HABERLER>SPOR
20 Temmuz 2021 Salı - 12:46

Süper Lig'de 18 yıl sonra ilk! Ekmekçioğlu ve Sepil'den 'yarı yarıya seyirci' açıklaması

Süper Lig'de 18 yıl sonra ilk kez iki takımla temsil edilecek olan İzmir'de derbi heyecanı yaşanıyor. 2021-2022 sezonunun 5'nci haftasında 19 Eylül günü oynanacak Altay-Göztepe derbisi için taraftarlar  müsabakaya 2 aydan uzun bir süre olmasına rağmen 'derbiye yarı yarıya seyirci alınsın' çağrısında bulunmaya başladı. Akıllara 2014-2015 sezonunda Karşıyaka ve Göztepe arasında İzmir'de oynanan ve yarı yarıya seyirci girişinin uygulandığı derbi gelirken, Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil taraftarların çağrısına Ege'de Sonsöz'den yanıt verdi.

Süper Lig de 18 yıl sonra ilk! Ekmekçioğlu ve Sepil den  yarı yarıya seyirci  açıklaması

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - Son olarak 2002-2003 sezonlarında Süper Lig'de derbi heyecanı yaşayan İzmirli futbolseverler, 18 yılın ardından yeniden Süper Lig'de 2 temsilci ile temsil edilmenin mutluluğunu yaşıyor.

2002-03 sezonunda Göztepe ve Altay ile Süper Lig'de temsil edilen İzmir, sezon sonu iki kulübün de küme düşmesi ile birlikte 18 yıl boyunca Türkiye'nin en büyük liginde sadece 1 temsilci ile temsil edilme hakkını kazanabilmişti.

2016-2017 sezonunda Play-Off mücadelesi sonucu Göztepe Süper Lig'e yükselen 3'ncü kulüp olurken, 2020-2021 sezonunda yine Play-Off mücadelesi veren Altay'da mücadelelerden galip gelerek 2021-2022 sezonu için en üst ligde mücadele etme hakkı kazanan 3'ncü kulüp olmuştu.

18 YIL SONRA EN BÜYÜK LİGDE İZMİR DERBİSİ
2002-2003 sezonu sonrası yeniden İzmir Altay ve Göztepe ile temsil edilme hakkı kazanırken, İzmirli futbol severler de 18 yıl sonra yeniden derbi heyecanı yaşayacak.

FOLKART'ın düzenlediği 'İzmir'in renkleri tek yürek' sponsorluk sözleşmesinde konuşan Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil,  " İlk maç Özgür başkanın misafiri olacağız. Herhalde Bornova Stadı'nda oyancağız. Alsancak stadının bitmesini de bizlerde çok istiyoruz, ancak her halde tamamlanması Kasım ayını bulacaktır" ifadelerini kullanmış, Altay Kulüp Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ise, " Önemli olan bizim için İzmir'in kazanması. 18 yıl sonra bir İzmir derbisi oynanacak, bundan dolayı çok heyecanlıyım" diye konuşmuştu.

Açıklamalar sonrası ise gözler 19 Eylül'de Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumunda oynanacak maça çevrildi. 18 yıl sonra gerçekleşecek ilk derbi olmasından kaynaklı iki kulüp taraftarı da derbi için gün sayarken, gözler tribünlerdeki koltuk dağılım sayısına çevrildi.

2015'DEKİ DERBİ YARI YARIYA OYNANMIŞTI
2014-2015 sezonunda ezeli rakipler Göztepe ve Karşıyaka İzmir'de derbi heyecanı yaşarken, iki kulübün centilmenlik anlaşması gereği İzmir Atatürk Stadı'nda gerçekleştirilen mücadele için 'yarı yarıya seyirci' kararı alınmıştı. Oynanan mücadelede iki ezeli rakip arasında büyük olaylar yaşanmazken, müsabaka Türkiye'ye örnek olmuştu.

TARAFTARDAN 'YARI YARIYA' ÇAĞRISI
İzmirlilerin özlemle beklediği derbide taraftarlar henüz lig başlamadan 'yarı yarıya seyirci alınsın' çağrısında bulunurken, İzmirlilerden yükselen çağrıya Altay Kulüp Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil Ege'de Sonsöz'den yanıt verdi.

EKMEKÇİOĞLU: PANDEMİ KOŞULLARININ BİZE GÖSTERECEKLERİ ÖNEMLİ
Taraftarın çağrısını değerlendiren Altay Spor Kulüp Başkanı Ekmekçioğlu, "Öncelikle pandemi koşullarının bize ne el vereceğini görmemiz lazım. Süper Lig'de derbinin oynanacağı 5'nci haftaya kadar bir şeyler değişir mi değişmez mi bilemiyoruz. Ancak tabii ki bizim ev sahipliğimizde gerçekleşecek derbinin güzel bir şekilde oynanması için bütün olanakları sağlarız, bunu iki kulüp arasında görüşüp tartışmamız gerekiyor. Buradaki en önemli konu artık kazanan İzmir olacak.  18 yıl sonra oynanacak böyle bir derbiyi kesinlikle İzmir çok özlemişti. Bizde büyük bir heyecanla bu maçı bekliyoruz" diye konuştu.

SEPİL: BİZ İZMİR'DE HER ŞEYİ YAPARIZ
Açıklamalarda bulunan Göztepe Spor Kulübü Başkanı Sepil ise, "Tabii ki bu konuyu Altay Kulübü ile konuşuruz ancak bu sadece biz kulüp başkanlarının verebileceği bir karar değil. Bildiğiniz gibi Federasyonun bu konuda yüzde 5, yüzde 95 diye bir uygulaması var. Biz İzmir de bunu bir kere uyguladık Karşıyaka ile ancak o zaman passolig istemi geçerli değildi… Biz İzmir'de her şeyi yaparız... İzmir her şeyin ilki… Geçmişte de yaptık, bugün yaptığımız konuda bir ilk. Ancak bunu 'yaparız' demeden önce iyi bir şekilde araştırmak lazım. Biz Sayın Özgür başkan ile bu konuyu mutlaka konuşuruz" ifadelerini kullandı.

 
Erdoğan: Kimse bizden geriye dönüş beklemesin
 
Çeşme plajlarında bayram yoğunluğu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Semih 20 Temmuz 2021 Salı 15:19

Peki ikinci maçtada gürsel akselde yari yariya olacakmi

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FIFA'dan 'kural değişikliği' açıklaması
FIFA, futbolda önemli kural değişiklikleri yaşanacağı yönünde bazı medya ...
Akhisarspor’un eski başkanından acı haber
TFF 2’nci Lig ekibi Akhisarspor’un eski başkanı Hüseyin Eryüksel, geçirdiği ...
Türk takımlarının muhtemel rakipleri belli oldu
Türkiye'yi UEFA Avrupa Konferans Ligi'de temsil edecek Trabzonspor ve ...
 
Ünlü pilot Vettel çöpleri toplamaya yardım etti
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 10. yarışı Büyük Britanya Grand Prix'sini ...
Altınordu gurbetçi transferinde titiz
TFF 1'inci Lig'de yabancı futbolcu oynatmayan Altınordu'da teknik direktör ...
Aslan'ın muhtemel rakipleri belli oldu
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi 3. eleme turundaki muhtemel rakibi Celtic ...
 
Menemenspor genç Eren'e kancayı taktı
TFF 1'inci Lig'de transfer döneminde son olarak Portekizli futbolcu Gomes'i ...
Göztepe sağ bek transferinde mutlu sona ulaştı
Süper Lig'de ikinci etap çalışmalarını Afyonkarahisar kampında tamamlayan ...
Karşıyaka'da Onur Alkan dosyası da kapandı
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta mücadele edeceği yeni sezon öncesi transfer ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva