HABERLER>İŞ DÜNYASI
2 Nisan 2024 Salı - 15:18

SPK İzmirli iş insanının peşine düştü!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören İzmir merkezli Balatacılar Balatacılık A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çakıroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. SPK, Çakıroğlu’nu şirket mallarını faturasız satarak kuruluşun malvarlığını ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı şekilde kendi lehine azaltmakla suçladı

SPK İzmirli iş insanının peşine düştü!

Erhan Gülenç'in haberine göre; Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İzmir merkezli Balatacılar Balatacılık Sanayi A.Ş’nin sahibi Ali Çakıroğlu’nun peşine düştü. Kurul, Çakıroğlu hakkında halka açık şirketinin mallarını faturasız satarak şirket malvarlığını kendi lehine azalttığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Kurul incelenmesi sonucunda Ali Çakıroğlu hakkında, "Ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı işlemlerde bulunularak şirketin karının/mal varlığının Ali Çakıroğlu lehine azaltılması, Şirket’in kayıtlarında muhasebe hilesi yapılarak şirketin finansal tablo ve raporlarının gerçeği yansıtmayan şekilde düzenlenmesi ve şirketin mal varlığının ilişkili olmayan taraf lehine kullanılarak şirketin karının/mal varlığının azaltılması" gerekçesiyle savcılığa başvurulduğunu duyurdu.

“ZARAR GÖRENLER DAVA AÇABALİR”
SPK, şirket ile ilgili bu suçlar nedeniyle zarara uğrayan yatırımcıların, genel hükümler çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, suç teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan kişiler aleyhine dava açabileceğini de bildirdi.

Bunun üzerine Balatacılar Balatacılık Sanayi şirketinin patronu Ali Çakıroğlu yönetim kurulu başkanlığı görevinden istifa etti.

Şirketten dün Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada ise, "İlgili Kurul Karar Bildirimi tarafımıza ulaşmış olup, tarafımıza ulaşan açıklamanın suç duyurusuyla ilgili kısmı aşağıdaki şekildedir: Şirkete ait olan bazı ürünlerin 22.06.2015 – 05.12.2017 döneminde faturasız satılması neticesinde Şirketin malvarlığının ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı olarak faiz hariç en az 638.826,58 TL tutarında azaltılması eyleminin SPK'nun 110/1-c maddesinde tanımlanan ‘Güveni kötüye kullanma ve sahtecilik’ suçunu oluşturduğu kanaatine varılmış ve suç teşkil eden bahse konu eylemlerden sorumlu olduğu değerlendirilen ve bu eylemlerden menfaat temin eden Şirketin yönetim kurulu başkanı Ali ÇAKIROĞLU hakkında SPKn'nun 110/1-c maddesi kapsamında işlem yapılmak üzere SPKn'nun 115 inci maddesi uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

MERKEZİ CUMHURİYET BULVARI’NDA
Balatacılar Balatacılık şirketinin merkezi Konak Cumhuriyet Bulvarı Gümrük İş Merkezi gözüküyor. Şirket, resmi internet sitesinde kendisiyle ilgili şu bilgileri veriyor: “BALATACILAR Balatacılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şir ket i; 1988 tarihinde Turkiye' de kurulmuş, balata üretimi ve ticareti yapan halka açık, çok ortaklı, Sermaye Piyasas ı Kurulunun denetimine tabi bir şirkettir. Şirketimiz İzmir - Kemalpaşa Organize Sanay i Bölgesinde, 1991-2018 tarihleri arasında kendimize  ait olan 5300 m2 kapalı alan kurulu tesisimizde yıllık 3000 Ton üretim  yapılmaktaydı. 2016  yılında  şirketimizin finansal kriz nedeni ile satmış olduğumuz fabrika binamızdan  25/10/2018 tarihinde  taşınmış  bulunmaktayız. 2018 yılın da makinelerimiz ve markalarımızı kullanarak üretim yapılması açısından MANİSA 'nın  Akhisar ilçesinde bulunan ERK A - BEŞYILDIZ Pazarlama ve Tedarik Hizmetleri Ticaret A.Ş. şirketi ile 18/07/2018 tarihinde sözleşme yapılmış ve piyasada ihtiyaç duyulan markalarımızın ürünlerini bu tesislerde ürettirip ticaretini yapmaktayız.”

 
İzmirli vekillere Hatay'da görev!
 
Meclis üyesi de çıkarılamadı... Cumhur İttifakı'na Güzelbahçe şoku!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Nisan 2024 Çarşamba 11:38

Yahu bu İzmir de bir Hasan Tahsin den başka adam çıkmaz mı? Çandarlı Halil ĞPaşa bile İstanbul un fethine karşı çıkmış.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk gemi demir attı... İzmir sezonu açtı!
İzmir Limanı'na sezonun ilk kruvaziyeri yanaştı.
'Sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz'
İktidarın tarihi yenilgi yaşadığı 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ...
Marble İzmir’de kurulum başladı
17 - 20 Nisan 2024 tarihleri arasında fuarizmir’de düzenlenecek dünyanın ...
 
Projede revizyon... Sakin Şehir'de kapasite artışı!
Teos Marina tarafından işletilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ait ...
EGİAD ve BALEV'den 'iyilik' için protokol!
EGİAD, İzmir’i spor kenti haline getirme vizyonu doğrultusunda bu yıl ...
Şimşek'ten yerel seçim sonrası ilk mesaj!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yerel seçimlerin ardından ekonomi politikalarına ...
 
Yelkenbiçer: Tek problemimiz var o da enflasyon
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ni değerlendiren EGİAD Ege ...
Mahmut Özgener: En önemli gündemimiz 'ekonomi'
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 31 Mart'taki ...
Zorlu: Yapısal reformlar için bir an önce harekete geçilmeli
Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Sibel ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva