HABERLER>POLİTİKA
6 Şubat 2017 Pazartesi - 15:20

Sındır’dan Bakırçay çıkarması: Esad’a diktatör diyoruz ama…

CHP Genel Sekreteri, referandum startını Bergama’dan verdi. Sındır, “Suriye anayasası neyse hemen hemen aynısını getiriyoruz. Esad’a diktatör diyoruz ama anayasasını Türkiye’de uygulamaya çalışıyoruz. ‘Evet’ demenin bir tane geçerli nedeni yok” dedi.

Sındır’dan Bakırçay çıkarması: Esad’a diktatör diyoruz ama…

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Ankara’daki genişletilmiş il ve ilçe başkanları toplantısının ardından alana indi.

Genel Sekreter Sındır, İl Örgütü’nün 12 Şubat Pazar günü eski genel başkanlar, eski milletvekilleri, il ve ilçe eski başkanları, belediye eski başkanlarının, parti meclisi eski üyelerinin de hazır bulanacağı geniş katılımla gerçekleştirileceği zirve öncesinde referandum çalışmalarına, Bakırçay Havzası’ndan start verdi.

Sındır, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Ev ev gezeceksiniz” talimatı sonrasında sivil toplum kuruluşları, sendika temsilcileri, meslek örgütleri, mahalle muhtarları, partililer ve çok sayıda vatandaşla bir araya geldi.

İZMİR’DE İLK DURAK BERGAMA…
Bergama’da gerçekleştirilen kahve toplantısında Genel Sekreter Sındır’a, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İlçe Başkanı Ayşe Şimşek, İkinci Bölgede Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ eşlik etti.

Sındır vatandaşlara anayasa değişikliği teklifinin referandum sürecinde yürütecekleri ‘Hayır’ kampanyası hakkında bilgi verdi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN MESELESİ DEĞİLDİR
Sındır, “Bu bir Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, Adalet ve Kalkınma Partisi meselesi değildir. Bizler faniyiz. Bugün varız yarın yokuz. Çocuklarımız ve geleceğimiz için çok önemli. Parlamentonun işlevini hemen hemen yok edecek bir sistem için seçime gidiyoruz” dedi.

‘NEDEN EVET?’ DEDİĞİMİZDE, GEÇERLİ BİR NEDEN YOK!
Genel Sekreter Sındır şunları söyledi: Yargı tek adamın egemenliği altına giriyor. Bu değişikliği çıkaranlar, ‘evet’ denmesini isteyenler, ‘neden ‘evet’ diyelim?’ dediğimizde bir tane geçerli sebep söyleyemiyorlar. ‘Terör bitecek’ diyorlar.  15 yıldır bütün kanunları çıkarırken terörü neden bitirmediniz? Hangi yasayı çıkarmak istediniz, hangi kararı vermek istediniz de yapamadınız? ‘Ekonomi iyileşecek’ diyorlar. Ekonomi niye bu duruma geldi? Niye iyileşmedi?  Bütün bunlar Türkiye’yi refaha kavuşturmanın değil, yeniden iktidarda kalmanın bir arayışıdır.

PARTİ DEVLETİ OLACAK!
Başkan seçilecek kişi hem ilçe başkanı atayacak, hem de kaymakam, müdür, vali, müftü atayacak. Bütün idari yapılar hem cumhurbaşkanı hem parti genel başkanı olan kişinin yetkisi altına girer. Yani bir parti devleti olacak. Tekrar söylüyorum; bu partilerin tartışılacağı bir mesele değildir. Bugün o iktidar olur yarın başka birisi… Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Cumhurbaşkanı milletin yüzde 51 oyuyla geldi. Yani bu illetin diğer yarısı ‘seni istemiyorum’ dedi. Ama cumhurbaşkanı milletin egemenliğinin yüzde 100’ünü temsil eden meclisi ‘seni istemiyorum diyerek feshedebilir. İstemediğim cumhurbaşkanı benim partimin milletvekillerini çıkarabiliyor.  ‘Evet’ demenin bir tane geçerli nedeni yok, ama hayır demek için ben onlarca neden sayabilirim.

ESAD’A DİKTATÖR DİYORUZ, ANAYASASINI GETİRİYORUZ!
Parlamentoda bu oylama yapılırken meclis TV yoktu. Kavga gürültü oldu. Size hiçbir şey gösterilmedi. Haber bültenleriyle ne gösterildiyse onları biliyoruz. Belki hiçbir şey bilmiyoruz.  Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet evet darbelere maruz kaldı, demokrasi erozyona uğradı ama bize düşen görev bu parlamenter demokrasiyi güçlendirmek olması gerekirken ülke şimdi tek adam rejimine götürülmek isteniyor. Suriye anayasası neyse hemen hemen aynısını getiriyoruz. Esad’a diktatör diyoruz ama anayasasını Türkiye’de uygulamaya çalışıyoruz. Kabul edemeyiz. Türkiye ne bir Suriye, ne bir Irak, ne Libya ne Mısır ne İran olmalıdır. Türkiye demokratik, sosyal, laik, hukuk devleti olmalıdır. Hangi düşünce, hangi inanç ve hangi kimlikte olursa olsun yurttaşlarımızın özgürce yaşayabilmesidir. Tek adam rejimine ‘hayır’ diyoruz. Bunun bu ülkeye bir macera yaşatmanın geleceğimize çok büyük zarar vereceğini düşünüyoruz.

‘HAYIR’DA HAYIR VARDIR!
Ben bu yörenin insanıyım ama bizim derdimiz bu ülkede yaşayan herkestir. Hangi partiden olursa olsun tüm vatandaşlarımızın geleceğidir. Karar tabi ki sizlere ait ama bunların nedenlerini konuşmak gerekiyor. Bu anayasa ‘hayır’ çıkarsa yine birtakım düzenlemeler gerekecek ama bizim amacımız her siyasi düşüncenin bir gün iktidar olabileceği demokrasiyi yaşatabilmektir. Hayır da hayır vardır. 

Sındır daha sonra Bakırçay Havzası’ndaki diğer ilçe Kınık’a geçti.

 
CHP'den 'devir' tepkisi: Ekonomi felakete...
 
Anadolu okullarından Başkan Çerçioğlu’na Türk bayrağı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den 'devir' tepkisi: Ekonomi felakete...
CHP Sözcüsü Böke, bazı şirket hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna aktarılmasını ...
Sürekli 2 ilçede yeni sistemi anlattı: İstikrar vurgusu!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Cumhurbaşkanlığı sisteminin ...
Güven’den ‘Ankara zirvesi’ raporu: Herkes, topyekun…
İl Başkanı Güven, Ankara’daki genişletilmiş il ve ilçe başkanları toplantısını ...
 
Karataş’la referandum gündemi: ‘Olağanüstü’ toplantıda neler konuşulacak?
İl Başkanı Karataş referandum sürecine ilişkin açıklamalarda bulunurken, ...
CHP'li Çam'dan köylere 'hayır' çıkarması
İzmir’in ilçeleri Torbalı ve Selçuk’ta ilçe örgütleriyle köyleri gezen ...
Huber Köşkü'nde 4 saatlik kritik zirve!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı İstanbul ...
 
Ahmet Türk: Diyalogdan başka seçenek yok
Sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Mardin Büyükşehir Belediyesi ...
Erdoğan ve Yıldırım'dan sürpriz zirve
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı bugün Tarabya ...
Başbakan: Ey CHP uyan! Türkiye...
Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin Anayasa değişikliği için "Rejim değiştiriyorlar" ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva