HABERLER>POLİTİKA
12 Mayıs 2022 Perşembe - 20:26

Soyer, Kaftancıoğlu kararını değerlendirdi: Korku iklimi yaymak istiyorlar!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay'ın verdiği kararı değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Kararlar bize meşru siyaset yapma yollarının kapatıldığını gösteriyor. Korku çürütür, erdemleri, değerleri... Yayılmak istenen bir korku iklimi var... Buna izin vermeyeceğiz. Umudu ve barışı  Biz ikinci yüzyılımızı demokrasiyle taçlandıracağız" dedi.

Soyer, Kaftancıoğlu kararını değerlendirdi: Korku iklimi yaymak istiyorlar!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, HalkTV canlı yayına konuk olarak, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kararını değerlendirdi. 

Korku iklimi üzerinden vatandaşların iktidar tarafından sindirilmeye çalıştığını ifade eden Soyer, açıklamalarında barış ve özgürlük vurgusu yaparak, bu düzenin değişeceğinin altını çizdi.

Bugünün tarihi bir gün olduğunu söyleyen Soyer, "Ne yazık ki çok üzücü bir gün... Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz çünkü hakikaten Türkiye'nin en aydınlık, en çalışkan, en yurtsever, en kahraman, en cesur kadınlarından biri hiç hak etmediği aklımızın ucuna gelmeyen bir ceza ile yüz yüze kaldı. Aslında Gezi Davası ile ilk şoku yaşamıştık... Verilen kararla şoke olmuştuk. Şimdi Kaftancıoğlu kararı ile ikinci şoku yaşıyoruz. Fiziken buradayız ama aklımız orada... Çünkü bu kabul edilemez bir tablo. Türkiye'nin ifade özgürlüğünün önüne geçmek için yazılmış bazı ceza yasası maddelerinin bugün bir sopa gibi kullanıldığını görüyoruz... Meşru siyaset yapmanın yolları adeta kapatılmak isteniyor. Asla teslim olmayacağız. Korkuyu örgütlemeye çalışıyorlar, biz onun karşısında umudu örgütlemeye devam edeceğiz. Sonuna kadar yanında olacağız, Kaftancıoğlu'nun... Bütün Türkiye bu akıl almaz kararın şokunu yaşıyor şu anda. Demokrasi, fikir özgürlüğü demektir. Haber alma hürriyetinin önündeki engellerin kalkması demektir. Ne yazık ki bugün bütün bunların yok edildiğini görüyoruz. Bu aslında çok güçlü olduklarından değil... Çok zayıf olduklarından başvurdukları bir yöntem. Göreceksiniz iyilik, doğruluk, hukuk kazanacak... Çünkü asla kabul edilemeyecek bir kararla karşı karşıyayız" açıklamasında bulundu.

MERSİN'DE GÜNDEMİMİZ DEMOKRASİ!
Türkiye'nin çok büyük bir değişimin önünde ve muazzam bir değişim beklentisi içinde oluğunu aktaran Soyer, "Böyle sürdürülemeyeceğini görüyoruz... Tüm krizler bir kader gibi yaşanıyor ama bunlar falan değil. Bunlar yanlış politikaların getirdiği bir nokta ve başka türlüsü mümkün biliyoruz. Onun heyecanıyla çalışmaya devam ediyoruz. Bu hayat değişecekse yerelden başlayarak değişecek. Bunun için canla başla çalışmaya devam edeceğiz, yarın 11 Büyükşehir belediye başkanıyla Mersin'de buluşuyoruz. Gündemimiz demokrasi olacak. Demokrasi aslında sadece ifade özgürlüğü değil; bir kentin yarattığı refahın adil paylaşılması demek. Demokrasi birlikte yaşamanın hukuku demek. Bu aynı zamanda refahın güvencesidir. Demokrasi olmadan da kalkınma mümkündür ama o sadece bir zümreyi büyütür. Eğer bir demokrasi varsa bir ülkede refah adil bir şekilde paylaşılır. Sayın Genel Başkanımızın Cumhuriyetin 2. yüzyılını demokrasiyle taçlandırmak istiyoruz demesinin anlamı budur. Bugün yaşadığımız ne felaket varsa hepsinin sebebi demokrasinin eksilmesinden... Biliyoruz ki kazanacağız" diye konuştu.

BAŞKA ÇAREMİZ YOK, BİRBİRİMİZE SARILACAĞIZ!
Demokratik siyaset yapma yollarının engellenmeye çalışıldığına vurgu yapan Soyer, "Kararlar bize meşru siyaset yapma yollarının kapatıldığını gösteriyor. Korku çürütür, erdemleri, değerleri... Yayılmak istenen bir korku iklimi var... Buna izin vermeyeceğiz. Umudu ve barışı  Biz ikinci yüzyılımızı demokrasiyle taçlandıracağız. Onun için daha cesur olacağız. Başka çaremiz yok, birbirimize sarılacağız. Demokrasiyi anca sarılmayla örgütleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

 
Orman yangınında 1 hektar alan tahrip oldu
 
MSB: Saldırı sonrası 6 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 13 Mayıs 2022 Cuma 08:13

Bütün belediye başkanları toplanmak için atandı halk seçmek zorunda kaldı ama toplantı yapmaktan görevlerini ne zaman olacağını kimse bilmiyor,halk bunları izliyor ve biliyor izliyor gelecek zaman diliminde halkın sapmaz terazisi sandıkta herkes tepkisini verecektir artık tıpış tıpış oy vermek olmayacaktır, dolgun maaş ile görevli başkan danışmanları umarım bu konuları okur iletirler...

Yorumu oyla      3      3  
Eşitlikçi toplu ulaşım “refahın adil paylaşımı “ 12 Mayıs 2022 Perşembe 23:10

İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; İzmir merkez ilçeler , İzmir çevre ilçeler ayrımcılığı yapıyor . İzmir merkez ilçelerinde İzmir BB’ne ait metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda 120 dk. aktarma hakkı VARDIR. İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde ( ESHOT ) 120 dk. aktarma hakkı YOKTUR . İzmir merkez ilçelerinde yukarıda belirtilen toplu ulaşım araçları VARDIR. İzmir çevre ilçelerindeki belediye otobüsleri hizmetten çekilerek ; İZTAŞIT ( özel halk otobüsü - Seferihisar ve Kiraz ilçelerinde başlatıldı ) adı altında özelleştirilme de ısrar edilirse ; İzmir çevre ilçelerine İzmir BB’ne ait belediye otobüsü dahi YOKTUR . “ Demokrasi aslında sadece ifade özgürlüğü değil ; bir kentin yarattığı refahın adil paylaşımı demek. Bu aynı zamanda refahın güvencesidir . Demokrasi olmadan da kalkınma mümkündür ama o sadece bir zümreyi büyütür . Eğer bir demokrasi varsa bir ülkede refah adil bir şekilde paylaşılır “ İzmir toplu ulaşımında ; İzmir merkez ilçelerinde 120 dk. aktarma hakkı VARDIR. İzmir toplu ulaşımında ; İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde 120 dk. aktarma hakkı YOKTUR. İzmir merkez ilçelerinde ; İzmir BB’ne ait metro, otobüs , vapur ve tramvay VARDIR. İzmir çevre ilçelerinde ; İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulamasında ısrar edilirse , İzmir BB’ne ait belediye otobüsü YOKTUR . Nasıl ?? İzmir BB’si ; İzmir toplu ulaşımında refahı adil paylaşmış değil mi ?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den Kaftancıoğlu kararına ilişkin açıklama
MKYK toplantısı sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Çelik, 'siyasette ...
CHP’li Çapın: Sayın Güldoğan buyurun er meydanına!
AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan’ın Bornova’nın yollara ilişkin ...
CHP İzmir'de bayrak değişimi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan kurul ...
 
Metin Gürcan için yakalama kararı
Dün cezaevinden tahliye edilen DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan ...
Kaftancıoğlu'na CHP İzmir'den destek!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Kılıçdaroğlu'ndan acil çağrı: Vekiller İstanbul'a!
Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ...
 
Büyükşehir'de kritik zirve!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve AK Parti İzmir İl Başkanı ...
Özdağ'dan Bakan Soylu'ya tazminat davası
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ...
Sertel: Denizcilik İşletmeleri yönetiminde denizci yok!
Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ)’nin 7 kişiden oluşan yönetim kurulunda ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva