HABERLER>POLİTİKA
10 Ekim 2020 Cumartesi - 18:01

Sürekli'den Soyer'e 'yağmur' eleştirisi: Cemreler düşecek dediler, İzmir perişan oldu!

AK Parti Buca İlçe Kongersi'nde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi. Sürekli, “Tunç Soyer seçim döneminde 'cemreler düşecek’ dedi. Ne oldu, cemreler düşmedi ama İzmir küme düştü. Geçen gün yağmurlar başladı, ilk yağmurda İzmir perişan oldu. Altyapı yok. Çiçek, böcek aşk, lay lay lom" ifadelerini kullandı.

Sürekli den Soyer e  yağmur  eleştirisi: Cemreler düşecek dediler, İzmir perişan oldu!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - AK Parti'de kongre maratonu devam ediyor.  Cumartesi mesaisinde ilk olarak Çeşme kongresini gerçekleştiren AK Parti Teşkilatı, günün ikinci ve son kongresini de Buca'da gerçekleştirdi. Buca'da mevcut ilçe başkanı Hakan Kalfaoğlu, tek aday olarak girdiği kongrede delegelerin oyunu alarak güven tazeledi.

Buca'da gerçekleştirilen kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar ve Mahmut Atilla Kaya, eski Ekonomi Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi ile çok sayıda partili katıldı. 

 Kongre'de Divan Başkanlığı görevine AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan seçildi.

SÜREKLİ: İZMİR KÜME DÜŞTÜ!

Buca'nın 2019 yerel seçimlerinde destan yazdığını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Buca'nın Cumhur İttifakı'na ihtiyacı olduğunu söyledi. Sürekli, "Hakikaten Buca yerel seçimde destanlar yazdı. Başarı büyük. Başta o dönemki ana kadememize ve adayımıza teşekkür ediyorum. Gençlik kollarımız seçim döneminde daha atanmamıştı ama çalışıyordu. Alkışlıyoruz. Kadın kolları, sizler hem yerel seçimde destan yazdınız hem de yazmaya devam ediyorsunuz. Helal olsun sizlere, mahalle başkanlarımız uç beylerimiz. Sokakta en çok sıkıntıyla karşılaşanlar onlar. Yüzde 46-47 oyun sebebi işte bu inançtan motivasyondan belli. Olmadı ama biz çalışmaktan sorumluyuz. Takdir Cenab-ı Allah’tan. Bundan sonra hedefe bakacağız. Durmak yok yola devam. Buca 2024’te sonuca ulaşır. Bu işler yarım kalmaz. Başladık, bitireceğiz. Bundan sonra ayda 3-4 defa Buca’dayız. Yapacak çok işimiz var. Buca’nın Cumhur İttifakına ihtiyacı var. Bunlar, şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer seçim döneminde 'cemreler düşecek’ dedi. Ne oldu, cemreler düşmedi ama İzmir küme düştü. Geçen gün yağmurlar başladı, ilk yağmurda İzmir perişan oldu. Altyapı yok. Çiçek, böcek aşk, lay lay, lom. Bunların bir şey yapmaya niyeti yok. Bunlar lay lay lom için geldi. Musluklardan su akmıyor ama sokakları su basıyor. 500 günlük icraatlarını değerlendirelim dedik. İcraat yok. Dişe dokunur bir şey yok. Milletvekillerimiz destek oldu da 3-4 proje faaliyete geçti. Buca’ya metro dediler, onay ertesi gün geldi. Özkanlar Pazar yeri, pazarcıları kaosa sürüklediler... Bizlerin desteğiyle sorun çözüldü. İktidar üstüne düşeni yapıyor. Belediye yapmıyor. Buca’nın, İzmir’in makus talihini değiştirmek için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

2024'DE HEDEFE ULAŞACAĞIZ

Sürekli sözlerine şu ifadeler ile devam etti:
 "2012’de de üye kampanyası başlatmıştık. Sonuçları aldım. İlçe başkanlarımla paylaştım. Torbalı, Menderes, Ödemiş, Kemalpaşa 2012’de destan yazıp rekor kırmış, 2014’te belediyeleri kazanmışız. Durmadan yılmadan çalışarak sonuca ulaşıyoruz. Gönül seferberliğinde de amacımız aynı. 2023’te işaret fişeğini yakacaksınız. 2024’te hedefe ulaşacağız.  50 bin üyeyi geçtik. 3 Kasım’da Türkiye genelinde 1 milyon üyeyle final yapacağız. Üye sayımız 11 milyon olacak. Türkiye’nin her yerinde dimdik yürüyoruz, yürümeye de devam edeceğiz. Karabağlar, Gaziemir, çiğli, Menemen destanlar yazdı. Sıra Buca’da. 3 Kasım’a kadar Buca durmadan yorulmadan çalışacak. Buca 3 bin üyeyle birinci olacak. Ben buna inanıyorum."

KONGREDE SANDALYELER HAVADA UÇUŞSUN DİYE BEKLEDİLER

Buca kongresinde açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, kongrede yaşanan heyecandan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Dağ, "Ben bu kongrede bir şey hissettim… Bu bizim 23'üncu kongremiz ve çok heyecanlı bir kongre yapıyoruz… Bu kongrede görüyoruz ki kadın ve gençlik kolları bir rekabet içinde. Bu rekabet oldukça iyidir… Ben sadece İzmir'de değil Tüm Türkiye'de kongrelere katılıyorum. Tüm Türkiye'de 18'inci yılda 7'nci kongrelerimiz gerçekleştiriyoruz. Ancak pandemiye rağmen yeni yeni katılımlar ve yeni heyecanlar görüyoruz… Allah bizi sizlerin bu coşkusuna ve heyecanına layık etsin. Bu dönemde herkesin kongrelerde bir beklediği vardır… Özellikle bizden rahatsız olanlar. AK Parti'den ve Recep Tayyip Erdoğan'dan rahatsız olanlar bu kongrelerde havada sandalyeler uçuşsun diye beklediler. Ancak bugün Türkiye'de yüzde 90'ının tamamladık ve güzel bir heyecan var. Ben Buca'ya bunun içinde ayrıca teşekkür ederim. Benim için en heyecanlı kongre olarak hafızamda burası yer edinilecek. İnşallah Hakan kardeşim herkesi kucaklayarak hereksi AK Parti çatısında altında toplayacak. Hepimiz gelip geçiciyiz… Bu görevleri bulunmuş olduğumuz süre zarfında yapıyoruz… Bundan sonrası bu vazifelerde bulunduğu sürece teşkilatımız olaylara nereden bakarsa bizde oradan bakacağız. Belki ilerleyen süreçlerde de görevlerimizi başlarına devredip verilen görevleri yapacağız. AK Parti'de bu misyonunun elinde tuttuğu sürece ilelebet hayatına devam edecektir" diye konuştu.

BUCA METROSUNU TAKİP EDİYORUZ

İzmir yararına olan konularda iktidar olarak desteklediklerini belirten Hamza Dağ, sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü:
 "Hep İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki yönetimi ve şimdikiler biz çalışacağız da hükümet bizi çalıştırmıyor gibi söylemler söylediler. Şimdiye kadar bizden 4 talepleri oldu… Birinde dediler ki havayolunda çok fazla trafik var… Konak Tünelini yaparken, yeşillik caddesini Büyükşehir ağına alır mısınız dediler daha göreve geldiklerinin 2'nci ve 3'ncü ayında tamamladık. Buca metrosu için bizle konuşmaları gerekirken baktık ki basın üzerinden bize göndermeler yaptılar. Buca metrosu konuşmaları yapıldığı ancak yetkililer bu metro projesini imzaladı ve bu şekilde kredi almasını sağladı… Çiğli Tramvayı... Çiğli Tramvayı için Ulaştırma Bakanlığı onayı lazımdı onu da çözdük. Bu konularda peki bir gelişme var mı? Biz bu işleri tamamlayalı 1 yılı geçti… Takip ediyoruz. Bu onu da biz tabii ki salgın döneminde dikkate alıyoruz. Bunların yapılması kolay değildi, bizde ona göre takip ediyoruz… Hele hele Buca metrosu hem İzmir hem Buca için çok önemli bir icraattır. Biz bunu takip ediyoruz.  Buca Cezaevi için Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç çağrıda bulundu ve bizde hemen çalışmalarına başladık. Bu konuda da yakında müjdeyi vereceğiz… Siyaseten bir prim elde etme konusunda hiç kimse bir yol izlemesin… Biz belediyelerin makul isteklerinin hepsini çözmek için tüm belediye başkanları ile birlikte hareket ediyoruz. Bölgemiz kritik süreçten geçiyor ancak sadece bizim bölgemizi ilgilendiren bir konu yaşamıyoruz… Vakti zamanında Suriye'de Libya'da ne işimiz var diyenler bugün geldiğimiz noktada ağzını açabiliyor mu? Açamıyorlar… Buca Kongresi'ne soruyorum… Ermenistan yukarı Karabağ PKK VE PYD üyelerini götürdü diye bir iddia var. Bununla ilgili CHP'den bir açıklama geldi mi? Hayır … Çünkü ortakları PKK ve PYD var… Bu ülkede en temel sorunları çözmüş bir iktidarız… ARGE başkanı olarak bugün bizim Tayyip beyin bir daha iktidarda olmamasını amaçlayanlar hiçbir şekilde sonuca ulaşamayacak. Çünkü iktidardan rahatsız olanlar bile bu muhalefet bir şey yapamaz diyor. Devletin birçok konusu var…  Pandemi sürecinde yaptıklarımız ile partimize destek git gide artıyor… Özelikle ekonomi üzerinden farklı bir eleştiri noktasına giden bir muhalefet var… Sanki bu ülke ve dünya salgın süreci yaşamadı… Sanki bu ülke ve diğer ülkeler para basmak zorunda kalmadı… Bunları herkes yaptı… Salgın sürecinde 3 ülke en iyi şekilde geçirdi. Biri Güney Kore, diğer Almanya ve diğer de Türkiye."

ÇÖPLERİ DAĞLARA, DERELERE ATIYORLAR

Kongre'de konuşan eski Ekonomi Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi ise, "Sizin enerjinizi 2019 Kasım'dan itibaren görmeye başladık. Hep yanımızda ve arkamızdaydınız… Biz elimizden gelen gayret gösterdik, sokak sokak dolaştık ve İzmir aşkımızı bir bir anlatmaya çalıştık. İlk önce bizim projelerimizin karşısında il olarak gerçeği söyleyip proje anlatamayacağız demişlerdi. Sonrası bizim İzmir için gerekli olan projelerimizi açıkladıktan sonra bunlar coştular ve cemreler açıkladılar. Bundan 1-2 yıl sonra tekrar söyleyeceğiz… Hiçbir şey yapmıyorlar ve hiçbir şey yapmayacaklar… Bunların böyle bir niyeti yok. Çünkü bunlar İzmir'in problemlerini gördüklerinde ödleri kopuyor. Bunlar kenarda lay lay lom… Biz İzmir'in problemlerinden korkmuyoruz… Yaparsa biz yaparız. Biz Buca'nın problemlerini gündeme getirdiğimizde bunların ulaşım diye bir projeleri bile yoktu… Çöplerleri dağlara derelere atıyorlar, körfeze kanalizasyon veriyorlar… Biz 2019 Mart'ta anlattık mücadele ettik… İzmir'in genelin yüzde 39 oy aldık, ancak benim kitabımda başarı kazanmaktır… Kazanamadık demek ki başaramadık. Başaramaz mıyız? 2023'de inşallah İzmir'de birinci parti oluruz, 2024'de ise başka Büyükşehir olmak üzere Buca'da AK Parti bayrağını ilk sıraya dikeceğiz. Biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başladığımız hiçbir işi yarım bırakmadık, bunu da tamamlayacağız inşallah… 2004 yılında Türkiye'de hava kirliliğinde 1 numara olan  Denizli'yi bugün Türkiye'nin parmakla gösterilen ili yaptı… Onların işi sadece lay lay lom… Sen çiçek böcek göreceksen gel Denizli'ye götürelim seni… Hakkın olmadığı bir yer vardır sadece… Siyasetteki makamlarda ve devlete ait olan yerlerde hak sadece millete aittir… Parti makamlarındaki hak ise partiye aittir" ifadelerini kulandı.

O ZEYBEK SAAT KULESİNDE OYNANACAK

2024 seçimlerinde Buca ve Saat Kulesi'nde zeybek oynayacaklarını belirten Zeybekçi, sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü:
"Delegelerimizin oyları ile seçilecek olan Hakan kardeşine ve ekibine rabbimizi yardımcı olsun… Bilin ki burada bir ağabeyiniz var, çağırmanız yeter… Enteresan zamanlardan geçiyoruz ondan dolaylı birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Türkiye artık eski dönemlerdeki gibi değil… ABD'nin başkan adayından Fransa'ya kadar hepsinin hedefinde Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye var… Herkesin hedefinde Recep Tayyip Erdoğan varsa bilin ki doğru adam Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'dir. O zeybek Buca'da oynanacak… O zeybek Saat Kulesi'nde oynanacak…"

BUCA'DA BÜYÜK BİR İVME YAKALANDI

Buca'da olan sorunları yine AK Parti'nin çözdüğünü belirten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da büyük bir ivme yakalandığını belirtti. Kaya, "AK Parti 2001'de siyaset sahnesine çıktığında diğer siyasi partilerden faklı bir yaklaşım ortaya koydu. AK Parti siyaseti bir dava olarak nitelendirerek bu güne kadar lideri ile birlikte buraya kadar gelmiştir. AK Parti'de siyaset yapan bizler birilerini milletvekili meclis üyesi olması için siyaset yapmıyoruz. Bizim sevdamızı Türkiye'deki tüm mazlumlara tüm insanlara ulaşma çabasıdır. Dolayısıyla AK Parti'nin sahibi millettir… 2019 yerel seçimlerinde Buca'da CHP'deki karışıklıklar ile birlikte çok büyük bir ivme yakaladık. Ancak maalesef istediğimiz sonuçları alamadık. Buca'da oylarımızı ittifakımız ile birlikte arttırdık ancak istediğimiz neticeyi alamadık. CHP bu kadar aday karmaşası yasarken… CHP'nin ulaşım ve altyapı sorunlarını çözemeyeceğini vatandaşlar biliyor… O zaman ne yapacağız aramızdaki kardeşlik duygusunu güçlendireceğiz. Hakan kardeşimden ilk ricam, Buca'da adamcılığı bitireceğiz… Sen Buca'da şimdiye kadar hiçbir siyasi kavganın içinde olmadın… 2024'de yerel seçimlerde Buca'yı kazanmayı inşallah sen ve arkadaşlarımız sağlayacak. Buca'da bir sorun varsa bunu yine AK Parti çözüyor. Bakın Buca Cezaevi… Yakında inşallah müjdeyi Buca'ya vereceğiz" dedi.

BERABER YÜRÜMEK ZORUNDAYIZ

Kütahya Milletvekili Divan Başkanı Ahmet Tan, teşkilata birlik mesajı verdi. Tan, "Son zamanlarda ülke gündemimizi biliyorsunuz. Her tarafta üstümüze geldikleri bir dönem yaşıyoruz. Zirveye çıkarken her metrede rüzgar sert eser... Bu 18 yıllık iktidar dönemimizde ülkemiz metre metre yukarı çıkmakta ve farklı durumlara maruz kalmaktayız. Bugüne kadar birbirimize daha sakı sarılmak zorundayız. Teşkilat mensubu arkadaşlarımız bu davanın bir eri olarak bu davaya sahip çıkmak zorundadır. Buna evlatlarımız ve torunlarımız için mecburuz…  Bugün için bizden kanımızdan canımızdan vazgeçin diyen yok ancak bu davayı anlatmak zorundayız. Cumhurbaşkanımız ile beraber yol yürümek zorundayız. Topu birden üstümüze geliyor… Bu yüzden birlikte olmalıyız" ifadelerini kullandı.

 

ÜLKEMİZ KRİTİK BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR

Büyük resme iyi bakılması gerektiğini belirten AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, "Bugün aldığımız görevi helal ettirmenin görevi içinde güç toplamak için buradayız. AK Parti kongreleri yenilenmedir. Hizmet yarışında bir bayrak değişimidir. Allah izin verirse sizlerin desteği ve oyları ile ilçemizde seçilmiş bir başkan olacağım. Ülkemizde olduğu gibi İzmir'de de partimizin bütün teşkilatları ile önce Türkiye diyerek kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz. Ülkemiz çok kritik bir dönemden geçmektedir. Büyük resminde hissemize düşen rolü iyi anlıyor olmalıyız. Yakın zamanda ABD'de yapılacak bir seçim var. Burada adaylardan biri İstanbul yerel seçimlere atıfta bulundu ve desteklerini açıkladı… Buradan şu sonuca varıyoruz ki İstanbul sadece İstanbul değil… Partimizin kazandığı bir İzmir ve Buca, sadece buralardan mı ibarettir?" diye konuştu.

 
İğrenç olayı doktorlar ortaya çıkarmıştı: Toprağa verildi!
 
TFF'den seyirci kararı: Yüzde 50 kapasiteyle...
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 11 Ekim 2020 Pazar 11:05

Bu kardeşinize verin yetkiyi dediler Ülke perişan oldu !!!

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 10 Ekim 2020 Cumartesi 19:28

O kadar başarılı belediyecilik yaptınız ki daha önce Buca'yı en son seçimde de Torbalı, Selcuk,Menderes ve Kemalpaşa belediye başkanlığı seçimlerini kaybettiniz.

Yorumu oyla      8      3  
Ekmel 10 Ekim 2020 Cumartesi 18:58

Tunç Soyer TAm bir hayal kırıklığı tamDoğru Cemre nereye düştü

Yorumu oyla      3      8  
M.Sinan ÖZTAN 10 Ekim 2020 Cumartesi 18:56

AKP'lıler saçmalamış.AKP'li belediye başkanı olsaydı bunlar olmayacakmıydı.

Yorumu oyla      8      4  
Teşkilatın numarasını verin 10 Ekim 2020 Cumartesi 18:15

Kış geliyor; ne cemresi!

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O siyasetçi, ikinci fakülteyi de bitirdi
Meslek lisesini bitirdikten yıllar sonra 49 yaşında üniversiteye başlayan ...
Sındır'dan GSM operatörleri için flaş iddia!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, elektronik haberleşme istasyonları ...
'Ülkeyi seviyorsan Türkiye'yi seçime götür'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ...
 
Kınık'ta AK Partili kadınlar Nadide Mutluer ile ‘devam’ dedi
Adalet Ve Kalkınma Partisi Kınık Kadın Kolları Başkanı Nadide Mutlu, kongrede güven tazeledi.
'Ülkeyi seviyorsan Türkiye'yi seçime götür'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ...
Korona'ya yakalanan CHP'li vekil yoğun bakımda
Yeni tip corona virüs (Covid-19) testi pozitif çıkan CHP Şanlıurfa Milletvekili ...
 
AK Partili Nasır’dan 'Mavişehir' çıkışı: Vebal aldılar!
Karşıyaka Mavişehir’de TOKİ tarafından 58 milyon TL’ye satılan arsalardan ...
CHP İzmir'de ilçe başkanları zirvesi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 12 Ekim'de ...
Bakanlık’tan Büyükşehir ve Balçova’ya ‘İnciraltı’ daveti!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İnciraltı’nın planlanması ile ilgili olarak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva