HABERLER>POLİTİKA
10 Mayıs 2021 Pazartesi - 16:05

Soyer'den ‘Torbalı seçimi’ yorumu: Varsa bir şey para cezası kesilir olur biter!

Torbalı'da yaşanan başkanlık seçimlerini değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, " Fotoğraf çekilmiş olmasının seçim iptaline neden olacak bir gerekçe olduğunu düşünmüyorum. Seçim kanunda bunun doğru olmadığı belirtilmiş, ancak bunun karşılığı para cezası. Varsa böyle bir durum para cezası kesilir olur biter" diye konuştu.

Soyer den ‘Torbalı seçimi’ yorumu: Varsa bir şey para cezası kesilir olur biter!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

- SOYER: HER GÜN 4-5 İNTİHAR MESAJI ALIYORUM!

Torbalı'da merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur'un hayatını kaybetmesi sonrası gerçekleştirilen başkanlık seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi adayı Mithat Tekin, Torbalı'nın yeni Belediye Başkanı seçilmişti.
Torbalı'da yaşanan seçimler sonrası Cumhur İttifakı'nın aday çıkarmasını değerlendiren Soyer, "Torbalı’da mecliste bir seçim yapıldı ve sonuçlandı. CHP'li meclis üyesi başkan olarak seçildi. Buna itiraz geldi fotoğraf çekti diye. Bu iradeye ipotek koymaktır falan dediler... Peki milletin iradesine ipotek koymak nasıl bir şey? Milletin iradesi üzerinden başka bir şey yapmaya çalışma nasıl bir şey? Torbalı seçimlerinde yüzde 50'nin üzerinde seçilen bir belediye başkanımızı vardı ve vefat etti. Burada ne olmalıydı? Bu milletin iradesi bir şekilde tecelli etmiş. Yolsuzluk, hırsızlık yok. Bunun yerine meclisten bir arkadaşımızın seçilmesi lazım ve çoğunluk CHP'de. Burada aslında centilmence ve demokratça 'seçin aranızdan birini' denmesi lazımdı. Aday çıkarılmaması lazımdı. Türkiye'de şöyle böyle olmuştu gibi şeyleri anlamıyorum. O koşulları da bilmiyorum. Orada yapıldıysa orada da yanlış yapılmış demektir. Seçmenin bir iradesi var. Daha henüz 2 yıl önce bir irade ortaya koymuş ve 3 sene sonra bir seçim olacak. O zaman kendinizi canla başla ortaya koyarsınız, elinizden ne gelirse yaparsınız ve seçimde yarışırsınız. Ancak bir vefat üzerinden bu dengeleri değiştirecek, oradaki değil de başka bir partinin iktidarının önünü açacak… Ben bunu doğrusu ne centilmenliğe, ne akla nede vicdana yakıştıramıyorum" dedi.

FOTOĞRAF ÇEKİLMESİ SEÇİM İPTAL OLABİLECEK BİR GEREKÇE DEĞİL
Kabinde fotoğraf çekildi iddialarına da değinen Soyer, bunun gerçekleşmiş olmasının iptal gerekçesi olamayacağını söyledi. Soyer, "Fotoğraf çekilmiş olmasının seçim iptaline neden olacak bir gerekçe olduğunu düşünmüyorum. Seçim kanunda bunun doğru olmadığı belirtilmiş, ancak bunun karşılığı para cezası. Varsa böyle bir durum para cezası kesilir olur biter" diye konuştu. Fotoğraf çekimi için kimsenin bir talimatı olmadığını da belirten Başkan Soyer,  "Oradaki arkadaşlarımız bir şey yaşamamak için, belki de bir otokontrol oluşmuş ve böyle bir şey yapmış olabilir" dedi.

YERELDEKİ BAŞARI HİKÂYELERİNİZ İLE BUNLAR DEĞİŞECEK
İzmir'in tüm Türkiye'ye umut olması gerektiğini belirten Soyer, "Türkiye'de insanların bir umudu var bu şehirde. Başka bir hikayenin mümkün olabileceğini görmek istiyorlar. Başka türlü bir yönetiminin, başka bir ülkenin, daha iyi daha güzel yönetilen bir durumu görmek istiyorlar. Bizden çok daha zayıf olan ülkelerde 5-6 misli daha fazla kişi başı düşen ücret.  Benim vatandaşım bunu hak etmiyor mu? Niçin bizim 30 bin, 40 bin değil? Denizimiz, suyumuz, toprağımız mı eksik? Bizim sadece başka bir hikâyenin değişmesi lazım. Yereldeki başarı hikâyeleriniz ile bunlar değişecek. Biz bu sorumluluğun bilincinde olmalıyız. Bizim tek derdimiz kendi ilçemiz evimiz değil, biz bütün memlekete umut vermeliyiz" diye konuştu.

YENİDEN ADAY OLACAK MI?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine devam edip etmek istemediğinin sorulması üzerine de açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, "Bunun vakti geldiğinde konuşacağız. Ben şu anda bu koltukta oturuyorum ve bu koltukta oturmanın gereğini yapmaya çalışıyoruz. Bu hiç bitmeyecek gibi bir görev ancak yarın bitecek gibi bir görev.  Ben Seferihisar'da belediye başkanlık görevi yaparken Genel Başkan'a söylemiştim,  bunun süresinin tarif edilmesi lazım. Tüm belediye başkanlarının aklında daha uzun süreli görev yapması geçebilir ancak bunun bir süre olması gerekir demiştim. Bu bir görev ve bunu layıkıyla yapmak lazım… Kamu içi yaptığınız görevin süresini siz belirleyemezsiniz, bunu kamu belirler" dedi.

‘İÇKİ YASAĞI İMZASI’ YORUMU: O GÜNKÜ KOŞULLAR İÇİNDE O GEREKİYORDU
İzmir'de tartışmalara neden olan 'içki yasağı' ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı'nın imzası olup olmadığı yönündeki tartışmalara değinen Soyer, insanların yaşam tarzlarına saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. Soyer, "Aralık ayında iki günlük çıkan bir karardı, o günü koşullar içinde öyle yapılması gerekiyordu. Bu kentte insanların yaşam tarzı ile gizli verilecek her türlü karar konusunda karşı durum. İnsanların yaşam arzını düzenlemeye hakkınız yok diye düşünüyorum. Benimde insanları yaşam tarzına saygı göstermek gibi bir görevim var" ifadelerini kullandı.

 
AK Parti'den yeni ekonomi paketi
 
Menemen Belediyesi çalışanlarına bayram müjdesi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halk meclisi 10 Mayıs 2021 Pazartesi 19:38

Sayın Soyer Alsancak Tekel arazisinin imara açılmasına siz ve meclisiniz karar verdi , en ufak bir itiraz olmadan... Bu alanı daha önce özeleştirme idaresi resen imar verdi...Aziz bey dava açtı , odalar dava açtı ve planı iptal edildi... AKP den ne farkınız kaldı şimdi...Kimlerin arazisine 8 kat imar verdiniz ... Alsancak ın binayamı yoksa yeşil alana veya otopark a ihtiyaçı var... Sokak daki çoçuğa sorsanız cevap belli...Kredinizi kalmadı sayın Soyer... Dökülen bir meclis ... Halka değil sermayeye ve betonlaşmaya çalışır görüntünüzü halka izah edin...

Yorumu oyla      2      3  
Okan 10 Mayıs 2021 Pazartesi 17:02

Sayfalarca ifade sayfalarca soylem hicbiri beni heyecanlandirmadi ayni kliselerin 2 seneden beri tekrari elle tutulur hicbisey yok hayal pazarinda ruya satmak

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den yeni ekonomi paketi
AK Parti yeni ekonomi paketini Meclise sundu. Buna göre 18 yaşından küçüklerin ...
İçişleri'nden İmamoğlu iddialarına izin çıkmadı
İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ...
Siyasi partilerden hamle: İzmir'de online bayramlaşma
Koronavirüs pandemisi gölgesinde geçecek olan Ramazan Bayramı'nda İzmirli ...
 
AK Parti'den Ödemiş raporu: Belediyeye eleştiri yağmuru!
Ödemiş Belediyesi’nin geride kalan 2 yıllık süreçte borca sürüklendiğini ...
Siyasilerden İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi
Türkiye'den İsrail'e Mescid- Aksa ve çevresindeki Filistinlilere yönelik ...
Sarıgül oy hedefini açıkladı: Yüzde 20!
TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgü Aydın'da partisinin il ve ilçe teşkilat ...
 
Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na 'Sedat Peker' tepkisi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
İzmir siyasetinin acı kaybı!
İzmir siyasetinin tanınan ismi Hakkı Berksü hayatını kaybetti.
Torbalı'nın yeni Başkanı Tekin: Onun gibi olamayız ama...
İsmail Uygur'un vefatından sonra Torbalı Belediye Başkanlığı makamına ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva