HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ekim 2021 Çarşamba - 14:48

Soyer'den yeni 'emsal' kararı... Kent geneline yayılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Bayraklı Belediye Meclisi’nde alınan emsal artışını onaylaması sonrası, diğer ilçelerdeki depremzedelerin beklediği müjde Başkan Tunç Soyer’den geldi: “Kent genelinde, depremde ağır veya orta hasar görmüş binaların tamamına parsel bazında emsal artışı verilmesi teklifini, önümüzdeki ilk meclise sunacağım”

Soyer den yeni  emsal  kararı... Kent geneline yayılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim 2020 depremi sonrası orta ya da ağır hasar raporu almış tüm binalar için emsal artışı vereceklerini duyurdu. Bayraklı Belediye Meclisi’nin aldığı “parsel bazında yüzde 20, ada bazında yüzde 30 emsal artışı” kararının, hafta başında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandığını hatırlatan Başkan Soyer, “Bayraklı’da deprem nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın ve ilçenin derdine derman olacak çözüm üretildi. Ancak İzmir'in tamamında depremle ilgili negatif sonuçlar doğdu. En büyük felaket Bayraklı’da yaşandı ama Menderes ve Karaburun’a kadar uzanan bir tablo var” dedi.

Toplumda oluşan çözüm beklentisinin farkında olduğunu ifade eden Başkan Soyer, bu nedenle depremden en çok etkilenen Karşıyaka, Bornova, Konak ve Karabağlar belediye başkanları ile bir araya geldiğini söyledi, şöyle devam etti:

Belediye meclisimize sunacağım
“Yaptığım görüşmelerin neticesinde, sadece belirli ilçelerde değil, kent genelinde depremde ağır veya orta hasar görmüş binaların tamamına parsel bazında emsal artışı verilmesi yönünde önergeyi belediye meclisimize sunmaya karar verdim. Bunu, ilk mecliste sunacağız. Böylece, kent genelinde deprem nedeniyle orta ve ağır hasar raporu verilmiş tüm binalardaki hak sahibi yurttaşlarımızın derdine derman olmak istiyoruz. Meclisimiz nasıl takdir ederse öyle karar vereceğiz.

“Kentin geleceğini ipotek altına almayız”
Başkan Tunç Soyer, bir yandan depremzede yurttaşların sorununu çözme iradesi gösterdiklerini ancak diğer taraftan şehircilik ilkelerini gözetmek zorunda olduklarını da kaydetti, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz ağır veya orta hasar görmüş binalara, parsel bazında ilave bir hak vereceğiz. Böylece deprem mağduru yurttaşlarımıza, oturulmaz duruma gelmiş binalarını aynı şekilde yapma imkânı sunacağız. Yerinde dönüşüm yapacağız. Aynı şekilde, aynı metrajda, o parselde... Ama bunu yaparken; İzmir'in bütünü için negatif sonuçlar doğuracak sonuçlara imza atamayız. Planlamacılık disiplinine aykırı davranamayız. Gelecekte bu şehrin insanlarını, çocuklarını ipotek altına alacak sonuçların doğmasına izin veremeyiz. Özetle, üzerine basa basa ifade ediyorum; mağdurun yanında bir karar alırken, kentin geleceğini de koruyoruz.”

 
Başkan Soyer maden zirvesinde konuştu: Önceliğimiz doğa
 
Yargıtay'dan Kadir Şeker kararı: Ceza yüksek!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yalçın Temizocak 14 Ekim 2021 Perşembe 10:51

Yasal altyapısını da yapmanız gerekmektedir.Aksi halde,kendi üyelerinin bile ekmeği ile uğraşan kuruluşların elleri güçlenir.Bizim isteğimiz,İzmir’imizin B Ş BELEDİYE meclis üyelerinin parti farkı gözetmeksizin bir bütün olarak hareket etmeleridir.

Yorumu oyla      2      4  
izmirli 14 Ekim 2021 Perşembe 10:04

aşağıda birisi ÇÖZÜM BEKLENTİSİ adı altında DOĞRULARI yazmış. Ancak altı tane beğenmemem veya olumsuz oy=dislike almış. Acaba diyorum; bu toplumda mı bir sıkıntı var. Yorumları okumadan mı oyluyorlar.

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 13 Ekim 2021 Çarşamba 18:23

bu işi ada ve parsel bazında yapıyorsan %20-%30 yeterli olmaz. Bu sadece müteahhitler aracılığı ile dönüşüm sağlar. müteahhit buradan kendine mümkün olduğunca kar çıkarmaya bakacaktır. müteahitlerlerin birleşip daha fazla daire satabilmek için daire başına m2 küçültmeyeceğini kim garanti edebilir? sonuçta bina 8 katlı ise 10 katlı olacak . yeterli kar bırakmayacaktır. eğer emsal artışı sağlayarak bu işi müteahhitlerin eline bırakmak istiyorsanız en az %100 emsal artışı sağlanmalı. Bu şekilde nüfus artacaktır ancak yapılar daha düzenli hale gelecek, daha fazla yeşil alan, daha fazla otopark alanı olacaktır. aynı şekilde izmir in %70 ni oluşturan bitişik nizam yapıların da parsel bazında birleşip daha fazla alan açmasına olanak tanıyacaktır. düşünsenize mevcut artışta sahil bandındaki ucube 8 katlılar 1-2 kat daha yükselecek ve aralarında hiç boşluk yok ! arka semtler boğulmaya devam edecek.

Yorumu oyla      2      4  
zfg 13 Ekim 2021 Çarşamba 17:14

bitişik nızam da %10 artış nasıl uygulacak?ilave 1 kat mı verilecek.

Yorumu oyla      3      4  
Çözüm beklentisi 13 Ekim 2021 Çarşamba 16:44

Madem ki emsal artışı kararını kent geneline yayılacaktı da ; neden sadece Bayraklı ilçesi için emsal kararı onaylandı ? Diğer ilçe belediye başkanları kapıya dayanıp da “ bizde aynısını isteriz “ demeselerdi diğer ilçelerdeki depremzedeler aklınıza gelmeyecek miydi . . Sadece Bayraklı ilçesi için emsal artışı kararı alınırken diğer ilçelerdeki hak sahibi vatandaşlara haksızlık olacağı düşünülmeyecek miydi ? İzmir toplu ulaşımındaki merkez ilçelerde uygulanan 120 dk. aktarma hakkı , İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde ( ESHOT ) de İZBAN daki ücret ve tarifeler gibi ( Bedava değil ) neden uygulanmıyor ? Çevre ilçe belediye başkanları ve muhtarlar bu haksız uygulama konusunda neden sessiz . Kamu hizmeti olan toplu taşımada çevre ilçelerdeki belediye otobüslerinde de var olan 90 dk. aktarma hakkının İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edilmesine rağmen “ biz de aynısını isteriz “ ( İZBAN ‘daki gibi ) diyemiyorlar ?

Yorumu oyla      4      9  
Vatandaş 13 Ekim 2021 Çarşamba 16:35

Alınacak bu karar ilgili imar mevzuatına apaçık bir şekilde aykırı ve dava açılması halinde çok ama çok büyük bir ihtimalle mahkemece iptal edilecektir.İdare,hukuka uygun davranmak zorundadır.Hukuk herkes için geçerlidir.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer maden zirvesinde konuştu: Önceliğimiz doğa
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9. MINEX Madencilik, Doğal ...
İskelenin renkli yüzü... Güverteye kadın eli!
İskelenin renkli yüzü... Güverteye kadın eli!
Narlıdere’ye ‘çevre dostu’ tesis!
Çevreye yönelik yatırım ve projelere önem veren Narlıdere Belediyesi, ...
 
Başkan Tugay'dan girişimci kadınlara anlamlı destek
Karşıyaka Belediyesi, JCI İzmir’in girişimci kadınları desteklemek üzere ...
İstasyon İzmir Bornova’da açılıyor
Ege’den dünyaya girişimcilik köprüsü olacak olan İstasyon İzmir 14 Ekim ...
Aydın Büyükşehir, kente çağ atlatıyor!
Aydın Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki yol yapım çalışmalarıyla ...
 
Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nden bir başarı öyküsü daha
Konak Belediyesi’nin, yaşamları dönüştüren projesi Konak Engelsiz Yaşam ...
Buca’da dar gelirli ailelere müjde
Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için projeler üreten Buca Belediyesi, ...
Bornova'da kadınlar reçel atölyesinde buluştu
Bornova Belediyesi’nin kadınlar için düzenlediği Mutfakta Buluşalım etkinlikleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva