HABERLER>POLİTİKA
17 Haziran 2021 Perşembe - 12:54

Siyasilerden 'HDP'ye saldırı' kınaması

Son günlerde kapatılma davası ile ülke gündemine getirilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Başkanlığına bugün sabah saatlerinde düzenlenen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya İzmirli siyasilerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Siyasilerden  HDP ye saldırı  kınaması

EGEDESONSÖZ- HDP İzmir İl Binası'na gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrası İzmirli siyasilerden de tepkiler gecikmedi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in huzur kenti olduğunu belirtirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise saldırıyı ülkedeki huzuru ve güvenliği bozmaya yönelik olduğunu belirtti.

AK PARTİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "İzmir’de HDP İl binasında gerçekleşen saldırıyı ve cinayeti lanetliyoruz. Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ:"HDP İzmir İl binasında gerçekleşen saldırı ve cinayeti kınıyorum. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz."

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: HDP İzmir İl binasında bugün yaşanan saldırı ve cinayeti kınıyorum. Ülkemizin huzur ve güvenliğini hedef alan her türlü tehdit ve saldırıya karşı olan mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar: "İzmir’de HDP İl Binasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, ülkemizin huzur, güven ve istikrarını bozmaya yönelik gerçekleştirilen her türlü eylemin karşısında olmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim."

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan: İzmir’de yaşanan saldırıyı şiddetle kınıyor, katledilen Deniz Poyraz’ın ailesine ve Hakların Demokratik Partisi’ne başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Türkiye’nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz. Provokasyonların hedefine ulaşması asla mümkün olmayacaktır.

CHP

CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu: "HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın!Bakalım bu olaylar ileride hangi videonun konusu olacak. Göreceğiz hep birlikte. HDP Genel Merkezi camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke: "HDP İzmir İl binasına yapılan silahlı saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz'a rahmet, ailesine, dostlarına ve @HDPgenelmerkezi’ne başsağlığı diliyorum. Türkiye; tehdit, şiddet ve provokasyonlarla demokratik siyaseti yok etmeye çalışan anlayışa geçit vermeyecek."

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: "İzmir’in göbeğinde bir siyasi partiye silahlı bir saldırı yapılıyor. Bir hanım arkadaş hayatını kaybediyor. Hangi siyasi partiye yapılırsa yapılsın böyle bir saldırı Türkiye’nin demokrasi düzenine ve siyaset  hayatına yapılmış bir saldırıdır. Arkasında kimler var kimler yok zaman gösterecek. Ben hayatını kaybeden arkadaşımıza allahtan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. HDP’ye geçmiş olsun diyorum. Gerçekten çok üzücü bir olay. Bunun arkasını hem emniyet güçlerinin hem de İçişleri Bakanlığı’nın araştırıp soruşturması ve arkasındaki kişi ya da kişilere tespit etmesi adalete teslim etmesi gerekiyor”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: "HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız. HDP İl Başkanlığı'nda Deniz Poyraz’ın acımasızca katledilişi içimizi yaktı. Hepimize başsağlığı dilerim. Siyaseti kutuplaştırıcı dilden arındırmak; ayrımcılıktan beslenenlere karşı birlik olmak zorundayız. Kin ve nefretten doğan hiçbir provokasyon amacına ulaşamaz."

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: "HDP'ye yapılan saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye'nin barışını hedef alan saldırı aydınlatılmalı, azmettiricilerden hesap sorulmalıdır. Demokrasi eşkıyadan yılmaz. Türkiye soğukkanlılığını yitirmemeli. Şiddete yenilmemelidir."

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: "İzmir’de HDP’nin il binasına yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Kardeş kavgası başlatmak isteyenler bunu başaramayacak. Başsağlığı diliyorum. Şiddeti doğuran nedenlerin ortadan kaldırıldığı, terörün bittiği ve herkesin özgürce fikrini söylediği ülkemizde yaşamaktır hedefimiz"

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: "Kullanılan kutuplaştırıcı dil ve hedef gösterilmeyen bir kez daha demokrasiye darbe vurulmuştur. HDP İzmir Binası'nda yapılan saldırıyı İlkınıyor, yaratılana sahibine Allah'tan rahmet diliyorum. Geçmiş olsun"

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: "Ülkemizi şiddet ortamına teslim etmeyeceğiz. Şiddet nereden gelirse gelsin lanetliyorum. HDP İzmir İl Binası'na yapılan saldırıyı kınıyor, yaşamını yitiren yurttaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve HDP'ye baş sağlığı diliyorum"

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: "HDP İzmir İl Başkanlığı binasına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Sağduyu ile provokasyonlara engel olacak davranışlara ihtiyacımız var. İzmir barış kentidir, öyle kalacaktır."

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: "Ülkeyi yönetenin öfke ve nefret saçan dili, kendinden olmayan herkesi hedef gösteren ve düşmanlaştıran kirli siyaseti bu saldırının azmettiricisidir. Hepimiz bu ülkenin eşit yurttaşlarıyız; hukuksuzluğu, saldırıyı ve şiddeti reddediyoruz! Başsağlığı ve sabır diliyorum."

CHP  İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: "HDP İzmir İl Başkanlığına gerçekleştirilen provokatif saldırıyı kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden yurttaşımıza rahmet diliyorum. Nefret söylemiyle insanlarımızı ayrıştıran, kutuplaştıran dile ve mafya çetelerine geçit vermeyeceğiz.  Bir arada kardeşce yaşam özlemiyle…"

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin: "HDP İzmir İl Binası'na yapılan saldırıyı kınıyor, saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum."

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel: "HDP İzmir İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda katledilen HDP üyesi Deniz Poyraz’a allahtan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sivil ve demokratik siyasete sıkılan kurşunların sorumluları yargılanmalıdır."

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç: "Barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti İzmirimizde HDP İl Başkanlığı'na düzenlenen saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı diliyorum."

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda: "HDP'nin İl binasına yapılan ve bir partinin ölümüne sebep olan. Bu saldırı demokrasiye ve saldırıların birliğine yapılmıştır. Sorumluların ve azmettirenlerin bir ön yargıya hesap vermesi en büyük dileğimizdir."

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: "Barış, demokrasi ve hoş görü kenti İzmir’de HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum."

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu: "HDP İzmir İl Başkanlığına düzenlenen saldırıyı lanetliyorum. Katledilen Deniz Poyraz kardeşimize rahmet,acılı ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum."

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce: HDP İzmir İl Başkanlığına yapılan saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allahtan rahmet ailesine baş sağlığı diliyorum.
İzmir Barışın ve Kardeşliğin kentidir bu kardeşliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya: Hoşgörü ve kardeşlik duygusunun en güzel örneklerinin yaşandığı İzmirimiz de bugün HDP İl Başkanlığı'na yapılan saldırıyı lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden kızımız Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay: HDP İzmir parti binasına yönelik yapılan silahlı saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşımız Deniz Poyraz’a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.

İYİ PARTİ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı’na yönelik saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar."

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray:"HDP İzmir İl Merkezinde işlenen cinayet demokrasimize yapılmış  bir provokasyondur. Olayın barış, kardeşlik ve kurucu değerlerin merkezi İzmir'de yaşanmış olması ayrıca üzücüdür. İzmirli hemşerilerim gibi olayı kınıyor, herkesi sağduyuya davet ediyor ve başsağlığı diliyorum."

İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu: "HDP İzmir İl Başkanlığına yöneltilen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı, hem provakatif buluyor hem de şiddetle kınıyorum. Türk siyaset müessesesi, her türlü taassuptan arınarak, ülkenin içine sürüklenmek istendiği felaket senaryolarını dikkat ve aklı selimle aşmalıdır."

DEVA PARTİSİ
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen: "HDP İzmir İl binasına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Demokrasinin kalesi İzmir bu sabah saatlerinde çirkin bir saldırı haberiyle gündeme gelmiştir. Saldırıda katledilen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum.

DSP
DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe: "İzmir olarak talihsiz bir gün yaşıyoruz. HDP İzmir İl Başkanlığına yapılan saldırıyı nefretle kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza rahmet diliyorum. Ne siyasette ne de günlük yaşantımızda kimse şiddetle kanla bir yerlere gelmez, gelememiştir. Kimse kendisine rol biçip topluma düzen veremez . Her türlü şiddeti reddediyoruz."

 
Cani anne: Cinler söyledi, aşağı attım
 
AK Partili Hızal'dan CHP'li Özuslu'ya yanıt
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Olaya şaşırmak 17 Haziran 2021 Perşembe 17:36

Ne olması bekleniyordu ki!

Yorumu oyla      2      3  
SOKAK 17 Haziran 2021 Perşembe 15:00

Çok üzücü kabul edilemez bir durum. Tüm kesimlerin özellikle siyasilerin kullandıkları dile ve söylemlerine daha çok özen göstermeliler. Olacak iş mi, T.C. Devletinin yasal bir partisinin binasına girip, masum bir kadını öldürmek... akıl alır bir durum değil bu.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den ’Aktepe ve Emrez’ çıkışı: Büyükşehir vatandaşın hakkını gasp ediyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’deki Aktepe ve Emrez Mahalleleri ...
CHP'li Sertel: Depremzedeler lütuf değil hak istiyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ekim 2020’de ...
CHP'li Purçu: Hayvancılık durma noktasında!
Hayvancılıkta yaşanan sorunlar bir kez daha Meclis gündeminde. Yem fiyatlarında ...
 
CHP'den istifa etmişti... Şantaj davasında karar çıktı!
CHP'den istifa eden Denizli Milletvekili Teoman Sancar'a yönelik şantaj ...
Mehmet KARABEL yazdı... Arkası yarın
Mehmet KARABEL yazdı... Arkası yarın
'Yakından takip ediyoruz' dedi: Türk düşmanısınız!
Kiraz Belediyesi’nin meclisinden geçtikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ...
 
Soylu, Şentop'a 10 bin dolar alan siyasetçiyi söyledi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u makamında ...
CHP'li belediye başkanları 4'ncü kez bir araya geliyor
CHP'li Belediye Başkanları, yerel seçimlerin ardından bir araya gelecekler ...
Erdoğan'dan Azerbaycan'a 'yanındayız' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Milli Meclisi’ne hitap ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva