HABERLER>POLİTİKA
9 Mayıs 2021 Pazar - 18:05

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na 'Sedat Peker' tepkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarına yönelik sözlerine tepki gösterdi. Soylu, "Organize suç örgütü yöneticisinin iftiralarıyla siyaset yapılır mı?" diye sordu.

Soylu dan Kılıçdaroğlu na  Sedat Peker  tepkisi

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in sözleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşı karşıya getirdi.

Soylu , Kılıçdaroğlu'nun tartışmalara devletin ve İçişleri Bakanı'nın seyirci kaldığı suçlamasına "Acizlik ve çürümüşlük" sözleriyle yanıt verdi .

Süleyman Soylu, "Bir ülkede Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, Kırmızı Bülten talep edilen organize suç örgütü yöneticisinin, güvenlik güçlerimize yönelik iftira ve akla sığmayan ithamlarına sığınarak siyaset yapar mı? Mafyaya neler yaptığımızı, nasıl çökerttiğimizi bu bağırtıların nereden çıktığını sorarsa anlatırım" dedi.

Soylu, Kılıçdaroğlu'na tepkisini "mafya ile ilgili tek ek yapamadığımızı her seçimi kaybeden siyaset mafyasının Türk siyasetine musallatlığına çaresiz kalmaktır." sözleriyle sürdürdü .

CHP Genel Başkanı T24 internet sitesinin sorularını yanıtlamış, Peker'in yayınladığı videolar ve ortaya attığı iddialarla ilgili soruya " Sedat Peker, yurt dışına giderken bunlar ne kadar suçlu olup olmadığını bilmiyorlar mıydı? Biliyorlardı. Şimdi kendi aralarında kavga var ve devlet seyirci. Garip olanı bu. İçişleri Bakanı, bu tartışmalara sadece seyirc” demişti.

İÇİŞLERİ'NDEN YAZILI AÇIKLAMA
Soylu'nun ardından İçişleri Bakanlığı'ndan yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

Güvenlik güçlerimiz, ülkenin huzuru ve güvenliği için, hukuk devleti çerçevesinde tüm imkanlarını, kararlılıkla ve sorumlulukla seferber etmektedir. Huzur ve güvenin temin edilmesinde birçok alanda edilen başarılar, organize suç ile mücadelede de hem operasyon verilerinde hem de halkımızın günlük hayatında hissedilmektedir.

Bu çerçevede 15 Temmuz sonrasında 1.738 operasyon yapılmış, 22 bin 636 şüpheli gözaltına alınmış, 8.414’ü tutuklanmış; 31 ulusal düzeyde, 13 bölgesel düzeyde ve 304’ü de yerel düzeyde olmak üzere toplam 348 organize suç örgütü çökertilmiştir.

Organize suç örgütlerinin güvenlik güçlerimiz karşısındaki sıkışmışlığı, acizliği ve her operasyonda elde edilen üstün başarılar, bu yapıların tamamen temizlenmesini sağlamaktadır.

Güvenlik güçlerimizin ağır saha baskısı karşısında, bu yapılara mensup kişiler, dönem dönem “örtüleme yöntemi” olarak adlandırdığımız bir yöntemle kamuoyuna “faaliyetlerinden uzaklaştığı” izlenimini vermek isterler. Ancak bu konudaki hedeflerimizi ısrarlı takibimiz, bu örtüleme adımlarına rağmen devam eder.

Hakkında Kırmızı Bülten talep edilen organize suç çetesi sözde yöneticisi S.P., dönem dönem çeşitli iletişim mecraları aracılığıyla “iş insanıyım, bu işlerden çekildim” demesine rağmen, yine organize suça yönelik faaliyetleri tespit edilmiştir. Konu adliyeye sevk edilmiş ve neticesinde bu süreç, operasyona dönüştürülmüştür.

Anılan kişinin, yurt dışından sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği yayınlardaki iftira ve ithamları, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz üzerine yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir.

Bu nedenle, anılan kişi ülkemize getirilip adalete teslim edilinceye kadar sürecin takibi sağlanacaktır.

Güvenlik güçlerimiz, bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonra da halkımızın huzurunu bozacak tüm suç örgütleriyle mücadelesini, bu yapılar hareket edemeyecek duruma gelinceye kadar sürdürecektir.

Ayrıca 15 Temmuz’dan sonra art arda yapılan operasyonlarla büyük darbe vurduğumuz organize suç örgütlerinin son kalıntılarını da 2021 yılında tamamen bitirme kararlılığında olduğumuzu,

 
İzmir'de akraba kavgası: 1 ölü 4 yaralı
 
MSB: 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 9 Mayıs 2021 Pazar 19:48

Benim Mafyam... Senin Mafyan Tartışması.... Meydan Birilerine Kalacaktı Kazanan İktidarın Mafyası Oldu... Sayın Soylu; Aynı Operasyonu Meydanı Bıraktığınız Diğer Mafya Liderine de Yapsanıza..

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir siyasetinin acı kaybı!
İzmir siyasetinin tanınan ismi Hakkı Berksü hayatını kaybetti.
Torbalı'nın yeni Başkanı Tekin: Onun gibi olamayız ama...
İsmail Uygur'un vefatından sonra Torbalı Belediye Başkanlığı makamına ...
İYİ Partili Çıray'a fotoğraf eleştirisi: Devlet adamı olmak karakter meselesi!
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırısıyla ...
Erdoğan açıkladı: Yeni normalleşme takvimi yolda!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "17 Mayıs itibari ile başlayacak yeni ...
Bakan Akar'dan Mısır mesajı: Bazılarını korkutuyor
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Mısır ile ilişkilerimizin gelişmekte ...
 
AK Parti'den Seferihisar raporu: 'Hükümetimiz, İBB ve Seferihisar Belediyesi’nden daha çok yatırım yaptı'
Seferihisar Belediyesi’nin İsmail Yetişkin yönetimindeki 2 yılını değerlendiren ...
Torbalı'da CHP’li 17 üyeden açıklama!
Torbalı Belediye Meclisi'nin 17 CHP'li üyesi bir araya gelerek yeni bir ...
Depremden sonra evleri yıkılan aileye güçlendirme kredisi
İzmir depreminden beş gün sonra Bayraklı’da yıkılan ev için aileye deprem ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva