HABERLER>POLİTİKA
15 Eylül 2022 Perşembe - 15:03

Soyer'i hedef almıştı...CHP'den Bakan Kurum’a ‘istifa’ çağrısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alarak yaptığı sarf ettiği "İzmir şu anda işgal altında" sözüne Cumhuriyet Halk Partisi cephesinden yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlarda bulunan CHP İzmir'in milletvekilleri ve yöneticileri Bakan Kurum’u istifaya davet etti.

Soyer i hedef almıştı...CHP den Bakan Kurum’a ‘istifa’ çağrısı

EGEDESONSÖZ - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ adıyla duyurduğu konut projesiyle ilgili merak edilenleri anlattığı Ahmet Hakan İle Tarafsız Bölge programında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'i hedef almıştı.

Bakan Kurum, açıklamasında "Şu an maalesef İzmir, beceriksizlik, liyakatsizlik ve bu noktada algı oluşturarak işgal altındadır. İzmir yönetimi işgal altındadır. Onlar 'Osmanlı'yı işgal etti' diye anlatıyor gerçi ama" diye konuşmuştu.

Bakan Kurum’un eleştirileri sonrası ise Cumhuriyet Halk Partisi’nden tepki gecikmedi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan CHP’li isimler Murat Kurum’u istifaya davet etti.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Murat Kurum haddini aşmış! Sen kimsin ki, İzmirlinin iradesiyle seçilmiş belediye başkanımız Tunç Soyer'e işgalci diyebiliyorsun? Kurum eğer işgalci arıyorsa adalara gitsin, işgali orada görsün. Yunan işgaline ses çıkarmayıp belediye başkanına işgalci demek onun boyunu aşar.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: "Beceriksizlik, liyakatsizlik ve algı oluşturma" Sn. Bakan  Murat Kurum kendini ve saray iktidarını tarif etmiş”

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan: “Ne demek İzmir işgal altında! Aklınızı başınıza alın. 100 yıl önce bu işgali sonlandırmış, tarihi kahramanlıklarla dolu şanlı İzmirlilere ve vatansever Türk Milletine bu hakareti yapamazsınız. Bu sözleri, İngiliz zırhlısı ile kaçanları ve o gün denize dökülen emperyalistleri destekleyenler ancak edebilir. Sayın Genel Başkanımızın sorusunu hatırlatıyor ve tekrar ediyoruz. ‘sen bunları sayıyla mı buldun? Hepsi birbirinden beter bunların…’ #muratkurumistifa

CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat; “Dün de aynıydı, bugün de aynı. İzmir'e bakışları hiçbir şekilde değişmedi. Dün gavur İzmir, sümüklü İzmir dediler. Bugün ise  İzmir işgal altında diyorlar. İzmir’in işgali 100 yıl önce bitti. İzmir'e bir daha kirli bir zihniyetin ayak basmasına asla İzmirliler izin vermeyecektir. Sayın bakan Murat Kurum bu düşünceyi nereden edindi bilmiyoruz. Ancak İzmir'e böyle düşüncelerin ayak basmasına İzmirliler asla izin vermeyecek!”

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Bakanı "İzmir işgal altında" dedi.  Neden? İzmir işgalden kurtulalı 100 yıl oldu. Bu sözü ancak İngiliz işbirlikçisi Vahdettin’e Han diyen Mustafa Kemal Atatürk ve milli güçleri işgalci olarak gören bir anlayış sarfedebilir. Bu söz Gavur İzmir’den de ağırdır. Türkiye Cumhuriyetinin Bakanlık koltuğunda bir Cumhuriyet düşmanı oturuyor. Murat Kurum derhal istifa et.”

CHP İzmir Milletvekili  Sevda Erdan Kılıç: “Sosyal konut projesi için asgari ücretliye “Biraz dişini sıkacak, fazla mesai yapacak,biraz da borç alacak.” diyen Bakan liyakattan bahsediyor. Bir de İzmir işgal altında diyor. Hazımsızlıkları arttıkça İzmir’e saldırıyorlar. İzmir, sana ve temsil ettiğin zihniyete geçit vermez!”

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter: "İzmir işgal altında demiş Bakan Murat Kurum! Cumhuriyet düşmanları, İzmir size de temsil ettiğiniz zihniyete de geçit vermez! Bakan Kurum, İzmir, Demokrat ve Özgür bir kenttir.Bilgin ola! İzmir Halkına işgalci demek senin haddin değildir!"

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: Ülkenin başkenti İstanbul’un anahtarını düşmana teslim eden halk değil “Saray”dı! 100 sene önce İngiliz Dostları Derneği’ne üye olan Vahdettin önce Osmanlı topraklarının anahtarını ingilizlere teslim etmiş daha sonra da İngiliz vapuru ile kaçmıştır. İzmir’e düşman ayak bastığı gün işgale karşı Hasan Tahsin’in kurşunuyla başlayan direniş 9 Eylül’de yine İzmir’de bitmiştir. İşgal altında olan bir yer varsa o İzmir değil ülkenin yer altı kaynakları, bankaları, kuruluşları, adliyeleri ve tüm halkın cepleridir! Sorumlusu ise 100 sene önce olduğu gibi şimdi de “Saray”dır! Sayın Bakan Murat Kurum tarihi hangi kitaplardan okuyor acaba? Siz Vahdettin’in bindiği İngilizlerin vapuru ile yolculuğa devam ederken, biz Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma vapuru ile hedefimize varıncaya kadar yolculuğumuza devam edeceğiz!

 
AB'den Yunanistan'a soruşturma talebi!
 
Güncelleme yayımlandı... Whatsapp'ta yeni özellikler!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 16 Eylül 2022 Cuma 09:57

izmir de sözde kemalistler soyere laf edemezler.ATATÜRK ün adını almadan 9 eylül konuşması yapar,işgalci zalim yunana yunan diyemez

Yorumu oyla      2      5  
İZMİR YERLİSİ 16 Eylül 2022 Cuma 09:11

GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN TOPLUMLAR GELECEĞE YÖN VEREMEZ NOKTA...Yabancı gemilerle halkını bırakıp gidenlerin değil bu Ülke için Şehadete varanların evlatlarıyız biz

Yorumu oyla      3      3  
16 Eylül 2022 Cuma 08:47

aşağıdaki kemal, chp'yi bilmemde akepe ilk seçimde silme tasviye edilecek. halkı inim inim inletiyorlar. bunun sonucu olmayacakmı sanıyorsunuz? sandıkta akepe yüzde 15'i bile geçemez memleketin her yerinde. öyle yandaşların yüzde 30'duk, konut projesi ile 4-5 puan arttık ve mehepe yüzde 10 hikayelerine inanmayın. Uyanın. akepe yüzde 20'nin altında mehepe yüzde 5 bile alamaz.

Yorumu oyla      3      3  
Fıkralarla Türkiye 15 Eylül 2022 Perşembe 17:03

Günün fıkrası Kemal'den ...

Yorumu oyla      2      4  
kemal 15 Eylül 2022 Perşembe 16:45

sen mi göndereceksin CHP yi halka rağmen hadi oradan

Yorumu oyla      3      3  
kemal 15 Eylül 2022 Perşembe 15:24

izmirden chp ilk secimlerde gönderilecek.n okta.

Yorumu oyla      4      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
 CHP'li Öztrak: Yoksulluğa son vereceğiz
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak'ın başkanlığındaki ...
CHP’li Bakan ‘AK Parti’nin oyu yüzde 30’un altında’ dedi: Granit kayasında kopuş var!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ekonomik krizden etkilenen AK Parti ...
MHP İl Başkanı Şahin'in mutlu günü!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'in ve Hayriye ...
 
Erdoğan’ın sözlerine CHP’li Yücel’den tepki!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Recep ...
CHP'li Kılıç'tan işten çıkarma tepkisi: ASELSAN'ın içi boşaltılıyor!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan ...
Çıray 'ateist sayısı arttı' dedi, iktidara yüklendi: İmama kızıp abdest bozuyorlar!
Türkiye'de AK Parti iktidarının politikaları nedeniyle ateistliğin arttığını ...
 
CHP İzmir'de salı söyleşileri... Kemal Anadol 12 Eylül'ü ve 12 Mart'ı anlattı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının başlattığı Salı Söyleşilerinin ...
AK Partili Kaya'dan CHP'li vekillere: Siz ve milli irade mi?
Cumhuriyet Halk Partili vekillerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili sözlerine ...
CHP'den Erdoğan'ın Soyer sözlerine tepki!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir Büyükşehir ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva