HABERLER>GÜNCEL
25 Temmuz 2019 Perşembe - 20:24

Stadyumda film gibi hırsızlık: Günler süren soygun!

Süper Lig'e veda ederek TFF 1.Lig'e düşen şampiyon kulüp Bursaspor'un stadında film sahnelerini aratmayacak bir hırsızlık olayı yaşandı. Timsah Arena'nın çatısına kamp kuran hırsızlar günlerce stadın elektrik kablolarını çalarak sattı.

Stadyumda film gibi hırsızlık: Günler süren soygun!

Timsah Arena’da (Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu) akıl almaz bir hırsızlık olayı yaşandı.

TFF Yükselme maçı olan Sakaryaspor A.Ş- Karagümrük A.Ş maçının oynandığı hafta fark edilen ve daha sonrasında 3 kez daha aynı yöntemlerle tekrar eden hırsızlıkla alakalı ortaya çıkan detaylar herkesi şoke edecek cinsten…

Kent Gazetesi’nde yer alan habere göre; Bursaspor Stadı’nda yaşanan olay tahmini olarak 6 ay öncesine dayanıyor… Yeşil beyazlıların stadına dadanan hırsızlar kuzey kale arkası tarafında kapı kilitlerini keski ile kesip çatıda bulunan Timsah deseni üzerine kadar ulaşıyor. Burada bulunan ana şalterlere ulaşarak ilk başta ışıklandırmaya zarar vermeden kabloları kesip soyarak çalmaya başlıyor. Daha sonra kademe, kademe bütün stadyumun elektirik tesisatı da aynı yöntemle kabloları kesilerek kullanılamaz hale getiriliyor.

ÇATI BÖLÜMÜNDE YATAKLAR KULLANILDI

Günler sonra artık iş iyice çığırından çıkıyor ve stadyumda gece maçı oynanamaz hale geliyor. Soygun yapılırken de gün aşırı giriş, çıkış yapılıyor. Ancak 2 aydır stadyumda güvenlik zafiyeti olduğundan dolayı durumu kimse fark etmiyor. İş o kadar büyüyor ki; çatı bölümünde şantiyeden kalma yataklar bile kullanılıyor. 2 kişi oldukları tahmin edilen hırsızlar stada sürekli girip çıkmak yerine zamanın bütün bölümünü soyguna ayırıyor.

KABLOLARI İÇERİDE SOYMUŞLAR

Hatta işi kendilerince bir mecra haline getirip kestikleri kabloları stadyum içerisinde soyarak plastik bölümlerini de içeride bırakıyorlar. Fakat temiz ve titiz çalışıp iz bırakmamak için eldiven kullanıyorlar. Statta tahminen ilk etapta 100.000 TL civarında bir soygun gerçekleşiyor.

STAT IŞIKLANDIRMALARININ KABLOLARI DA ÇALINIYOR

100.000 TL yetmiyor ve daha sonra aradan 1 ay geçtikten sonra tekrar geliyorlar. Bu arada o dönem stadyum müdürü olan Sedat Şen olayı fark ediyor ve kapıları kilitleyip savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Ancak arsız hırsızlar tekrar kapıları kırarak içeriye giriyor. Bu kez stat ışıklandırmalarının kabloları, yani büyük işe kalkışılıyor.

1 AY ÇALIŞMIŞLAR

Bu girişin akabinde ortalama 1 ay daha çalışmaya devam ediyorlar. Yani son hırsızlığın üzerinden 1 ay geçiyor ve tekrar içeriye giriliyor. Bu noktadan sonra içeride giriş, çıkış veya kalarak toplamda 20 gün daha çalışma devam ediyor ve büyük kablolar kesilerek, temizlenip satışa hazır hale getiriliyor. Stada ortalama 400-600 bin TL arasında maddi zarar veren hırsızlar soruşturmanın ikinci şikayetten sonra tekrar başlamasıyla olay yeri inceleme ekiplerine yakalanıyor.

SUÇ ÜSTÜ YAKALADILAR

Olay yeri inceleme polisleri stadyuma gelerek Müdür Sedat Şen ile birlikte incelemelerde bulunmak üzere çatıdaki timsah deseninin olduğu bölüme giriyor. Çıktıklarında kapı kilitli olmasına rağmen bir kişiyi suç üstü yakalayarak göz altına alıyor. Suç üstü yakalanan şahıs tutuklu yargılanmak üzere mahkemeye gönderiliyor. Sorgusunda ise toplamda 2 kişi olduklarını itiraf ediyor.

OLAY MAHKEMEDE

Daha sonrasında stadyum müdürü Sedat Şen ve iki personel işten ayrılıyor. Sedat Şen ayrılma gerekçesini istifa olarak gösteriyor. Şen yaptığı açıklamada; “Daha önceden Başkan Mesut Mestan ile yaşadığım sıkıntılar vardı. Kendisine bana bir özür borcu olduğunu söyledim. Ancak kendisi işten çıkardı. İzindeydim ve döndüğümde bu durum bana iletildi” ifadelerini kullandı. Hırsızlık dosyası savcılık ve mahkeme boyutunda olduğundan dolayı şimdilik sessizlik hakim.

SİGORTA KARŞILAYACAK

Konuyla alakalı konuşan Sedat Şen “Sigortası olduğu için mahkeme tarafından bu zararın karşılanmasını talep ettik. Sigorta şirketi eksper yolladı ve kusur bizde olmadığı anlaşıldı. Ancak zarar büyük olduğu için devletin eksperi de inceledi ve tekrardan kusursuz olduğumuz anlaşıldı. Hasar sigorta şirketi tarafından karşılanacak” dedi.

 
Kadınlar basketbolda lig derbi ile başlayacak
 
CHP'li gençlerden istismara tepki yürüyüşü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayvalık'taki orman yangını tatilcileri korkuttu
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde çıkan orman yangınında 2 dekarlık alan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hakan Atilla bizim evladımızdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hakan Atilla'ya herhangi bir bariyer söz konusu ...
PKK'ya peş peşe ağır darbe
Milli Savunma Bakanlığı, Irak kuzeyi Metine bölgesine düzenlenen hava ...
 
İzmir'deki Tabiat Parkı'nda korkutan yangın
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan Karagöl Tabiat Parkı yakınlarında ...
Ölüm yolculuğu İzmir'de son buldu
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye ...
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı
ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı.
 
S-400 teslimatında ilk bölüm tamamlandı
Rusya'dan yapılan S-400 teslimatında ilk bölüm tamamlanırken, toplam 30 ...
Bir ülkeyle daha vizeler kalkıyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın Türk vatandaşlarına yönelik ...
13 yaşındaki çocuktan tepki çeken sözler!
Adana'da gebe kediyi pitbull cinsi köpeğe parçalatan 3 çocuk ev hapsi ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva