HABERLER>GÜNCEL
24 Ağustos 2019 Cumartesi - 10:40

Spotçular İkiçeşmelik'ten taşınmak istemiyor!

Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'ın İkiçeşmelik bölgesinde bulunan spotçuların kaldırılmasına yönelik çalışmalarına, bölgedeki esnaf sıcak bakmıyor. Kentin merkezi bölgesinde yıllardır faaliyet gösteren spotçular, kararın gözden geçirilmesini istiyor

Spotçular İkiçeşmelik ten taşınmak istemiyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçen temmuz ayında Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) meclis toplantısında, İzmir Saat Kulesi ile Kadifekale'nin bağlandığı noktanın kentteki en güzel turistik yerlerinden olduğunu belirterek, bu nedenle İkiçeşmelik bölgesinde bulunan spotçuların kaldırılacağını açıkladı. Soyer'in bu açıklamasını değerlendiren esnaf, taşınma kararına sıcak bakmıyor. Yaklaşık 300 spotçu dükkanının henüz nereye taşınacağı netleşmezken, esnaf ise kararın kendileri ile paylaşımamasına tepki gösteriyor. Beyaz eşyadan koltuk takımına, büro malzemesinden bilgisayara kadar çeşitli ikinci el ürünlerin bulunduğu İkiçeşmelik'te 1996 yılından bu yana esnaflık yaptıklarını söyleyen Sami Kaya (37), bölgeden memnun olduklarını ve gitmek istemediklerini söyledi. Kaya, "Buranın ürün satış potansiyeli daha iyi. Taşınma kararı kesinleşirse ne yapacağımızı bilmiyorum" dedi.

- İKİÇEŞMELİK’TEKİ SPOTÇULAR TAŞINIYOR: YENİ ADRESİ...

'ORAYA GİDERSEK SATIŞ YAPAMAYIZ'
Baba mesleği olduğunu belirttiği spotçuluğu 25 yıldır yaptıklarını anlatan esnaflardan evli ve iki çocuk babası İlker Bozkaya (36), kendilerine taşınma konusunda tebligat gelmediğini, sadece Bornova'nın Çamdibi Mahallesi'nde bulunan MTK Tekstilciler Çarşısı'nda taşınacaklarına yönelik bazı duyumlar aldıklarını belirtti. Bozkaya, "Oraya taşınırsak, kimse gelmez. Burası İzmir'in merkezi" dedi. Belediyeden kimsenin gelip bir şey sormadığını, esnafın taleplerini dinlemediklerini ileri süren İlker Bozkaya, şunları söyledi:

"Buradan çok sayıda kişi ekmek yiyor. Gelin önce taşınma konusundaki kararı bizimle paylaşım. Biz spotçuların kaldırılacağını yazılan haberler sayesinde öğrendik. Ne olacağını bilmiyoruz. Oraya gidersek satış yapamayız. Burası ayak altında, vatandaş hemen geliyor. Turiste İkiçeşmelik'te bir şey olduğunda önce esnaf koşuyor."

'İLLA TAŞIYACAKLARSA BAŞKA YER OLSUN'
Fikret Fidan (29) isimli esnaf da, "MTK'ya taşınmak istemiyoruz. Buradan gitmek istemiyoruz ama illa kaldıracaklarsa daha merkezi ve düz bir yer olmalı. Burada işlerimiz şükür akmasa da damlıyor. Ama oranın bize ne getireceğini bilmiyoruz. MTK'da bu kadar malı nereye koyacağız. Ayrıca orada mallarımızı bir gecede çalarlar. Başka bir yer olmalı" diye konuştu. 32 yıldır İkiçeşmelik'te esnaflık yaptıklarını söyleyen Abdullah Gencel (60) ise, şunları söyledi:

"Bize taşınma konusunda gelen bir tebligat yok. Taşınmaya yönelik kararı sağdan soldan duyduk. Ne yapacaklar burada, dükkanları mı yıkacaklar? Dükkan benim kendi mülküm. İstediğimiz işi yapamayacak mıyız? Biz imalatçı veya üretici değiliz. Alıp satıyoruz." (DHA)

 
Akkum Plajı'nda temizlik seferberliği
 
Üç bakana suç duyurusu ve flaş iddia: Kaz Dağları'nın ardından sıra İzmir'de mi?
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gürkan 24 Ağustos 2019 Cumartesi 17:50

90 dakikacı arkadaş, olayı spotçulardan 90 dakikaya bağlamış. tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      4      5  
Gelişmiş şehir 24 Ağustos 2019 Cumartesi 15:11

Dünyanın gelişmiş şehri İzmir’den manzaraları . Kaldırımları esnaf işgal etmiş . Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay ve İzmir B. Belediyesi genel sekreteri sayın Buğra Gökçe Karşıyaka sahilinden çiğdem ve kuruyemiş kabuklarının yerlere atılmaması , çevrenin kirletilmemesi için vatandaşa kese kağıdı dağıtması gelişmiş şehirde olur. Arka sokakların yazın toz, toprak , kışın çamur içinde olması gelişmiş şehirde olur . Gelişmiş şehirlerin merkez ilçelerinde toplu taşımada sınırsız 90 dk. aktarma hakkı olur , ama ı gelişmiş şehrin çevre ilçelerinde vatandaş gittiği kadar ödese de sadece 90 dk. aktarma hakkı verilmez . Vatandaş belediye otobüsüne ; dolmuşa biner gibi indi bindi para öder . 90 dk. Aktarma hakkı hangi mantığa , hangi matematiğe , hangi adalete göre verilmez ? Galiba İzmir gelişmiş şehir olduğu için böyle adil ve hakkaniyetli olan uygulama yapıldı. Şehrin bir bölümü ( merkez ilçeler ) toplu taşıma aracına ilk binişten sonraki 90 dk. süresince binişler bedava , diğer bölümünde ( çevre ilçeler ) belediye otobüsleri dolmuş işletmesi gibi indi bindi para da para . Gaziemir - Ayrancılar arası 17 km mesafe için 2 araç değiştirtip , 2 bilet 6.00.- TL . ödetilir mi ?

Yorumu oyla      7      7  
izmirli 24 Ağustos 2019 Cumartesi 12:27

Hadi kardeşim hadi adam akıllı iş yapsanız tamam ama trafiği altüst ediyorsunuz.Birde efe gibi tavırlarınız var.Herzaman herşey istediğiniz gibi olmuyor malesef.

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 24 Ağustos 2019 Cumartesi 12:24

Dükkan senin de kaldırımlarda mı sizin ...

Yorumu oyla      9      5  
ibrahim 24 Ağustos 2019 Cumartesi 11:44

Kaldırım işgalini önlerseniz o bile yeter aslında. Dükkanın içi 20-30 m2 kaldırımla birlikte oluyor 200 m2. Dışarıdaki eşyaları o ufacık yerlere gece nasıl istifliyorlar hayret ediyorum. Ayrıca MTK tam bir esnaf düşmanı yer. Bir türlü rayına oturmadı. MTK da kendi mülküm var. Bir zamanlar MTK da yer açtım ama kısa sürede kapadım ve halen boş duruyor. Suriyeli çalışanlarla dolu. Gece gidin kilitli kapılar ardında nasıl çalıştıklarını görün.

Yorumu oyla      5      6  
izmir 35 24 Ağustos 2019 Cumartesi 11:31

ne demek istemiyorlar. İzmirin en merkezi yerinde derme çatma gecekondularda 2.el hurdalar satılıyor. Bir an önce gönderilmeliler. Sonrada o gecekondular yıkılıp arkadaki tarihi evler ön plana cıkartılsın. Turistten ziyade bizim gözümüzü bozuyor bu çirkinlikler.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 2 günde 30 bin fidan bağışlandı
İzmir'deki yangında zarar gören alanların ağaçlandırılması için başlatılan ...
Dikili açıklarından 73 kaçak göçmen yakalandı
Dikili ilçesi açıklarında, tekne ve lastik bot ile Yunanistan'ın Midilli ...
Irak kuzeyinde Pençe-3 harekatı başlatıldı
Milli Savunma Bakanlığı, Irak kuzeyinde bulunan Sinat-Haftanin bölgesinde ...
 
Şiddete karşı kulaç... Çeşme'den Seferihisar'a yüzüyorlar
Kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla 6 açık su yüzücüsü, ...
İl il eylemler: Emine Bulut isyanı sokağa taştı!
Kırıkkale'de Emine Bulut'un eski eşi Fedai Varan tarafından çocuğunu gözleri ...
Hatay'da düğünde 'çok oynadınız' kavgası!
Hatay'ın İskenderun ilçesinde taraflar arasında "Çok oynadınız" kavgası ...
 
Görüntüyü paylaşan iki kişi gözaltına alındı
Kırıkkale'de 18 Ağustos'ta Menderes Caddesi'nde bir lokantada eski eşi ...
Bergama'da peynirden 30 kişi zehirlendi
İzmir'in Bergama ilçesinde cuma namazı sonrası lokmanın yanında yedikleri ...
İzmir'de ormanlık alanda yangın!
Bergama ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler yangını söndürmek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva