HABERLER>GÜNCEL
4 Temmuz 2022 Pazartesi - 11:46

SMA'lı Mustafa, Alperen'e kulak oldu!

İzmir'de doğuştan kulak yokluğu olarak bilinen 'microtia tip 3' hastası, 4 yaşındaki Alperen Çelik, 5 ay önce ABD'de yapılan ameliyatın ardından sol kulağına kavuştu. Artık duymaya başlayan ve annesiyle iletişim kuran Alperen'in sağ kulağından da ameliyat olması için açılan Valilik onaylı bağış kampanyası, yaşamını yitiren SMA Tip 1 hastası Mustafa Yağız için toplanan yardım parası sayesinde tamamlandı.

SMA lı Mustafa, Alperen e kulak oldu!

Bornova ilçesinde yaşayan Fidan Funda Çelik (37) ve Köksal Çelik (36) çifti, dört yıl bekledikten sonra tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen oğulları 4 yaşındaki Alperen'in doğuştan iki kulağı olmadığını öğrendi. Doğduğundan beri hiçbir sesi duymayan ve konuşamayan Alperen, 8 Şubat'ta, doğum gününde ABD'de sol kulağından ameliyat oldu. Vücudundan alınan derilerle kulak kepçesi, deliği ve kanalları yapılan Alperen, hiçbir cihaza gereksinim duymadan ilk kez annesinin sesini duydu.

Oğlu Alperen'in bu mutluluğunun yarım kalmaması için tıbbi olarak ikinci kulağından da aynı ameliyatı olması gerektiğini belirten anne Fidan Funda Çelik, Anneler Günü'nde DHA'nın yaptığı haberin ardından seslerini duyurduklarını söyledi. Yaklaşık 2 yıl süren ve 21 Haziran günü yaşamını yitirdiği için sonlanan, SMA Tip 1 hastası Mustafa Yağız Gülmez'in (4) bağış kampanyasında biriken miktar Alperen'in hesabına aktarıldı.

GERİ SAYIM BAŞLADI
Alperen'in sağ kulağından ameliyat olması için gereken miktarı toplama konusunda endişeli olduklarını ifade eden anne Çelik, "Çok az zamanımız kalmıştı. DHA sayesinde sesimizi duyurduk. Bizi herkes duydu. Bir kez daha 'Alperen'e ses ver' dediler. Sesimizin duyulması, bana en güzel Anneler Günü hediyesi oldu. Şükürler olsun kampanyamız bitti. Buna vesile olan bir bebeğimiz var. SMA Tip 1 hastası Mustafa Yağız. Kendisi rahmetli oldu. Ailesine sabırlar diliyoruz. ABD'deki ameliyatın maliyetini ödememiz için 18 gün kalmıştı. Bir gece ansızın ASYA Hilfsorganisation Derneği'nden aradılar, 'Alperen yeter artık annen çok yoruldu' dediler ve Yağız için valilik onayıyla toplanan yardım parasının bizim için aktarılması için aracı olabileceklerini bildirdiler. Ardından da bir an önce seslere kavuşmamız için kalan paranın aktarılmasını sağladılar. Mustafa Yağız, oğluma ses oldu, kulak oldu. 5 Eylül'de yolcuyuz. 8 Eylül'de oğlum ikinci kulağına kavuşacak" dedi. Alperen'in yüzde yüz duyabilmesi için hiçbir engeli kalmayacağını dile getiren Çelik, çok heyecanlı olduğunu belirterek geri sayıma başladıklarını ifade etti. SMA'lı Mustafa Yağız için başsağlığı dileyen Çelik, şöyle konuştu:

"O aileyle bir irtibatımız yok. O bebeğin büyük bir gönüllü ekibi vardı. Onlarla görüşüyoruz. Derneğimizin verdiği izinden sonra onlarla da iletişime geçmek istiyoruz. Bizim hesabımıza 20 bin dolar aktarıldı. İhtiyacımız olan buydu. Faturamız geldiğinde Valimiz Yavuz Selim Köşger'i ziyarete gideceğiz. Valimiz, Alperen'in manevi dedesi oldu, Allah razı olsun. İlk kulakta bize destek olmuştu. Şimdi de yol masrafımız için onun kapısını çalacağız. Bilet paramız yüksek. Bize destek olursa onu da çözeceğiz.”

'DİĞER ÇOCUKLAR 'KULAKSIZ' DEMEYECEK'
Alperen'in olması gereken ameliyatın maliyetinin yaklaşık 103 bin dolar olduğunu anlatan Fidan Funda Çelik, ilk ameliyat öncesi büyük korku yaşadığını belirterek, "İlk kulakta panik, korku, endişe vardı. Oğlum cihaz kullanıyordu, o cihazı gerçekten çıkaracak mıyız, gerçekten duyacak mıyız bilmiyorduk. Şimdi sadece heyecanımız var. Az da olsa tecrübeliyiz. Alperen her gün gelişiyor. Dil merkezinden eğitim alıyoruz. Üzerine düşüyorlar. Bir an önce konuşursa ABD'de kendini ifade edebilecek. Hemen hemen bütün dertlerini anlatabiliyor" dedi.

Bir anne olarak hissettiklerini paylaşan Çelik, "En azından parka gittiğimizde ona diğer çocuklar 'kulaksız' demeyecek. Alperen oradan kaçmayacak. Oğlum orada utanmayacak. 'Anne eve gidelim' demeyecek. Çünkü iki kulağı olacak. Diğer çocuklardan bir farkı olmayacak. Bere takmayacak. En güzel duygum bu. Çocuğumu parka götürdüğümde üzüldüğünü görüp 'Hadi gidelim' oğlum demeyeceğim. Bu hissin tarifi bile yok. İki kulaklı Alperen olarak parklarda oynayacak" ifadelerini kullandı. (DHA)


 

 
Tatilci gözünü İzmir'e dikti... Bayramda oteller kapalı gişe!
 
Tayfun MARO yazdı... Kimlik siyaseti toplumsal mutabakatın önünü keser
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAEŞ üyelerine baskın: 19 kişi gözaltında!
İstanbul'da DEAŞ silahlı terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen ...
MİT'ten operasyon: Üst düzey PKK'lı etkisizleştirildi!
Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütünün silahlı faaliyetlerinin yönetildiği ...
İzmir'e dönüş yolu kana bulandı... Katliam gibi kaza!
Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde, dinlenme tesisine girmek için yavaşlayan ...
 
Çavuşoğlu: İlk kez NATO belgesinde yer aldı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV ekranında katıldığı programda İsveç ...
Kadir Şeker yeniden hakim karşısında!
Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı ...
İçişleri: 2 terörist etkisiz hale getirildi
Şırnak-Beytüşşebap kırsalında başlatılan Eren Abluka-17 operasyonu kapsamında, ...
 
Kızını kurtarmak isterken canından oldu!
Samsun'da boğulma tehlikesi geçiren kızını kurtarmak isteyen baba boğuldu. ...
80'lik sınav öğrencisi: Tabuta girene kadar okuyacağım
Amasya'da 2 yıllık ilahiyat fakültesi mezunu Yaşar Aktaş (80), lisans ...
Liselere Geçiş Sistemi tercihleri başlıyor
Liselere Geçiş Sistemi kapsamında okul tercihleri bugün başlayacak. 8'inci ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva