaşım-trafik sorunu patlayacak örneğin... Bakalım bu hafta beklenen yağmurda neler olacak?

Yorumu oyla      3      18  
süleyman 12 Ocak 2021 Salı 14:15

İnsanlar işsiz,maaşlar yetmiyor,herşeyden korkuyoruz fetocusun diyecekler,PKK lısın diyecekler,cumhurbaşkanına hakaret ettin diyecekler orada aşı yok,varsa yoka hamaset bırakın bu işleri yemiyoruz.

Yorumu oyla      15      4  
Millet geçinemiyor, bunlar isimlere takmışlar 12 Ocak 2021 Salı 13:19

Bu ne boş muhabbet!

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sözde Cumhurbaşkanı demeye devam edeceğim'
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP PM toplantısı ...
Bahçeli'den 'parlamenter sistem' açıklaması
''Güçlendirilmiş parlamenter sistem'' önerilerine karşı makale kaleme ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta gençlere seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Geleneksel Sporlar Tesisi açılışında ...
 
CHP'li Özkan'dan o iddialara yalanlama: Grup kararı yok!
Gaziemir Meclisi'nde yaşanan gerginlikler hakkında açıklamalarda bulunan ...
CHP'li Sertel açıkladı: MKE’den 4.2 milyon Euro’luk ölü yatırım
MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikasında 4 milyon 287 bin Euro’luk ...
CHP Milletvekili Kani Beko: SODEMSEN'in hemen aradan çıkması lazım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, DİSK ve işçilerle ilişkilerinin ...
 
CHP boykot etti, Menemen'de kura çekilemedi
İzmir Valiliği’nin olağanüstü toplantı çağrısı ile bir araya gelen olan ...
AB'den Türkiye ile diyalog açıklaması!
Avrupa Birliği Komisyonu sözcülerinde Peter Stano, Türkiye-AB ilişkilerine ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık dava
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açtı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva