HABERLER>EGE
19 Ekim 2015 Pazartesi - 15:55

Soma davasında duygusal anlar: Babası öldüğünde…

Manisa’nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili, 8'i tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın görülmesine, hafta sonu tatilinden sonra yeniden başlandı. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma salonunda yine duygusal anlar yaşandı. Bir madencinin olay anlarını anlatırken zorlanması üzerine, salondaki madenci yakınları sanık avukatlarına tepki gösterdi. Bir madenci annesi, elindeki bebeği kaldırıp, "Babası öldüğünde 28 günlük kaldı bu bebek. Al bak" diye bağırdı.

Soma davasında duygusal anlar: Babası öldüğünde…

Bu sabah yeniden başlayan duruşmada, tutuklu sanıklar Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, Maden Mühendisi, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, maden mühendisleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık, Ertan Ersoy, emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik'in yanı sıra tutuksuz sanıkların bir bölümü hazır bulundu. Ölen madencilerin aileleri de, toplu olarak arama noktasına geldi. Aileler, polisin arama noktasından geçtikten sonra duruşmayı takip etmek için mahkeme salonuna geldi.
 
Duruşmada ilk olarak mağdur sıfatıyla işçilerden Ramazan Demir, ifade verdi. Geçen Cuma günü ifade veren Has Karabeyoğlu'nun anlattıklarına sinirlenip, yerinden kalkarak “itiraz ediyorum" diye bağırınca salondan çıkartılan Ramazan Demir, bu hareketinden dolayı özür dilediğini mahkeme Başkanı Aytaç Ballı'ya aktardı. Ardından ifadesine başlayan Ramazan Demir, usta olarak üretimde görev almasına rağmen, olay günü çalışan sayısının az olması nedeniyle geçici olarak U3 bölgesindeki 4'üncü bantta şalterci olarak görevlendirildiğini anlattı. Saat 14.20 civarında dinamit atıldığını, kısa bir süre sonra çalıştırmak için 4'üncü bandın şalterine bastığını söyleyen Ramazan demir, “Ancak bant çalışmadı. Bir süre sonra arkadaşlarım 'duman geliyor' dedi. Dumanı görünce şoka girmişim, ne yaptığımı bilmiyorum. Duman gelince kılçık bacaya gittim, benden önce çıkan arkadaşların sesini duyunca yardım istedim. Dumandan önce bir patlama sesi duymadım. Dinamit atımıyla duman arasındaki zamanı hatırlamıyorum. Ama dinamit atılan yerle dumanın geldiği yerin alakası yok" dedi.
 
Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı'nın sorusu üzerine "Benim de iki çocuğum yetim kalabilirdi. Bu nedenle şikayetçiyim" diyen Demir, savcılık, iş müfettişleri ve meclis araştırma komisyonundaki anlatımlarında, dinamit patlama saatine ilişkin çelişki bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Saat konusunda çok emin değilim" yanıtını verdi.
 
SİNİRLENİNCE ARA İSTEDİ
Çok yoğun çalıştıkları için oturacak zamanlarının olmadığını, yemeklerini bile yiyemediklerini ifade eden Ramazan Demir, sanık avukatlarından Yusuf Koçyiğit'in, olaya ilişkini tekrar sorularına sinirlendi. Psikolojik tedavi gördüğüne dair mahkemeye rapor sunan Ramazan Demir, bunun için ara istedi. Bunun üzerine duruşmaya ara verilmeden yaklaşık 5 dakika dinlenen Demir, ardından ifadesine devam etti. Yaşananlara tepki gösteren mağdur ailelerin avukatları da, faciadan sağ kurtulan işçilerin, ifadeleri sırasında o anı tekrar yaşadığını, sanık avukatlarının soru sorma biçimini eleştirdi. Bu tartışmalar yaşandığı sırada ise salondaki madenci aileleri avukatlara yönelik tepkilerini sürdürdü. Bir madenci yakını "Avukat bey, sen hiç iki cenaze gömdün mü?", bir başka madenci yakını "Ben iki tane babasız çocuğa bakıyorum" derken, bir madenci annesi de elindeki bebeği kaldırıp, "Babası öldüğünde 28 günlük kaldı bu bebek. Al bak" diye bağırdı. Bir madenci yakını da tepki gösterdiği avukatlara, "Size aynen Ankara'daki gibi, bomba atılıp" dedikten sonra sustu, ardından "Başka çare yok" diye bağırdı.
 
Ramazan Demir'in ifadesi tamamlandıktan sonra Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, duruşmaya öğle arası verdi. (dha)

 
Almanya Hükümeti'nden 'Beştepe iddiası'na yanıt
 
Bergama AK Parti Adayı Kırkpınar’ı bağrına bastı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İtfaiyede çifte yılan operasyonu!
Tavas İlçesi Yaka Mahallesi'ndeki bir evin oturma odasına, dün sabah yılan ...
Bodrum'da güneşi gören sahile koştu!
Bodrum'da, son üç gündür hava sıcaklığının yükselip 30 dereceye kadar ...
İplik fabrikasının deposu kül oldu
Aydın'daki bir iplik işleme fabrikasının deposunda, belirlenemeyen bir ...
 
AK Parti'nin seçim bürosuna taşlı saldırı
AK Parti'nin Aydın'ın Germencik ilçesi seçim bürosunun camlarından ikisi, ...
Dalyan'ın Başpehlivanı Mehmet Yeşil
Ortaca'ya bağlı Dalyan Mahallesi'nde, 21 yıl aradan sonra yağlı güreş ...
Şehit Üsteğmenin bir aylık eşinden ağlatan paylaşım
Yüksekova Dağlıca'da bölgesinde şehit olan 4 askerden Üsteğmen Ünal Darboğaz'ın ...
 
Kıskançlıkta son nokta: Mezarın yerini değiştirdi
Aydın'da sevdiği kadının eski eşinin yanına defnedilmesini kıskanan adam, ...
Manisa’da HDP ilçe binasına baskın!
Manisa’nın Saruhanlı İlçesi'ndeki terör örgütü operasyonunda, Halkların ...
İplik fabrikası alev alev yandı!
Aydın’daki bir iplik işleme fabrikasının deposunda, belirlenemeyen bir ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva