HABERLER>GÜNCEL
16 Mart 2022 Çarşamba - 11:53

Starbucks’ta bir dönem kapanıyor!

Amerikalı kahve zinciri Starbucks, pek çok müşterisi tarafından sevilen ikonik karton ve plastik bardaklarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor. Atıkları azaltmak amacıyla yeniden kullanılabilir bardaklara geçmeyi amaçlıyor. Buna göre, her müşterinin bir seramik ya da yeniden kullanılabilir kupa ödünç alarak kahve siparişlerinde kullanabilmesi hedefleniyor.

Starbucks’ta bir dönem kapanıyor!

Amerikalı kahve zinciri Starbucks, pek çok müşterisi tarafından sevilen ikonik karton ve plastik bardaklarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor. 

Webtekno'da yer alan habere göre, Starbucks kullanılan tek kullanımlık ikonik bardaklarının değiştirilmesi için bir adım atmaya hazırlanıyor. Karton bardaklardaki beyaz üzerine Starbucks logosunun yerleştirildiği veya tatillere özel temalara yer verilen bardaklar ve soğuk içecekler için şeffaf plastik bardaklar pek çok müşteri tarafından beğenilse de şirket bu bardakların atığa dönüştüğünü ve sokaklarda, caddelerde dolaştığının farkında. Bu sebeple Starbucks, tek kullanımlık bardaklar yerine kullanabileceği yeni yöntemler üzerinde çalışmaya başladı.

Starbucks Sürdürülebilirlik Başkanı Michael Kobori “Kupamız her yerde ve bunu seviyoruz. Ama aynı bardaklar tek kullanımlık ve atıldıklarında çöplüklere, sokaklara ve sularda çöp olarak kalıyor. Bazıları geri dönüştürebilir, ancak geri dönüşümlerin de sonu çöplük oluyor. Tek kullanımlık bardağı ortadan kaldırmak tek seçenek” sözlerine yer verdiği açıklamasıyla, ilerleyen günlerde karşılaşabileceğimiz bardaklarla ilgili ilk sinyalleri verdi. 

ÖDÜNÇ KUPA ALINABİLECEK
Şirketin bu atıkların önüne geçmek için bulduğu çözümlerden biri müşterilerin Starbucks'lardan ödünç kupa alması. Test aşamasında olduğu söylenen bu yeni uygulamayla, müşteriler kahveleri karton bardak yerine ödünç aldıkları Starbucks bardaklarında içebilecek. Müşterilerin bardağı geri getirmemesi gibi durumlarla karşılaşmamak için de şirket, bu bardaklardan isteyen müşterilerden belirli bir miktar depozito alacak. Müşteriler bardakları iade ettiğinde de bu depozito geri ödenecek. Tabii söylenenlere göre şirketin atık bardaklar için tek çözüm yöntemi de bu değil.

İKONİK STARBUCKS BARDAKLARI KALDIRILACAK MI? 
Pandemi döneminde Starbucks, müşterilerin kendi kupalarını getirmesini yasaklamıştı. Çıkan haberlere göre şirket, önceden veya arabaya sipariş verse bile müşterilerin kahvelerini kendi fincanlarında almalarına olanak sağlamayı planlıyor. Şirketin bu yeniliği gelecek yılın sonuna kadar ABD ve Kanada’daki Starbucks mağazalarında kullanıma sunacağı söyleniyor. Karton bardak kullanımını aşamalı olarak sona erdirmek için, bu uygulamalar hayata geçtiğinde bile isteyen müşteriler yine karton ve plastik bardaklarda içeceğini alabilecek. 

Geçtiğimiz yıl yine bu amaçla bir test gerçekleştiren Starbucks, 100 tek kullanımlık bardağın yerini alabilecek bir bardak geliştirmişti. Seattle’da gerçekleştirilen test programında, müşteriler 1 dolar depozito ödeyerek sahip oldukları bardağı, mağazada bulunan akıllı kutuya iade ettiklerinde ödedikleri 1 doları geri alabiliyorlardı. Şirket, bunun Seattle mağazasında büyük ilgi gördüğünü ancak yine de pek çok müşterinin bu uygulamaya katılmak istemeyebileceğini düşünüyor.

 
Bayraklı’nın kütüphaneleri modernleşiyor!
 
Nebahat Çehre'den Hazal Kaya yorumu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uyuşturucu ile mücadele rakamları açıklandı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu ile mücadelede, devletin tüm ...
8 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı bölgesine yönelik saldırı ...
Köpek saldırısından korunmak için neler yapmalı?
Köpekler, korkuyu hissettiklerinde harekete geçiyor, kaçanı gördüklerinde ...
 
4 ilde FETÖ operasyonu: 7 gözaltı
Kocaeli merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına ...
55 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi
İstanbul'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 55 bin litre kaçak akaryakıt ...
Altınlarla kayıplara karışmıştı... Özür mesajı yolladı!
İzmir Bornova’da vatandaşların altınını alıp ortadan kaybolan kuyumcu ...
 
İzmir kızıl sabaha uyandı!
İzmir kızıl sabaha uyandı!
Artezyen pompasını bile çalmışlar... Yazlık hırsızı tutuklandı!
İzmir'in Urla ilçesinde hırsızlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan ...
YKS için son başvuru son şans
YKS başvuru sürecini kaçıran adaylar bugün ve yarın geç başvuru hakkını ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva