HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Aralık 2020 Salı - 10:24

Soyer'den Karabağlar'da sokak sokak inceleme

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer mahallelerin acil sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için kurduğu Acil Çözüm ekipleriyle Karabağlar'ın en sorunlu üç mahallesini gezdi. Sokak sokak incelemelerde bulunarak yapılan çalışmaları denetleyen Başkan Soyer, yurttaşların taleplerini de dinledi.

Soyer den Karabağlar da sokak sokak inceleme

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından bir süre önce kurulan Acil Çözüm ekipleri, mahallelerin sorunlarını gidermeye devam ediyor. Ekiplerle birlikte daha önce Konak ve Buca'da yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Tunç Soyer, bu kez İzmir'in en kalabalık ilçelerinden biri olan Karabağlar'da seyyar makam aracıyla sahaya indi. Sokak sokak üç mahalleyi gezen Başkan Tunç Soyer'e Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, bürokratlar ve muhtarlar eşlik etti.

“Anında çözüm üretmek mümkün”
Karabağlar'ın Abdi İpekçi, İhsan Alyanak ve Peker mahallelerinde Acil Çözüm ekiplerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Soyer, varolan sorunları kısa sürede çözüme kavuşturmak istediklerini söyledi. Başkan Soyer, “Tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber acil, yerinde, üretilmesi gereken çözümleri üretmeye çalışıyoruz. Bu şekilde anında yerinde görüp, anında çözüm üretmek mümkün oluyor. İlçe belediye başkanımızla paslaşıyoruz. Hangisini biz yapalım? Hangisi o yapsın gibi konularda görüş alışverişinde bulunuyoruz” diye konuştu


Mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi
Bu uygulamanın son derece heyecan veren, mutluluk veren bir çalışma olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “Normalde belediyenin rutin çalışma akışı içerisinde aylara, belki de yıllara yayılacak işleri çok hızlı ve anında yerinde çözmek mümkün oluyor” dedi. Başkan Soyer, kendilerine öncelikle çocuklar için park yapılması yönünde taleplerin geldiğini belirtti. Tüm talepleri dinlediklerini ve yurttaşların istediği hizmetleri onlara ulaştıracaklarını kaydeden Soyer, şunları söyledi: “Çocuklar sanırım okullar kapalı olduğu için yeteri kadar oyun alanı bulamamaktan şikayetçi. Bizim de en çok üzerinde çalıştığımız konulardan biri bu. Çocuklara yeterli kadar güvenli, eğlenceli parklar yapmak istiyoruz.”

“Ağabey-kardeş ilişkisiyle hizmetlerimizi sürdüreceğiz”
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da Karabağlar'ın en çok sorunu bulunan üç mahallesini dolaştıklarını belirterek, “Bu üç mahallemizle ilgili Büyükşehir Belediyesi'ne intikal eden sorunları yerinde inceledik. Çözümler üretildi. Bir kısmına Büyükşehir Belediyemiz destek verecek. Bu sorunları gidereceğiz. Bir taraftan da biz çalışma yürüteceğiz. Bu bölge Karabağlar'ın en fazla sorunu olan üç mahallesi. İmar planları yeni yapıldı. Umarım bundan sonraki süreçte de bu planlar uygulanarak,  burada da İzmir'in diğer bölgelerinde olduğu gibi düzenli bir kent dokusu zaman içerisinde yaratılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tunç Soyer'e bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da iki belediye ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde bu hizmetleri hayata geçirmeyi sürdürecek. Karabağlar ve İzmir halkına beraber hizmet etmiş olacağız” dedi.

Muhtarlar başkanları görmekten mutlu
Peker Mahallesi Muhtarı Abdülbaki Işık, belediye başkanlarının mahallesine gelmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Başkanlarımızı burada görmek bizim için büyük bir gurur ve aynı zamanda büyük şans. Mahallemizdeki sorunları başkanlarımıza aktardık. Bu sorunların giderileceğine dair kendilerinden söz de aldık. Gelişlerinden dolayı mahalle halkı adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

İhsan Alyanak Mahallesi Muhtarı Abubekir Aras da Başkan Soyer ile Selvitopu'na teşekkür etti. Sorunlarının yerinde incelenmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Aras, “Umarım yaşanan sıkınlar başkanlarımız sayesinde çözüme kavuşur” dedi. Soyer, mahalledeki çocuklara oyuncak hediye etti

 
İngiltere'yle tarihi anlaşma için geri sayım
 
İzmir'in yeni hakim ve savcıları belli oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Aralık 2020 Salı 15:28

Kentsel dönüşüm hariç gerisi boş iş.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İduğ, talep ve sorunları yerinde dinliyor
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, yılbaşı öncesinde mahalle muhtarlarını ...
Buca'da bebeklere hoş geldin hediyesi
Buca Belediyesi, 2020’nin son günlerinde yaşama merhaba diyen Bucalı bebeklere ...
Selçuk'ta 'tek noktada hizmet' dönemi
Efes Selçuk’ta “Tek Nokta Hizmet Birimi” hayata geçiyor. Efes Selçuk Belediyesi, mobil ...
 
Başkan Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun çağrısına uydu: Karaburun'da asgari ücret miktarı belli oldu
Olağanüstü Meclis toplantısında konuşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay ...
Başkan Koştu'dan kardeş şehirlere 'Selinos' mektubu
Üç bin yıllık tarihi geçmişiyle UNESCO Dünya Mirası olan Bergama’nın paha ...
Gaziemir'de en düşük ücret asgari ücretin iki katı
Gaziemir Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalanan ve ...
 
Çiğli'de deprem sonrası yol haritası belirlendi
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 30 Ekim'de meydana gelen İzmir Depremi ...
Başkan Soyer, Büyükşehir'deki asgari ücreti duyurdu
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un bugün ...
İZFAŞ desteğe devam ediyor: İzmir'den yeni tasarımcılar çıkacak
İZFAŞ’ın 2021 yılında düzenleyeceği ilk fiziki fuarı IF Wedding Fashion ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva