HABERLER>POLİTİKA
17 Mayıs 2023 Çarşamba - 13:04

Soyer ile Kaya fuarda karşı karşıya… MODEKO kürsüsünde ‘İnciraltı’ tartışması!

Fuar İzmir’de açılışı gerçekleştirilen 34’üncü Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı açılış konuşmalarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya arasında “İnciraltı Planlaması” tartışması yaşandı. Kaya’nın planlamanın kent için önemli bir vizyon projesi olduğuna dikkat çeken konuşmasının ardından Soyer ikinci kez kürsüye çıktı ve “Sayın vekilimiz Mahmut Atilla Kaya, İnciraltı'nın çok önemli bir vizyon projesi sunduğunu söyledi. Katılmamız mümkün değil, çünkü ortak akıl işletilmeden çıkan planlar maalesef geleceği aydınlatmıyor” dedi.

Soyer ile Kaya fuarda karşı karşıya… MODEKO kürsüsünde ‘İnciraltı’ tartışması!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Mobilya sektörünün buluşma noktası MODEKO Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, kapılarını 34’üncü kez açtı. Siyaset ve iş dünyasının yanı sıra uluslar arası sermayenin de yoğun ilgi gösterdiği fuarın açılışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya arasında “İnciraltı Planlaması” tartışması çıktı.

-İNCİRALTI PLANINDA TÜM DETAYLAR!

- BÜYÜK MOBİLYA FUARI KAPILARINI AÇTI… SEKTÖRE 'TORBALI' DOPİNGİ!

İNCİRALTI PLANLAMASI KENTE VİZYON KATACAK
Konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Kaya, merkezi hükümet tarafından yapılan yatırımların ihracata pozitif etkilerinin olduğunu belirtti. Kaya ayrıca İnciraltı planlarının şehre değer katacağını belirttiği konuşmasında Torbalı Mobilya OSB’nin kurulması noktasında emek harcadıklarını söyledi. Kaya açıklamasında “Özellikle İzmir marka kent olabileceği pek çok potansiyeli olan bir şehir. Fakat şehir merkezine sıkışması, plansızlık bu potansiyelin ortaya çıkmasını engellemiştir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için kolları sıvadık. Bakanlığımız tarafından yapılan İnciraltı planları şehrimize değer ve vizyon katacaktır. İnciraltı sağlık turizminin, termal turizmin merkezi olacak. Sağlık ve termal turizminde Avrupa'nın merkezi olacağız. Hak sahipleri ise yatay mimari üzerinde haklarına kavuşacak. Başta 2011 yılından itibaren yapılmaya başlanan İzmir-İstanbul otoyolu gibi projelerle İzmir ticaret hacmini arttırdı. Bu rakamların İzmir için az olduğunu biliyorum, bu potansiyeli daha da yukarı çıkaracağız. İhracat potansiyeli bu kadar yüksek olan bir sektörün dar sokaklara sıkışması, bir yangında ya da herhangi bir olumsuzluk durumda ciddi sıkıntıların ortaya çıkabileceğini gördük. Buradan yola çıkarak Torbalı OSB içerisinde mobilya kent kurmaya karar verdik. Bu alana ciddi bir talep var. İzmir’i mobilyanın başkenti yapmak için çalışmalarımıza devam ettireceğiz” dedi.

SOYER YENİDEN KÜRSÜDE… KAYA’YA KATILMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL!
Sektöre verilen destekler üzerine yaptığı ilk konuşmasının ardından kürsüye yeniden çıkan Başkan Soyer, AK Partili Kaya’nın İnciraltı planlarıyla ilgili düşüncelerine katılmadığını söyledi. Sektörde ihracatın artmasında ortak aklın önemine dikkat çeken Soyer, “ortak akıl” konusu üzerinden Kaya’ya gönderme yaparak “Sektörde 2021 verilerine göre en büyük ihracatı 538,4 milyon dolar ile Irak’a yapıyoruz. Irak’ı, 402,5 milyon dolar ile Almanya ve 243,7 milyon dolar ile İsrail takip ediyor. Ardından ABD ve Fransa geliyor. Sektörün dünya pazarındaki gücünü artırma konusunda MODEKO fuarımızın katkısı, bizlere büyük gurur veriyor. Elbette bununla yetinmiyoruz. Hedefimiz belli: Dünyanın en çok ihracat yapan ilk 5 ülkesinden biri olmak ve bu sürece İzmir’in güç vermesi. Çünkü şehrimiz, Fuarlar Şehri. Bu sektörün ileri gitmesinde ortak akıl yaratılmasının çok büyük payı var. Ticaret Bakanlığından KOSGEB'e, Büyükşehir Belediyemizden odalarımıza herkesin katkısı var. Ne zaman ki ortak akıl büyüyor genişliyor başarı da artıyor. O nedenle sayın vekilimiz Mahmut Atilla Kaya, İnciraltı'nın çok önemli bir vizyon projesi sunduğunu söyledi. Katılmamız mümkün değil, çünkü ortak akıl işletilmeden çıkan planlar maalesef geleceği aydınlatmıyor” dedi.

Toplantı çıkışı yaşanan tartışma ile ilgili Egedesonsöz’ün sorularını yanıtlayan Kaya, “İnciraltı’ndaki süreci çok şeffaf yönettik. Ben Balçova Belediye başkanımı da ziyaret ettim. Başkanla da konuştum. Balçova Belediyesi tüm ekibiyle gitti bakanlığa ve toplantı yaptı. Narlıdere Belediyesi'ni kendim ziyaret ettim. İzmir'deki tüm odaların hepsini ziyaret ettim. Büyükşehir Belediyesi ekipleri de bakanlıkta toplantılarını gerçekleştirdi. Tamamen şeffaf ve açık olarak süreci yönettik. İlk günden itibaren bu planda neler olacağını konuştuk. Ne dedik? Yatay mimari olacak, sağlık turizminin merkezi olacak, termal turizmin merkezi olacak dedim” dedi.

 
Otomobil kanala devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
 
Kremlin'den Tahıl Girişimi açıklaması
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hulusi Sarıkaya 18 Mayıs 2023 Perşembe 17:13

Odalar ??? Kesin kendileriyle ilşkideki ,patron Odalarıdır. Halbuki bu işler aslında ,Anayasl kurum olarak,TMMOB ye bağlı ,ilgili Odslardır. Kapılarından içeri hiç girdi mi acaba.??. Onlar kendilerinin işine gelene gider.ve Odalar diye ,genellemeyle kafa karıştırırlarcak

Yorumu oyla      2      3  
Ali Altunhan 18 Mayıs 2023 Perşembe 12:42

Adam ordan ev alamam diye yeşil dursun diyor.Aziz nesin çok haklıymış bu millet et yiyemediği için angut oldu.sanki babalarının malı.Allah hepinizin belasını versin.Yılmaz özdilde haklı chp subutaycıların fetöcülerin elinde

Yorumu oyla      2      3  
Yetersiz.... 17 Mayıs 2023 Çarşamba 23:30

Tunç baskan bence daha küçük bir il yönetsin!!! İzmir ağır geldi kendisine ...

Yorumu oyla      2      3  
Millet bahçesi olsa beğenirdiniz 17 Mayıs 2023 Çarşamba 19:01

Tunç soyerden nefret ediyorum ancak İzmir’de merkeze yakın çok az sayıda büyük park veya orman var, buraların imara açılması bizi bundan da mahrum bırakacak. Bunu destekleyenlerin %90inin buradan ev arsa vs alacak parası bile yok

Yorumu oyla      2      3  
Kemal 17 Mayıs 2023 Çarşamba 17:46

Tunç Bey, seçimden bir gün önce İnciraltı Ahalisi''ne söz verdiniz, üzerinden geçen 4 yılı aşkın sürede adeta Ahali''yi yok saydınız. Verdiğiniz sözleri unuttunuz mu? Sizin "söz" anlayışınız bu mu? Askıya çıkan planın neresine karşısınız? İzmir büyük şehir dahilinde bu denli düşük emsal ve irtifa, yüksek terk oranı olan, bu denli özenli, çağdaş ve yeşil alana yer ayıran bir plan örneği gösterebilir misiniz? Bu planın hemen bir yanıbaşında İstinye Park, diğer yanıbaşında Özdilek gibi yüksek emsal ve irtifalar varken, güney sathı yolun hemen sonrasıyla yüksek katlı betonlaşma ile örülmüşken, bunlardan kat kat daha düşük yapılaşma ve kat kat daha yüksek yeşil ve sosyal alanlara, hem de çok düzenli planlanmış bir şeklide, yer veren çok ama çok düzgün bir planın neresine ve hangi "vicdan" ve "adaletle" karşı çıkıyorsunuz? Yapmayın! Halkın yanında olun, verdiğiniz sözlerin arkasında durun! Verdiğiniz sözler sırasında üzerine basa basa, vurgulayarak ifade ettiğiniz gibi, sizde o "VİCDAN" ve "ADALET" duygusu varsa, ahaliye yüz çevirmeyin!

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 17 Mayıs 2023 Çarşamba 15:50

izmir için tam bir hayal kırıklığı oldun... bir daha ki belediye seçimlerini iple çekiyoruz

Yorumu oyla      5      5  
Servet 17 Mayıs 2023 Çarşamba 13:57

Bence Tunç baskan çok romantik daha çiçek böcek aşk potansiyeli olan yerler hayal ediyor bunları şehir dışında yapabilir.Asiklar oralara zaten gider.Onemli olan gerçek halkın yararlanacağı yerleri hizmete sunmaktır.Baskalarinin çok az imarlı yerleri üzerinden yorum yapmamaktır.

Yorumu oyla      4      6  
İsmail Yorguncu 17 Mayıs 2023 Çarşamba 13:37

Tunç Soyer niye İzmir gibi büyük bir kente bşk. seçildi anlamak mümkün değil. Seferihisar gibi kğçük bir ilçeyi acayip planlarla ve gerçek tarım alanlarını planlıyarak rezil etti , İnciraltı gibi borlanmıştuzlanmış bir alanda yapılacak ve İzmir''i dünya şehri yapacak plalamaya, söz de vetdiği halde karşı duruyor.İzmir sana çok büyük geliyor bşk..

Yorumu oyla      7      7  
Sadık bolel 17 Mayıs 2023 Çarşamba 13:35

Sayın soyer seçimde verdiğiniz sozler kayitlarda duruyor neden destek yerine köstek oluyor sunuz yardımcı olun İzmir''in vizyonu ge nislesin amaciniz ney sadece kendinizi dusunmeyin bizleri kizdirmayin lütfen amaciniz ney partizanligi bırakın İnciraltı planı bir an önce başlasın

Yorumu oyla      3      7  
GÖZGÖZ 17 Mayıs 2023 Çarşamba 13:28

Gerçekten insanda utanma olur ortak akıl için iki yıldır randevu vermeyen kendisi birde şikayet ediyor yavuz hırsız ev sahibini bastırır Urla da gerçek tarım alanları imara açılırken menderes gaziemir bornova aklınız nerdeydi su olan yerleri betonlaştırdınız su olmayan yerde tarım yapın diyorsunuz akıl sağlığınız dan şüphe ediyorum

Yorumu oyla      4      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Çavuşoğlu'ndan Charlie Hebdo'ya tepki
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Başkan Saygılı gençlere seslendi: Gençlerin bu zaferde izi olmalı!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 2. tur Cumhurbaşkanlığı ...
İnce'ye yönelik paylaşımlara tutuklama!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik sosyal medya paylaşımları ...
 
Liderlerin ikinci tur stratejileri belli oldu!
Cumhurbaşkanı seçimi için ikinci tur öncesinde liderlerin seçim stratejileri ...
‘Oylar çalındı’ iddiasına CHP İzmir’den tepki!
CHP İzmir İl Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Murat Aydın, Bornova'da sandıklara ...
CHP'li Kılıç’tan vatandaşlara ikinci tur çağrısı: Bu bir dönüm noktasıdır!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
 
AK Partili Kaya’dan ‘Hacer Foggo’ tepkisi: Geldiği gibi gitti!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir listelerinden vekil adayı olan ancak 14 ...
Erkek: Tutanaklarımızı sisteme girdik
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, sandıklara ilişkin açıklamalarda ...
Kalın'dan Charlie Hebdo dergisine tepki
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, milletin, Charlie Hebdo dergisine ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva