HABERLER>GÜNCEL
3 Aralık 2021 Cuma - 08:23

Sır cinayet böyle çözüldü... Korku filmi gibi!

4 yıldır kayıp olarak aranan Ahmet Sakak’ın iskeleti, patlıcan avcıları tarafından denizin dibinde bulundu. İskeletin ağırlık yapması için telle aküye bağlanmış olması cinayet ihtimalini güçlendirirken, polis Sakak’ı kaybolmadan önce gören son kişi olan çocukluk arkadaşı Süleyman Uçar’ı gözaltına aldı. Olay günü Sakak’ın ailesine “Ahmet Yunanistan’a kaçtı” diyen Uçar, poliste susma hakkını kullansa da tutuklandı.

Sır cinayet böyle çözüldü... Korku filmi gibi!

Aydın'ın Didim ilçesinde, 2017 yılında arkadaşıyla birlikte denize açılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Ahmet Sakak'ın (34), 4 yıl sonra denizin dibinde kafatası ve kemikleri bulundu. Deniz patlıcanı avcıları tarafından tesadüf sonucu bulunan kafatası ve kemikle, su altı polisleri tarafından çıkarılarak adli tıp kurumuna gönderildi. Burada yapılan DNA testi sonrasında, iskeletin Ahmet Sakak'a ait olduğu ortaya çıktı. İskeletin ağırlık yapması için bir aküye telle bağlanmış olması cinayet ihtimalini güçlendirdi.

TUTUKLANIP CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Harekete geçen polis, Sakak'ın kaybolduğu gün denize açıldıkları ve ifadesinde "Yunanistan'a kaçtı" dediği çocukluk arkadaşı Süleyman Uçar'ı gözaltına aldı. Uçar, poliste ve savcılıkta susma hakkını kullanırken, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kardeşi kaybolduğu günden bu yana Süleyman Uçar'dan şüphelendiğini söyleyen acılı ağabey Garip Sakak, "Kardeşim Ahmet ile Süleyman çocukluk arkadaşıydı. Nasıl kıydı kardeşime" dedi. Katil zanlısı Uçar'ın, Ahmet Sakak'ın kayıp olduğu ilk günlerde sosyal medya hesabından kayıp ilanı vermesi ise gözlerden kaçmadı.

TV PROGRAMINA ÇIKTILAR
Didim'e bağlı Akbük Mahallesi'nde ticari balık teknesi işleten Ahmet Sakak, çocukluk arkadaşı ve aynı zamanda iş ortağı olan Süleyman Uçar (32) ile birlikte deniz açıldı. Denize açılmalarının ardından birkaç saat sonra Uçar, Akbük iskelesine yalnız dönerken Sakak'tan bir daha haber alınamadı. Ahmet Sakak'ın ailesi ve o dönem nişanlısı Özlem Karademir ise Sakak'ın bulunması ve olayın araştırılması için TV programlarına çıkarak yardım istedi. Olayla ilgili olarak o dönem gözaltına alınan Uçar ise sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Uçar olayla ilgili katıldığı TV programında arkadaşı Ahmet'in Yunanistan'a kaçtığını ve neden gittiğini bilmediğini ifade etti. Didim Emniyeti ise kayıp ihbarı dosyasını olaydan sonra kapatmıştı.

ARAŞTIRMA BAŞLATILDI
2 ay önce Akbük açıklarında Deniz patlıcanı avlayan dalgıçlar denizin dibinde insana ait kafatası buldu. Patlıcan avcılarının durumu Sahil Güvenlik'e bildirmesinin ardından Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgede 11 balık adamla arama çalışması başlattı. Yapılan çalışmalarda dalgıçlar farklı bir bölgede denizin dibinde bu kez telle tekne aküsüne bağlanmış durumda insan kemikleri ve ayakkabı buldu. Deniz dibinden yüzeye çıkmaması için ağırlık olsun diye aküye bağlanmış durumda bulunan insan kemikleri ve ayakkabı kıyıya çıkarılarak incelemeye alındı

DNA'DAN TESPİT EDİLDİ
Emniyet güçleri, kayıp kişiler arasında yaptıkları incelemede kemiklerin Didim'de kayıp ihbarı olan Sakak'a ait olabilme ihtimaline karşı savcılık izniyle Sakak'ın babasından alınan DNA örneği ile kemikler karşılaştırıldı. Karşılaştırmanın ardından kemiklerin Sakak'a ait olduğu tespit edildi. Bunun üzerine dosya tekrar açılarak cinayet masası dedektifleri olayın tek görgü tanığı olan arkadaşı Süleyman Uçar'ın yakalanması için çalışma başlattı. Yurt dışında olan Uçar, Türkiye'ye giriş yaptığı an yakalanarak gözaltına alındı.

BİR DE KAYIP İLANI VERMİŞ
Ahmet Sakak'ın kayıp olarak arandığı günlerde Uçar'ın sosyal medya hesabından "Arkadaşlar, Ahmet Sakak 11 Mart'tan bu yana kayıptır. Gören duyan olursa Lütfen 155'i arayın" yazarak Sakak'ın bulunması için yardım çağrısında bulunduğu görüldü.

'BENİ BİR DAHA ARAMADI'
Didim Emniyeti ise olayla ilgili olarak 2017'de ATV'de yayınlanan Müge Anlı'nın programında konuşan Süleyman Uçar'ın dile getirdiği "Yanına büyük çapa, naylon, akü, tüfek ve kumanya aldı. Kendi telefonunu bana verdi, ben de nişanlısı Özlem'e verdim. Kendisinde başka bir hat varmış ama o günden beri beni aramadı" ifadelerinden yola çıkarak Uçar'ı sorguladı. Süleyman Uçar bu sorular karşısında çelişkili cevaplar verince bu defa ifadesi alınacağı esnada poliste ve savcılıkta susma hakkını kullandı. Tüm delillerin ışığında Savcılık Uçar'ı tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme Uçar'ı 'adam öldürmek suçuyla' tutuklayarak cezaevine gönderdi. (Yeni Asır/Hüseyin Çalışkan)

 
Göztepeli Atakan'a saldırmıştı... Cezası belli oldu!
 
Türkiye'nin diğer ülkelere yardım limiti belirlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirliler dikkat! Sağanak kapıda
Meteoroloji Müdürlüğü tarafından Kıyı Ege için sağanak uyarısı yapıldı. ...
Atama kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanlığı tarafından çeşitli kurum ve kuruluşlara yapılan atamalar ...
Zehir tacirlerini sevkiyat sırasında Dino yakaladı
İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 kilo 10 gram eroin ele geçirildi.
 
Avrupa Konseyi'nden Osman Kavala kararı
Avrupa Konseyi, AİHM kararını yerine getirmediği gerekçesiyle Osman Kavala ...
İzmir açıklarında 29 göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla Yunanistan'a gitmeye ...
Eşini 104 yerinde bıçakladı... Sanıktan ilginç savunma!
İzmir'in Buca ilçesinde, dini nikahlı yaşadığı Aysel Perkgün'ü (28) darbedip ...
 
Babası tarafından dövülen bebekten iyi haber
Gaziantep'te babası tarafından öldüresiye dövülen bebeğin sağlık durumuna ...
Rektör Hotar'dan 'İzmir'in çocuklarına' ziyaret
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Yunanistan ...
Bakanlıktan İzmir’de 90 milyonluk satış!
Bakanlık toplam değerleri 90 milyon TL'yi bulan Çeşme'de sekiz, Gaziemir'de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva